Go for Cruise

Go For Cuba
13 tot 28 maart 2021

Go For Cuba
13 tot 28 maart 2021

vanaf €3.245
GoForCruise-PresentTravel-CubaCruise2019-Havana-OldTown
GoForCruise-PresentTravel-CubaCruise2019-Havana-OldTimers
GoForCruise-PresentTravel-CubaCruise2019-Havana
Go For Cruise Florida Miami Beach Caribische Eilanden
Go For Cuba 2021 Route
GoForCruise-PresentTravel-CubaCruise2019-Havana-OldTown
GoForCruise-PresentTravel-CubaCruise2019-Havana-OldTimers
GoForCruise-PresentTravel-CubaCruise2019-Havana
Go For Cruise Florida Miami Beach Caribische Eilanden
Go For Cuba 2021 Route

16-daagse belevingsreis naar de parel van de Caraiben, het land van de Salsa en de Oldtimers, Cuba! Droom jij ook van een vakantie onder de Caraïbische zon op een moment dat bij ons de winter wellicht nog steeds de plak zwaait?

Grijp je kans en vertrek mee naar deze schitterende bestemming, wereldberoemd door de rum, sigaren, muziek en de levenslust van haar bevolking. We bezoeken de hoofdstad Havana, een openlucht museum waar je als het ware 50 of meer jaren terugkeert in de tijd, de regio van de legendarische sigaren en de “Mogotes”.

Westwaarts verkennen we Vinales, alvorens verder te reizen naar de koloniale stad Trinidad welke niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco geplaatst is. Daarna ontdekken we de charmes en het ritme van Santiago de Cuba helemaal in het zuiden, vooraleer we lekker relaxen op onze laatste stop Varadero.

Wedden dat je niet meer naar huis zal willen gaan na deze niet te evenaren GFC Belevingsreis met 14 Cubaanse nachten onder begeleiding van een lokale Nederlandstalige gids.

Prima verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, inclusief tal van originele excursies en bezoeken, toegangen, diverse maaltijden, fooien, … to travel is to live!

Bekijk snel het uitgebreide programma en je zal snel overtuigd zijn, met Go For Cuba 2021 krijg je waar voor je geld!

Voor deze Go For Cuba 2021 verkiezen we de Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Europa, met lijnvluchten van Brussel heen en terug naar Havana via Madrid in economy:

 • Zaterdag 13 maart 2021 Air Europa vlucht UX 1172 Brussel 10:55 – Madrid 13:20
  Zaterdag 13 maart 2021 Air Europa vlucht UX 0051 Madrid 15:35 –  Havana 20:45
 • Zaterdag 27 maart 2021 Air Europa vlucht UX 0052 Havana 23:35 – Madrid 13:10 (28 maart)
  Zondag 28 maart 2021 Air Europa vlucht UX 1173 Madrid 15:10 – Brussel 17:35

Niet aarzelen is de boodschap om vluchttoeslagen te vermijden!

Zaterdag 13 maart 2021 
Transfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Zaventem
Heenvlucht Brussel – Madrid – Havana
Transfer en hotelovernachting in Hotel Ambos Mundos of gelijkwaardig.

Zondag 14 maart 2021 – Havana
Om onze reis goed van start te laten gaan, beginnen we de dag met een stadswandeling door ‘oud Havana’. We zien kleurrijke huizen, vele oldtimers, de vriendelijke inwoners en de levendige pleintjes met heerlijke live muziek. Bij Cuba denken we naast oldtimers, sigaren en salsa ook aan de wereldberoemde rum. Tijdens deze stadswandeling bezoeken we daarom ook het Havana Club Museum waar we een rondleiding en uitleg krijgen en aan het einde de heerlijke rum ook zelf mogen proeven! Overnachten in Hotel Ambos Mundos of gelijkwaardig.

Maandag 15 maart 2021 – Havana
Vandaag starten we met een Coco taxi tour, in kleine gele taxi bolletjes over de promenade, bezoeken we o.a. de alternatieve Africubaanse wijk. In de namiddag verkennen we onder GFC begeleiding de rest van Havana, waar we bijvoorbeeld het Capitool kunnen bewonderen, Plaza Vieja kunnen bezoeken en natuurlijk een heerlijke mojito gaan drinken in de Bodeguite del Medio, de favoriete bar van de beroemde schrijver Hemingway. Overnachten in Hotel Ambos Mundos of gelijkwaardig.

