Go for Cruise

Go For Georgië
27 september tot 7 oktober 2018

Go For Georgië
27 september tot 7 oktober 2018

vanaf €2.095
PresentTravel - Go For Georgië
PresentTravel - Go For Georgië - Ushguli
PresentTravel - Go For Georgië - Pirosmani Museum
PresentTravel - Go For Georgië - Paravani Meer
PresentTravel - Go For Georgië - Djvari klooster
PresentTravel - Go For Georgië
PresentTravel - Go For Georgië - Ushguli
PresentTravel - Go For Georgië - Pirosmani Museum
PresentTravel - Go For Georgië - Paravani Meer
PresentTravel - Go For Georgië - Djvari klooster

Een primeur en wat voor één: onze allereerste Go For Georgië is een feit!

Zoals je van Go For Cruise gewoon bent, hebben we voor deze originele rondreis een zeer volledig en kwalitatief aanbod uitgewerkt met een 100% uniek programma. Op een leerrijke manier en met een vleugje humor nemen we jullie graag op sleeptouw door een fascinerend maar voor velen nog onbekend land.

Hier krijg je geen spijt van, laat je Nederlandstalig begeleid onderdompelen in en ontdek met ons Georgië op een unieke manier en in de juiste periode, eind september begin oktober wanneer de temperatuur aangenaam is en de Georgiërs hun druiven oogsten om er met enthousiasme wijn van te maken.

Dit wordt een heel mooie combinatie van geschiedenis en natuur! Georgië is een zeer oud land uit de tijd van de Oude Grieken, wist je trouwens dat veel Griekse mythen over Colchis gaan, de oude benaming van Georgië? Je krijgt het allemaal te zien, inclusief een groot aantal UNESCO werelderfgoed plaatsen.

Het grote voordeel van Georgië is ook dat je elke  dag iets anders ziet, denk maar aan het Caucasus gebergte met Mestia en Ushguli, het hoogst gelegen dorp van Europa dat permanent bewoond is, of het subtropisch Batumi, het fameuze kuuroord Borjomi, de oude grottenstad Vardzia of het Petra van Georgië, … kortom een nog onontgonnen ‘planeet’ voor toeristen.

Gezellig ook want we reizen rond op basis van vol pension, we zitten samen aan tafel samen, proeven van zeer lekkere Georgische gerechten en wijnen, we leren hun tradities. Zo zijn we bijvoorbeeld aanwezig op een familiefeest waar we bij de mensen thuis eten, kijken hoe ze wonen, zingen, nationale kledij dragen, …

Logeren doen we logeren in prima hotels en onze formule is inclusief alle maaltijden, verplaatsingen, toegangen, … Geen onaangename verrassingen, je hebt het begrepen, grijp je kans en ontdek Georgië op een onvergetelijke wijze!

Donderdag 27 september 2018
Heenreis naar Tbilisi, transfer naar Hotel Kopala Rikhe. Welkomstdiner en overnachting.

Vrijdag 28 september 2018
Na het ontbijt, bezoeken we het museum van de bekendste Georgische schilder Pirosmani. Hij was de vertegenwoordiger van de naïeve kunst en zijn bekendste werken “De actrice Margarita” en “De Ree” zijn te bewonderen in dit museum. We rijden verder naar het etnografisch museum waar we in een soort Bokrijk terecht komen. We zien echte Georgische boerenhuizen en krijgen uitleg over het levenspatroon van de boeren. De lunch wordt genuttigd in een restaurant naast het museum. Na onze lunch, maken we onder begeleiding van onze lokale gids een wandeling door de kronkelende straatjes van de Perzische wijk, langs de beroemde sulfaatbaden. We sluiten deze dag af met een rit per kabelbaan naar het monument van moeder Georgië voor een prachtig uitzicht over de stad. Diner en overnachting in Tbilisi.

Zaterdag 29 september 2018
Ontbijt in het hotel. In het oosten van Georgië ligt één van de mooiste streken van “Kacheti”. Kacheti staat bekend om de verrukkelijke wijnen. We bezoeken het klooster van Sint Nino in “Bodbe”, waar de Heilige Nino, beschermheilige van Georgië, begraven ligt. Het volledig marmeren graf is te vinden in de kleine kapel van de kerk. Bijzonder aan dit klooster is dat het een actief nonnenklooster is en het volledig door nonnen wordt onderhouden. Voor de lunch worden we ontvangen in het huis van familie van Simon Roeadze, waar ze nog met 4 generaties samen wonen. Ze verwelkomen ons in nationale kledij en trakteren ons op 2 soorten wijn alsook een glaasje Georgische Wodka. Indien gewenst kan er deelgenomen worden aan een workshop Churchellan maken, dit is een Georgische specialtiteit van druivensiroop en noten. Vervolgens genieten we van een traditionele lunch en gezang. Na deze unieke ervaring rijden we verder naar het Landgoed Tsinandali, wat ooit eigendom was van de zeer invloedrijke 19e-eeuwse prins Aleksander Chavchavadze en zijn vrouw prinses Salome Orbeliani. Deze stonden bekend om hun gastvrijheid en ontvingen buitenlandse en Russische schrijvers en kunstenaars, onder wie Dumas, Poesjkin en Lermontov. We bezoeken het museum en proeven van een glaasje Tsinandali wijn. Diner en overnachting in Tbilisi.

