Go for Cruise

Go For IJsland
29 september tot 8 oktober 2023

Go For IJsland
29 september tot 8 oktober 2023

vanaf €3.945
Go For IJsland 2021 - Route
Go For IJsland 2021 - Route

Na 2 succesvolle edities in 2022, presenteren we jullie met de nodige fierheid onze volgende Go For IJsland, een originele 10-daagse landreis, helemaal rond IJsland.

Liefst 2.300 km gevuld met tal van schoonheden en wonderen der natuur!

Voor een select gezelschap van maximum 16 personen, hebben we samen met onze vaste Nederlandstalige gids sinds jaren, een unieke route samengesteld in het najaar van 2023.

Simone staat garant voor een enthousiaste en gepassioneerde begeleiding, met alle zorg die we van haar mogen verwachten, zeg maar complete inleving en persoonlijke service van hoge kwaliteit in het land van weinig mensen en heel veel natuur, krachtige watervallen, vulkanen, gletsjers, ijsbergen, natuurlijke baden, geothermische vlaktes, …

Naar goede Go For Cruise gewoonte gaan we voor een totaal plaatje, geen onaangename verrassingen of extra kosten onderweg, vervoer in een comfortabele bus voorzien van wifi, verblijven in keurige hotels van 3- à 4-sterren niveau, toegangen, lunches en diners inbegrepen, …

Wat de keuken betreft mag je je verwachten aan een afwisselend menu, van eenvoudige IJslandse lunches tot uitgebreide 3-gangen diners, van rendierensteak tot lam en uiteraard heerlijke verse vis.

September en oktober zijn mooie reismaanden voor Go For IJsland, na de zomerdrukte, nog voldoende daglicht, de aantrekkelijke najaarskleuren, veel kans op het unieke Noorderlicht, … kortom een onvergetelijke tijd op één van de meest unieke eilanden ter wereld, en daar nemen we jou heel graag mee naartoe!

We zoeken 8x 2 enthousiastelingen voor een onvergetelijke rondreis, ben jij erbij?

Fotofilm vorige editie

Fotofilm vorige editie

Vrijdag 29 september 2023 – Aankomst en geothermisch Reykjanes
Transfer van Vilvoorde via Antwerpen naar Amsterdam voor de heenvlucht van Schiphol naar Reykjavik. Na aankomst op de luchthaven gaan we meteen op IJslands avontuur en verkennen we de brug over de continenten, de geothermische velden van Gunnuhver, alvorens we naar onze prachtige accommodatie in Hveragerði rijden. (Als we geluk hebben is de vulkaan nog actief en is de weg langs de zuidkust nog niet geblokkeerd, duimen maar voor prachtige vulkaan wolken onderweg)

Zaterdag 30 september 2023 – Gouden Driehoek
De gouden driehoek van Þingvellir, Gullfoss en Geysir worden bezocht. We maken een wandeling bij Þingvellir. Bij Gullfoss hebben we de tijd om zowel de waterval vanaf het bovenplatform te bekijken als vanaf het lager gelegen uitzichtpunt. Lunch is rijk en gevuld met IJslandse gerechten en met een fantastisch uitzicht. Na de lunch verkennen we het geothermische gebied bij Geysir. De zeer actieve Strokkur spuit zijn water tot wel 20-30 meter omhoog. Afhankelijk van het weer en de wensen van de reizigers vullen we de dag aan met aanvullende stops.

Zondag 1 oktober 2023 – Vulkanen en Watervallen
Watervallen, zwarte stranden, vulkanen en gletsjers. De zuidkust van IJsland staat bekend om zijn variatie in natuurschoon. Na het verkennen van de zuidkust zullen we zeer voldaan in onze accommodatie aankomen, onder aan de voet van de grootste gletsjer van Europa. We slapen nabij het Nationale Park Skaftafell. Voor de liefhebbers maken we een avondwandeling om de late zonsondergang over de gletsjer te zien glijden.

Maandag 2 oktober 2023 – Ice Ice Baby
Vandaag staat in het teken van ijs en vogels. De gletsjers en hun lagunes worden verkend. Het prachtige ijsbergenmeer zal iedereen nog lang in het geheugen gegrift staan. We slapen nabij de vissersplaats Höfn.

Dinsdag 3 oktober 2023 – Fjorden
Eindeloze kronkelende wegen langs fjorden en stille wateren, langs knusse vissersdorpjes en sprankelende bergpassen. We verkennen het oosten van het land en logeren op een zeer bijzondere plek aan de rand van de hooglanden van IJsland. Voor de liefhebbers is het mogelijk een helikopter tour te maken over de hooglanden van IJsland. (Of bij aankomst in Reykjavík te kiezen voor een vlucht over de nieuwe vulkaan Fagradallsfjall)

Woensdag 4 oktober 2023 en Donderdag 5 oktober 2023 – Myvatn en de Arctische Zee
Vulkanisch is het hart van Mývatn. Krafla als een van de drie meest actieve vulkanen van IJsland zorgt dat we prachtige lava formatie hebben. We denderen langs de meest krachtige waterval Dettifoss, ontdekken de heerlijk geurende velden van Námaskarð en vergapen ons aan de hoeveelheid vogelleven in de omgeving van het meer.