Dinsdag 16 maart 2021 – Havana – Vinales
We verlaten Havana en we rijden door naar het indrukwekkende Vinales gelegen in de provincie Pinar del Rio, dat bekend is vanwege de wereldberoemde tabaksplantages. Hier vinden we misschien wel de beste tabaksplantages ter wereld! Vinales ligt in een prachtige groene vallei, met kalkstenen pijlers die voor een zeer indrukwekkend plaatje zorgen. We maken een boottochtje over een ondergrondse rivier in de grot ‘Cuevas de los Indios’ en genieten op een uitkijkpunt van het weidse uitzicht over de fruit-, koffie- en tabaksplantages in combinatie met de vele “mogotes”. We overnachten in ons hotel of casa particular, gelegen in de overweldigende natuur van Vinales of in de directe omgeving. Overnachten in Hotel Los Jazmines of gelijkwaardig.

Woensdag 17 maart 2021 – Vinales – Cienfuegos
Er wacht ons een lange reisdag naar Cienfuegos. Onderweg komen we langs de Varkensbaai, bekend vanwege de mislukte invasie door Cubaanse ballingen gesteund door de CIA in 1961. Daarna rijden we door naar Cienfuegos, de enige stad in Cuba met Frans-koloniale geschiedenis en een geheel eigen stijl. Doordat er weinig verkeer is en de stad gelegen is aan de Jagua baai, hangt er een rustige sfeer en is Cienfuegos een ideale stad om rustig te bekijken en te ontspannen op een terrasje. Wij nemen je mee op een stadstour door het historische centrum met statige huizen van de plantage-eigenaren van vroeger. Overnachten in Hotel Jagua of gelijkwaardig.

Donderdag 18 maart 2021 – Cienfuegos – Trinidad
Vandaag een korte rit langs de prachtige kust naar het koloniale juweeltje Trinidad. Door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed en dat is niet zonder reden. Er rijden geen auto’s in de binnenstad en alles is nog betegeld met oude keien. Dit is de plek waar veel typisch Cubaanse foto’s vandaag komen. We maken een stadswandeling door de kleurrijke straatjes en langs de gezellige pleinen met veel live muziek. Vanavond dineren we in een typisch Cubaanse paladar in het centrum van Trinidad en slapen we in een Casa Particular. Een unieke overnachting bij de locals thuis. We genieten van de gastvrijheid van de Cubanen.

Vrijdag 19 maart 2021 – Trinidad
Een vrije dag of verken onder GFC begeleiding Trinidad en omgeving. We wandelen door de straten en genieten op één van de vele terrasjes van de swingende en vrolijke klanken van diverse Cubaanse bandjes. Uiteraard proberen we ook eens een Canchanchara, de typische drank van deze streek bestaande uit rum, honing en citroensap. Trinidad staat ook bekend als één van de betere uitgaanssteden van Cuba, een mooie kans om jullie salsa vaardigheden te tonen rondom Casa de la Musica. En ook vanavond genieten van een typisch Cubaans diner in een paladar in het centrum. Overnachten een Casa Particular.

Zaterdag 20 maart 2021 – Trinidad – Camaguey
Op het programma vandaag, één van de oudste steden van Cuba. Camaguey is een stad vol koloniale gebouwen en barokke kerken. De plaats leent zich bij uitstek om er rond te dwalen in de kronkelende straatjes, waar enorme waterkruiken de huizen sieren. Leuk weetje is dat de straten opzettelijk zo kronkelend ingericht zijn, om eventuele piraten in de war te brengen, ook al bleek het in de praktijk minder goed te werken. We maken een tocht in een fietstaxi om het leuke stadje te verkennen. Overnachten in Gran Hotel Camaguey of gelijkwaardig.

Zondag 21 maart 2021 – Camaguey – Bayamo – Santiago de Cuba
We rijden naar Santiago de Cuba. Onderweg stoppen we in het pittoreske plaatsje Bayamo, de hoofdstad van de provincie Granma en brengen we kort een bezoek aan de prachtige basiliek El Cobre. Santiago de Cuba is door zijn muzikale verleden de meest swingende stad van Cuba. Levenslustige Cubaanse mannen spelen hier hun traditionele Son-liederen in de Casas de la Trova. De Cubanen die de dansvloer betreden laten met hun dansbewegingen een verpletterende indruk achter. Overnachten in Hotel Imperial of gelijkwaardig.