Zondag 30 september 2018
Ontbijt in het hotel. Vandaag vertrekken wij van Tbilisi naar Kutaisi in het westen van Georgië. Onze eerste stop is in de oude hoofdstad Mtscheta. De stad wordt beschouwd als een museum en is opgenomen in het cultureel erfgoed van de UNESCO. Als eerste zullen we een bezoek brengen aan de kerk “Jvari”. Deze kerk staat op de rotsachtige bergtop aan de samenvloeiing van de rivieren de Kura en Aragvi met een uitzicht op de stad Mtskheta. Volgens de mythen is op deze locatie de oorsprong van het Christendom begonnen. Hierna volgt een bezoek aan de Svetitskhoveli-kathedraal die stamt uit de 4e eeuw. Svetitskhoveli is de tweede grootste kerk in Georgië en tevens een UNESCO erfgoed dat door velen bezocht wordt. Verder naar het Gelati complex, een academie waar enkele van de meest bekende Georgische theologen, wetenschappers en filosofen aan zijn afgestudeerd. Afsluiten doen we met een wandeling in het oude stadscentrum van Kutaisi. Diner en overnachting in hotel.

Maandag 1 oktober 2018
Ontbijt in het hotel. We beginnen onze dag met een bezoek aan de Prometheus grot, de tweede grootste Karst grot in Europa en beroemd om zijn enorme hallen en ondergrondse meren en rivieren. De grot is vernoemd naar Prometheus, omdat hij volgens de legende werd vastgeketend op de berg Khomli niet ver van de grot. In Zugdidi bezoeken we het Dadiani Paleis, het gebouw is momenteel in gebruik als museum en herbergt een aardige collectie bestaande uit enkele iconen, folkloristische attributen en een van de drie dodenmaskers van Napoleon Bonaparte. Daarvan bestaan drie exemplaren wereldwijd. Napoleons betrokkenheid bij de familie Dadiani is toe te schrijven aan het huwelijk tussen een Dadiani en een afstammeling van de zus van de voormalige Franse keizer. Na de lunch, rijden we verder naar Mestia, een stad in het noorden van Georgië, op een hoogte van 1500 m in het Kaukasusgebergte. De stad ligt zo’n 128 km ten noordoosten van de stad Zugdidi en telt 132 kleine dorpen die nog worden bewoond door een grote groep Svaneten. Vrije avond, diner en overnachting in Mestia.

Dinsdag 2 oktober 2018
Ontbijt in het hotel. Vandaag volgt waarschijnlijk het hoogtepunt van de reis, letterlijk en figuurlijk want De gemeente Ushguli is officieel het hoogst gelegen dorp in Europa dat permanent bewoond is. Het bestaat uit 4 dorpen waar zo’n 200 mensen wonen. De dorpen liggen tussen de 2060 en 2200 meter boven de zeespiegel en liggen in de kloof van Enguri. We verplaatsen ons hier per jeep omwille van de nog steeds moeilijk begaanbare wegen. Na de lunch opnieuw richting Mestia voor diner en overnachting.

Woensdag 3 oktober 2018
Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het Mestia etnografisch en historisch museum met een rijke collectie aan vergulde schatten. Lunchen doen we opnieuw in Zugdidi. Daarna rijden we door naar Batumi. Geniet onderweg van de prachtig subtropische landschappen langs de Zwarte Zee. In de avond wandelen we door Batumi, de belangrijkste badplaats aan de Zwarte Zee. Deze stad heeft naast een mooie wandelpromenade ook heel veel moderne architectuur. We stoppen dan ook zeker even bij de Alfabet toren en het standbeeld van Ali en Nono. Het diner nuttigen we in een lokaal restaurant. Overnachting in Batumi.

Donderdag 4 oktober 2018
Ontbijt in het hotel. Vandaag staat eerst de overdekte markt van Batumi op het programma vooraleer verder te rijden naar Borjomi. Hier bezoeken we het Gonio Fort, op 4 km van de Turkse grens. Deze historische stadsvesting is in de 1e eeuw gebouwd door de Romeinen en was één van de grootste vestingen aan de Zwarte Zee. Het fort is o.a. bezet geweest door de Romeinen, Byzantijnen en Turken.  In Borjomi bezoeken we de Ubisi Basiliek met unieke muurschilderingen afkomstig uit de 14de eeuw. Diner en overnachting in Borjomi.

