Go for Cruise

Go For IJsland
7 tot 16 mei 2021

Go For IJsland
7 tot 16 mei 2021

vanaf €3.595
Go For IJsland 2021 - 2
Go For IJsland 2021 - 4
Go For IJsland 2021 - 6
Go For IJsland 2021 - 5
Go For IJsland 2021 - Route
Go For IJsland 2021 - 2
Go For IJsland 2021 - 4
Go For IJsland 2021 - 6
Go For IJsland 2021 - 5
Go For IJsland 2021 - Route

Na talrijke succesvolle IJsland Cruises de voorbije zomers, presenteren we jullie voor de allereerste keer, en met de nodige fierheid, onze Go For IJsland, een originele 10-daagse landreis, helemaal rond IJsland met liefst 2.300 km gevuld met tal van schoonheden en wonderen der natuur!

Voor een select gezelschap van maximum 16 personen plus GFC reisleider, hebben we samen met onze vaste Nederlandstalige gids sinds jaren, een unieke route samengesteld in de lente van 2021.

Simone staat garant voor een enthousiaste en gepassioneerde begeleiding, met alle zorg die we van haar mogen verwachten, zeg maar complete inleving en persoonlijke service van hoge kwaliteit in het land van weinig mensen en heel veel natuur, krachtige watervallen, vulkanen, gletsjers, ijsbergen, natuurlijke baden, geothermische vlaktes, …

Naar goede Go For Cruise gewoonte gaan we voor een totaal plaatje, geen onaangename verrassingen of extra kosten onderweg, verblijven in keurige hotels van 3- à 4-sterren niveau, toegangen, lunches en diners inbegrepen, …

Mei is een perfecte maand voor onze Go For IJsland, nog net geen hoogseizoen, meer vogels, veel daglicht, kortom een hele mooie tijd op één van de meest unieke eilanden ter wereld, en daar nemen we jou heel graag mee naartoe!

Vrijdag 7 mei 2021 – Aankomst en geothermisch Reykjanes
Transfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Zaventem voor de heenvlucht van Brussel naar Reykjavik. Na aankomst op de luchthaven gaan we meteen op IJslands avontuur en verkennen we de brug over de continenten, de geothermische velden van Gunnuhver, alvorens we naar onze prachtige accommodatie in Hveragerði rijden.

Zaterdag 8 mei 2021 – Gouden Driehoek
De gouden driehoek van Þingvellir, Gullfoss en Geysir worden bezocht. We maken een wandeling bij Þingvellir. Bij Gullfoss hebben we de tijd om zowel de waterval vanaf het bovenplatform te bekijken als vanaf het lager gelegen uitzichtpunt. Lunch is rijk en gevuld met IJslandse gerechten en met een fantastisch uitzicht. Na de lunch verkennen we het geothermische gebied bij Geysir. De zeer actieve Strokkur spuit zijn water tot wel 20-30 meter omhoog. Afhankelijk van het weer en de wensen van de reizigers vullen we de dag aan met aanvullende stops.

Zondag 9 mei 2021 – Vulkanen en Watervallen
Watervallen, zwarte stranden, vulkanen en gletsjers. De zuidkust van IJsland staat bekend om zijn variatie in natuurschoon. Na het verkennen van de zuidkust zullen we zeer voldaan in onze accommodatie aankomen, onder aan de voet van de grootste gletsjer van Europa. We slapen nabij het Nationale Park Skaftafell. Voor de liefhebbers maken we een avondwandeling om de late zonsondergang over de gletsjer te zien glijden.

Maandag 10 mei 2021 – Ice Ice Baby
Vandaag staat in het teken van ijs en vogels. De gletsjers en hun lagunes worden verkend. Het prachtige ijsbergenmeer zal iedereen nog lang in het geheugen gegrift staan. We slapen nabij de vissersplaats Höfn.

Dinsdag 11 mei 2021 – Fjorden
Eindeloze kronkelende wegen langs fjorden en stille wateren, langs knusse vissersdorpjes en sprankelende bergpassen. We verkennen het oosten van het land en logeren op een zeer bijzondere plek aan de rand van de hooglanden van IJsland. Voor de liefhebbers is het mogelijk een helikopter tour te maken over de hooglanden van IJsland.

Woensdag 12 en donderdag 13 mei 2021 – Myvatn en de Arctische Zee
Vulkanisch is het hart van Mývatn. Krafla als een van de drie meest actieve vulkanen van IJsland zorgt dat we prachtige lava formatie hebben. We denderen langs de meest krachtige waterval Dettifoss, ontdekken de heerlijk geurende velden van Námaskarð en vergapen ons aan de hoeveelheid vogelleven in de omgeving van het meer.