Maandag 22 maart 2021 – Santiago de Cuba
Santiago de Cuba staat vooral bekend als de bakermat van de revolutie. Hier begonnen Che Guevara en Fidel Castro hun vrijheidsstrijd, die uiteindelijk leidde tot de revolutie. Daarnaast is het ook de stad waar de familie Bacardi ooit begon met de wereldberoemde Bacardi rum. We maken een stadswandeling door het historische centrum waarbij we o.a. het centrale plein “Parque Cespedes” bezoeken. Aan dit plein ligt de Catedral de la Asuncion en de residentie van de Spaanse veroveraar Diego Velazquez, dit is wellicht het oudste gebouw van Cuba en is inmiddels omgetoverd tot een museum. Overnachten in Hotel Imperial of gelijkwaardig.

Dinsdag 23 maart 2021 – Santiago de Cuba – Sancti Spiritus
We hebben een lange rit voor de boeg, die door zes provincies gaat. Van Santiago de Cuba, via Granma, Las Tunas, Ciego de Avila en Camaguey naar Sancti Spiritus. De weg die wordt gereden is de enige die Oost- en West-Cuba met elkaar verbindt en loopt door gebieden waar landbouw en veeteelt een belangrijke bron van inkomsten zijn. Onderweg zien we dan ook vele suikerriet- en fruitplantages. Sancti Spiritus is een klein en vaak vergeten stadje. Het doet qua sfeer enigzins aan Trinidad denken en het ademt een echte koloniale sfeer met zijn kleurrijke gevels en hekwerken van smeedijzer. Overnachten in Hotel del Rijo of gelijkwaardig.

Woensdag 24 maart 2021 – Sancti Spiritus – Santa Clara
Santa Clara, de stad van Che Guevara, is onze eindbestemming van vandaag. Hier vonden de laatste zware schermutselingen plaats ten tijde van de revolutie. Tijdens de slag van 31 december 1958 versloeg Che Guevara met een kleine groep aanhangers op creatieve wijze het regeringsleger. Deze overwinning bleek beslissend. De trein met soldaten en munitie die werd overvallen ligt nog steeds op de plaats van dit gevecht. Het Mausoleum van Che Guevara dat in Santa Clara ligt, is voor velen tot op de dag van vandaag een bedevaartsoord. We brengen een bezoek aan het Mausoleum en de Tren Blindado. Overnachten in Hotel Los Caneyes of gelijkwaardig.

Donderdag 25 maart 2021 – Santa Clara – Varadero
Om de rondreis door Cuba op een ontspannen manier af te sluiten gaan we vandaag richting het prachtige Varadero. Hier kunt u de vakantie in alle rust afsluiten en alle indrukken van de afgelopen dagen nog even rustig op u in laten werken. Varadero is de populairste badplaats van Cuba en ligt op een schiereiland dat wordt omringd door een 21 kilometer lang zandstrand en een schitterende azuurblauwe zee. We verblijven hier op basis van All Inclusive. Overnachten in Hotel Melia Peninsula Varadero of gelijkwaardig.

Vrijdag 26 maart 2021 – Varadero
Vandaag kunt u volop genieten van zon, zee en strand! Laat uw indrukken van Cuba bezinken terwijl u met een drankje op het strand ligt. ’s Avonds hebben we een spetterende afsluiting georganiseerd: met zo’n prachtige klassieke oldtimer worden we bij het hotel opgehaald en naar Mansion Xanadu, het voormalige zomerhuis van een rijke Amerikaanse industrieel, gebracht. Deze villa heeft een schitterende ligging aan zee, en met een cocktail in de hand geniet u vanaf het terras van de zonsondergang. Vervolgens krijgen we een heerlijk diner aangeboden in de salon van villa, terwijl een Cubaans bandje muziek maakt. Na afloop worden we weer met een oldtimer naar het hotel gebracht. Een geweldig einde van een mooie reis toch?! Hotel Melia Peninsula Varadero of gelijkwaardig.

Zaterdag 27 maart 2021 – Varadero – Havana – Brussel
De laatste dag van onze reis is aangebroken, na het ontbijt en het kopen van de laatste souvenirs, is het tijd voor onze transfer naar de luchthaven van Havana voor de terugvlucht naar Brussel.