Deze beide dagen passen we aan volgens het weer. We kiezen de meest optimale invulling, waarbij we niet alleen Mývatn verkennen maar ook Húsavík en omgeving. Het mekka van de walvissen. Een optionele walvistocht behoort tot de mogelijkheden. Verder is het noorden de uitgelezen plek voor het nogmaals spotten van de populaire papagaaiduikers en bezoeken we het prachtige bos Ásbyrgi. Hier plantte Odins paard Sleipnir een van zijn 8 hoefijzers in de grond.
We logeren twee nachten aan de rand van Mývatn.

Een van de namiddagen gebruiken we om heerlijk te baden in het geothermische, zijdezachte melkblauwe water van de natuurbaden van Mývatn. Een verjongingskuur zit er vanzelf bij inbegrepen.

Vrijdag 6 oktober 2023 – Akureyri en Skagafjordur
Het stadse leven wacht ons. Akureyri met haar prachtige botanische tuinen en knusse winkelstraat. Maar eerst de watervallen van Goðafoss. De beauty en het beest. Vandaag de beauty. Via de waterval van Goðafoss en de hoofdstad van het noorden rijden we verder naar de paardenfjorden van Skagafjörður.

Zaterdag 7 oktober 2023 – Kraters en de Watervallen van Hraunfossar
We zakken langzaam af naar beneden richting de hoofdstad van IJsland. We bezoeken kloven en kraters, watervallen en hete bronnen. De nacht wacht ons op als we aan het einde van de middag in de kleurrijke hoofdstad Reykjavík aankomen. De laatste avond van deze reis verwennen wij ons in één van de beste restaurants van IJsland. We sluiten af in stijl.

Zondag 8 oktober 2023 – Terugreis
Tijd om de foto’s te verzamelen, de herinneringen in geuren en kleuren op te halen en alvast te dromen over de volgende Go For … bestemming!
Transfer voor de terugvlucht naar Brussel en desgevallend transfer van Zaventem naar Vilvoorde.

Fotofilm vorige editie

Fotofilm vorige editie

We vliegen naar Reykjavik heen vanuit Amsterdam en terug naar Brussel met Icelandair in economy:

 • vrijdag 29 september 2023 Amsterdam 14:10 – Reykjavik 15:25
 • zondag 8 oktober 2023 Reykjavik 07:40 – Brussel 12:55

Vlucht- en uurregeling onder voorbehoud van wijzigingen, niet aarzelen is de boodschap om vluchttoeslagen te vermijden!

Totale prijzen per persoon logerend in een

 • 2-persoonskamer = 3.945 €

Inbegrepen in de totale prijzen

 • transfer heen van Vilvoorde via Antwerpen naar Schiphol
 • transfer terug van Zaventem naar Vilvoorde
 • rechtstreekse Icelandair lijnvlucht heen van Amsterdam naar Reykjavik in economy
 • rechtstreekse Icelandair lijnvlucht terug van Reykjavik naar Brussel in economy
 • luchthaventaksen
 • alle transfers ter plaatse in comfortabele bus met wifi
 • 10 dagen / 9 nachten Go For IJsland rondreis
 • verblijf in 3- à 4-sterrenhotels met ontbijt
 • 8 x lunch
 • 9 x speciale diners
 • alle bezoeken en toegangsgelden zoals beschreven in het programma
 • boottocht op het ijsbergen meer
 • toegang tot één van de geothermische baden
 • bezoek aan vogeleiland de Kaap van Ingolfur
 • Nederlandstalige gids en reisleider ter plaatse
 • GFC rugzak, schoudertas, pet of mondmaskers
 • aandenken aan IJsland
 • BTW

Niet inbegrepen in de prijzen

 • 15 € dossierkosten per persoon
 • persoonlijke uitgaven
 • dranken
 • reisverzekering
 • niet vermelde toegangen of maaltijden

Optioneel en later bij te boeken

 • gletsjer wandeling, prijs volgt later en op aanvraag
 • helikopter tour over de hooglanden van Askja, prijs volgt later en op aanvraag
 • walvissafari, prijs volgt later en op aanvraag

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijvoorbeeld een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Allianz.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,5% op de totale reissom
 • Exclusive Selection Europe = 100% Annulerings-, Compensatie-, Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 7,9% op de totale reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel, we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Deel deze reis met iemand

Alaska Rondreis en Cruise 2023 G
Icon 7 tot 24 juni 2023
Icon Seward

Alaska Rondreis en Cruise
7 tot 24 juni 2023

Vanaf €7.545

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-NoorwegenCruisejun2019-Geiranger
Icon 17 tot 24 juni 2023
Icon Amsterdam

Noorse Fjorden HAL Cruise
17 tot 24 juni 2023

Vanaf €wachtlijst

detail Boek nu
ms Viva Voyage - schip
Icon 17 tot 24 juni 2023
Icon Lyon

Rhône Riviercruise
17 tot 24 juni 2023

Vanaf €Volzet

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-NoorwegenCruisejul2019-Noordkaapcirkel
Icon 1 tot 15 juli 2023
Icon Amsterdam

Noorwegen Cruise
1 tot 15 juli 2023

Vanaf €2.745

detail Boek nu