Vrijdag 5 oktober 2018
Ontbijt in het hotel. Vandaag brengen we een bezoek aan de Samtskhe – Javakheit regio die bekend is voor belangrijke historische evenementen, een groot aantal forten en kerken en mooie landschappen. Onderweg maken we enkele fotostops bij het middeleeuwse Atskuri en Khertvisi fort. Verder brengen we een bezoek aan Vardzia, een fascinerende grottenstad in het zuiden van Georgië. Het is een omvangrijk kloostercomplex aan de oevers van de rivier Mtkvari, dat oorspronkelijk bestond uit 6000 woningen verdeeld over dertien verdiepingen. Om onze dag af te sluiten bezoeken we Rabati, een historisch centrum met een citadel en een museum. Diner en overnachting in Borjomi.

Zaterdag 6 oktober 2018
Ontbijt in hotel. In de voormiddag maken we een wandeling in het park van Borjomi. Verder naar Gori, de geboorteplaats van de voormalige Sovjet dictator Jozef Stalin. We bezoeken het museum dat voorwerpen bevat die in zijn leven een rol gespeeld hebben. Ook stond in deze stad een van de weinige standbeelden van Stalin die gespaard gebleven is tijdens de ‘destalinisatie’ of tijdens het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Op circa 10 kilometer van Gori ligt de grottenstad Uplistsikhe, Dit is de oudste grottenstad in Georgië en tevens in de gehele Kaukasus. In de 16e eeuw voor Christus was hier al een nederzetting te vinden. Vandaag de dag zie je slechts de helft van wat de stad ooit geweest moet zijn. In de hoogtijdagen woonden hier namelijk ruim 20.000 mensen. In Uplistsikhe zie je overblijfselen van onder meer een amfitheater, wijnkelders en tempels. Vrije namiddag. Diner en overnachting in Tbilisi.

Zondag 7 oktober 2018
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Voor deze Go For Georgië verkiezen we rechtstreekse vluchten met Georgian Airways, vanuit Brussel naar Tbilisi met volgende uurregeling:

 • Donderdag 27 september 2018 Georgian Airways vlucht A9 708 Brussel 11:20 – Tbilisi 17:30
 • Zondag 7 oktober 2018 Georgian Airways vlucht A9 707 Tbilisi 07:30 – Brussel 10:20

Niet aarzelen is de boodschap om vluchttoeslagen te vermijden!

Prijzen per persoon logerend in een

 • 2-persoonskamer = 2.095 EUR
 • 1-persoonskamer = 2.495 EUR

reducties 3e en/of 4e persoon in de kamer = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • transfer van Present Travel Vilvoorde naar Zaventem
 • toegang Diamond Lounge Zaventem
 • rechtstreekse vluchten met Georgian Airways
 • luchthaventaksen
 • 11 dagen / 10 nachten Go For Georgië rondreis op basis van vol pension
 • alle overnachtingen in 3- of 4* hotels
 • alle verplaatsingen, tours en excursies cfr. programma
 • alle toegangsgelden
 • Nederlandstalige lokale gids vanaf 15 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC reistas

Niet inbegrepen in de prijzen

 • persoonlijke uitgaven
 • dranken
 • reisverzekering
 • extra toegangen naast het inbegrepen programma

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Present Travel aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Present Travel doet hiervoor een beroep op MAPFRE ASSISTANCE, de nummer 1 in reisverzekeringen.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • Annulering en Vakantieonderbreking Prestige = premie van 6,25% op de totale reissom
 • Assistance Plus met o.a.:
  . 24 uur Bijstand aan personen
  . Onbeperkte repatriëring
  . Medische kosten tot 2.000.000 €
  . Bagageverzekeringen tot 1.250 €
  . Lichamelijke ongevallen tot 12.500 €
  . Vakantieonderbreking tot 10.000 €
  . enz.
  Premie Wereld = 6 € per persoon per dag met een minimum van 30 € per persoon
 • Full Option = Combinatie van de 2 voorgaande formules = premie van 8% op de reissom

Go For Georgië biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

GoForCruise-ZuidAmerika-Argentinië-Buenos Aires
Icon 3 januari 2018 tot 23 januari 2018
Icon Privé: Valparaiso

Zuid-Amerika Cruise
3 januari tot 23 januari 2018

Vanaf €op aanvraag

detail Boek nu
Go For Cruise Costa Rica Azamara Club Cruises aapjes
Icon 13 januari 2018 tot 27 januari 2018
Icon San Jose

Costa Rica Cruise
13 januari tot 27 januari 2018

Vanaf €3.845

detail Boek nu
Go For Cruise Australie Koala Azamara Cruises down under
Icon 18 januari 2018 tot 10 februari 2018
Icon Bali

Australië Cruise
18 januari tot 10 februari 2018

Vanaf €5.985

detail Boek nu
Go For Cruise Azie Cambodja Mekong Riviercruise Croisi Europe Angkor
Icon 10 februari 2018 tot 24 februari 2018
Icon Ho Chi Minh

Mekong Cruise
10 februari tot 24 februari 2018

Vanaf €4.375

detail Boek nu