Zondag 28 maart 2021
Aankomst in Brussel en transfer van Zaventem naar Go For Cruise Vilvoorde

Opgelet
Door technische en/of organisatorische redenen kan van de route en/of volgorde van de rondreis worden afgeweken. Wij brengen u naar het hart van Cuba. In Cuba kan het voorkomen dat u en wij regelmatig voor onvoorziene gebeurtenissen komen te staan. Rekent u niet altijd op warm water en/of warm eten, dit is niet vanzelfsprekend op Cuba. Tevens bestaat de mogelijkheid dat er van hotels, route en/of volgorde van de rondreis wordt afgeweken. De accommodaties zullen niet altijd zijn zoals u van ons gewend bent en het kan zelfs voorkomen dat reeds bevestigde hotels onderweg nog gewijzigd worden. Hotels in Cuba zijn staatseigendom, dit houdt in dat de Cubaanse staat naar believen hotelkamers kan vorderen en herverdelen. Momenteel is de toeristische vraag erg hoog in Cuba, omdat velen nu nog het authentieke Cuba willen zien. Dit leidt soms tot organisatorische uitdagingen waar de infrastructuur (nog) niet altijd toereikend is voor de grote toestroom van toeristen. Het onverwachte kan echter ook z’n charme hebben! De verwachting is niet dat deze situatie binnenkort zal veranderen, maar als u bereid bent dat (allemaal) voor lief te nemen, dan komt u thuis met prachtige verhalen en herinneringen aan een land waar de verandering langzaam binnendringt. Wij, maar ook onze lokale vertegenwoordiger op Cuba zullen er alles aan doen om te zorgen dat u een onvergetelijke reis zult beleven.
Wij verwachten van alle deelnemers aan deze reis een positieve en flexibele instelling

Prijzen per persoon logerend in een

 • 2-persoonskamer = 3.245 €
 • 1-persoonskamer = 3.899 €

* extra hotelnacht(en) voor en/of na de rondreis = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • lijnvluchten Brussel – Madrid – Havana heen en terug in economy
 • toegang Diamond Lounge Zaventem voor de heenvlucht
 • alle vermelde  transfers
 • toeristenkaart Cuba
 • 16 dagen / 14 nachten Go For Cuba op basis van logies en ontbijt
 • 13x lunch, 2x diner, 2x All Inclusive
 • fooienpot
 • bijzondere en unieke tour door Havana, inclusief bezoek rummuseum en coco taxi tour
 • bezoek aan de grot Cuevas de los Indios te Vinales
 • stadswandeling in het koloniale Cienfuegos en Trinidad
 • fietstaxi tour in Camaguey
 • wandeling in Santiago de Cuba
 • bezoek aan Tren Blindado en het Mausoleum van Che Guevara in Santa Clara
 • unieke oldtimertour vanuit Varadero naar het voormalige zomerhuis van een Cubaans industrieel, met een welkomstcocktail, een diner en 2 drankjes
 • entreegelden volgens het programma
 • lokale (Cubaanse) Nederlandssprekende gids van dag 1 t/m dag 13
 • rondreis per comfortabele airconditioned bus
 • GFC reisleider vanaf 20 deelnemers
 • GFC initiatieven her en der vanaf 20 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC schoudertas, rugzak, pet of muts
 • BTW en Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen in de prijzen

 • persoonlijke uitgaven
 • extra fooien
 • niet vermelde maaltijden

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijvoorbeeld een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Touring.

Wij bieden u de mogelijkheid om één van onderstaande polissen te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 5,8% op de totale reissom
 • All In = 100% Annulerings- en Compensatie-, volledige Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 7% op de reissom, met een minimum van 25 € per persoon

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen de dag van reservatie en de datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt je droomcruise een stuk dichterbij.

Deel deze reis met iemand

Go For Cruise Go For Lapland husky
Icon 1 tot 8 maart 2020
Icon Tärendö

Go For Lapland
1 maart tot 8 maart 2020

Vanaf €VOLZET

detail Boek nu
Go For Rusland 2019.3
Icon 6 tot 13 maart 2020
Icon Moskou

Go For Rusland
6 tot 13 maart 2020

Vanaf €2.675

detail Boek nu
Go For Algarve 2020 - Tui Blue Falesia - Olhos de Agua 1
Icon 21 tot 28 maart 2020
Icon Faro

Go For Algarve
21 tot 28 maart 2020

Vanaf €1.145

detail Boek nu
GoForCruise-PanamakanaalDeluxeCruise2020-Peru
Icon 21 maart 2020 tot 6 april 2020
Icon Lima

Panamakanaal Deluxe Cruise
21 maart tot 6 april 2020

Vanaf €4.795

detail Boek nu