Deze beide dagen passen we aan volgens het weer. We kiezen de meest optimale invulling, waarbij we niet alleen Mývatn verkennen maar ook Húsavík en omgeving. Het mekka van de walvissen. Een optionele walvistocht behoort tot de mogelijkheden. Verder is het noorden de uitgelezen plek voor het nogmaals spotten van de populaire papagaaiduikers en bezoeken we het prachtige bos Ásbyrgi. Hier plantte Odins paard Sleipnir een van zijn 8 hoefijzers in de grond.
We logeren twee nachten aan de rand van Mývatn.

Een van de namiddagen gebruiken we om heerlijk te baden in het geothermische, zijdezachte melkblauwe water van de natuurbaden van Mývatn. Een verjongingskuur zit er vanzelf bij inbegrepen.

Vrijdag 14 mei 2021 – Akureyri en Skagafjordur
Het stadse leven wacht ons. Akureyri met haar prachtige botanische tuinen en knusse winkelstraat. Maar eerst de watervallen van Goðafoss. De beauty en het beest. Vandaag de beauty. Via de waterval van Goðafoss en de hoofdstad van het noorden rijden we verder naar de paardenfjorden van Skagafjörður.

Zaterdag 15 mei 2021 – Kraters en de Watervallen van Hraunfossar
We zakken langzaam af naar beneden richting de hoofdstad van IJsland. We bezoeken kloven en kraters, watervallen en hete bronnen. De nacht wacht ons op als we aan het einde van de middag in de kleurrijke hoofdstad Reykjavík aankomen. De laatste avond van deze reis verwennen wij ons in één van de beste restaurants van IJsland. We sluiten af in stijl.

Zondag 16 mei 2021 – Terugreis
Tijd om de foto’s te verzamelen, de herinneringen in geuren en kleuren op te halen en alvast te dromen over de volgende Go For … bestemming!

We vliegen heen en terug vanuit Brussel naar Reykjavik met Icelandair in economy:

 • vrijdag 7 mei 2021 Brussel 14:00 – Reykjavik 15:15
 • zondag 16 mei 2021 Reykjavik 07:40 – Brussel 12:45

Vlucht- en uurregeling onder voorbehoud van wijzigingen, niet aarzelen is de boodschap om vluchttoeslagen te vermijden!

Prijzen per persoon logerend in een

 • 2-persoonskamer = 3.595 €
 • 1-persoonskamer = 4.145 €

De Warmste Week bijdrage = 10 € > MEER INFO

reducties 3e en/of 4e persoon in de kamer = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • transfer van GFC Vilvoorde naar luchthaven h/t
 • lijnvluchten heen en terug van Brussel naar Reykjavik in economy
 • Diamond Lounge Zaventem voor de heenvlucht
 • luchthaventaksen
 • alle transfers ter plaatse in comfortabele bus met wifi
 • 10 dagen / 9 nachten Go For IJsland rondreis
 • verblijf in 3- à 4-sterrenhotels met ontbijt
 • 8 x lunch
 • 9 x speciale diners
 • alle bezoeken en toegangsgelden zoals beschreven in het programma
 • boottocht op het ijsbergen meer
 • toegang tot één van de geothermische baden
 • bezoek aan vogeleiland de Kaap van Ingolfur
 • Nederlandstalige gids ter plaatse vanaf 10 deelnemers
 • GFC reisleider vanaf 15 deelnemers
 • GFC rugzak of schoudertas
 • aandenken aan IJsland

Niet inbegrepen in de prijzen

 • persoonlijke uitgaven
 • dranken
 • reisverzekering
 • niet vermelde toegangen of maaltijden

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijvoorbeeld een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Mapfre Assistance, de nummer 1 in reisverzekeringen.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • Annulering en Vakantieonderbreking Prestige = premie van 6,25% op de totale reissom
 • Assistance Plus met o.a.:
  . 24 uur Bijstand aan personen
  . Onbeperkte repatriëring
  . Medische kosten tot 2.000.000 €
  . Bagageverzekeringen tot 1.250 €
  . Lichamelijke ongevallen tot 12.500 €
  . Vakantieonderbreking tot 10.000 €
  . enz.
  Premie Wereld = 3 € per persoon per dag met een minimum van 30 € per persoon
 • Full Option = Combinatie van de 2 voorgaande formules = premie van 8% op de reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel, we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Dee deze reis met iemand

Alaska Deluxe Cruise 2020 - Hubbard Gletsjer
Icon 2 tot 19 mei 2020
Icon Vancouver

Alaska Deluxe Cruise
2 tot 19 mei 2020

Vanaf €3.645

detail Boek nu
GoForCruise-BaltischeCruise-Tallinn
Icon 10 tot 24 mei 2020
Icon Amsterdam

Baltische Cruise
10 tot 24 mei 2020

Vanaf €2.745

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-Koper2
Icon 26 mei tot 4 juni 2020
Icon Barcelona

Middellandse Celebrity Cruise
26 mei tot 4 juni 2020

Vanaf €VOLZET

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-NoorseFjorden-Flam
Icon 31 mei tot 7 juni 2020
Icon Amsterdam

Noorse Fjorden Cruise
31 mei tot 7 juni 2020

Vanaf €1.595

detail Boek nu