Go for Cruise

Go For Myanmar
1 tot 24 november 2023

Go For Myanmar
1 tot 24 november 2023

vanaf €5.295
GoForCruise-Myanmar-Mandalay-UBeinBridge
GoForCruise-Myanmar-Mandalay-Pathodawgyi
GoForCruise-Myanmar-InleLake
GoForCruise-GoForMyanmar-Mandalay
GoForCruise-GoForMyanmar-Mawlamyaing
GoForCruise-Myanmar-Mandalay-UBeinBridge
GoForCruise-Myanmar-Mandalay-Pathodawgyi
GoForCruise-Myanmar-InleLake
GoForCruise-GoForMyanmar-Mandalay
GoForCruise-GoForMyanmar-Mawlamyaing

Een primeur en wat voor één: onze allereerste Go For Myanmar 2023 is een feit!

Zoals je van Go For Cruise gewoon bent, hebben we voor deze originele rondreis een zeer volledig en kwalitatief aanbod uitgewerkt met een 100% uniek programma.

Op een leerrijke manier en met veel afwisseling nemen we jullie graag op sleeptouw naar het land dat bezaaid is met tempels en gouden pagodes .

Hier krijg je geen spijt van, laat je Nederlandstalig begeleid onderdompelen in dit fascinerend land en ontdek met ons Myanmar op een unieke manier en in de juiste periode, wanneer het zonnig en droog is.

We vergeten de weg van het massatoerisme en laten ons leiden door dit verrassende land, met de vele tempels, kloosters en pagodes, prachtige rijstvelden, ongelooflijk mooie natuur én een lieve maar verlegen bevolking.

Dit wordt een heel mooie combinatie door het land waar de tijd lijkt blijven stil te staan.

Logeren doen we in prima tot zeer luxueuze hotels en onze formule is inclusief talrijke maaltijden, verplaatsingen, toegangen, … Geen onaangename verrassingen, je hebt het begrepen, grijp je kans en ontdek Myanmar op een onvergetelijke wijze!

Minimum 16 en maximum 25 deelnemers, dus na een jaar of wie weet nog langer zonder reizen, zou het wel eens snel kunnen gaan met deze topreis

Woensdag 1 november 2023
Transfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Schiphol
Heenvlucht Amsterdam – … – Yangon

Donderdag 2 november 2023, Yangon (D)
Aankomst in Yangon, transfer naar het hotel om ons op te frissen en even te relaxen. In de namiddag verkennen we de smalle straatjes van het prachtige koloniale centrum rond de Sule Pagode. We begeven ons in het typische straatleven met talrijke markten, eetkraampjes en verscholen tempels. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in Hotel Melia Yangon.

Vrijdag 3 november 2023, Yangon (O-L-D)
Vroeg ontbijt in het hotel en vervolgens een bezoek aan de Shwedagon Pagoda, zonder twijfel de beroemdste pagode in Myanmar. 99 meter hoog, gelegen op een kleine heuvel, en zichtbaar vanaf bijna overal in Yangon. We leren alles over het dagelijkse leven dat zich afspeelt in de buurt van de pagode en krijgen een beter inzicht in de boeddhistische filosofie en hoe deze vermengd is met het Birmese geloof in “nats” (geesten). We wandelen door de omliggende markten, genieten van een traditioneel ontbijt, ontmoeten enkele lokale monniken terwijl ze aalmoezen ontvangen, we bezoeken een waarzegster en sluiten de ochtend af met een smakelijke lokale lunch. Na het middageten transfer naar hotel en rest van de dag ter vrije besteding. Diner en overnachting in Hotel Melia Yangon.

Zaterdag 4 november 2023, Yangon – Mawlamyaing (O-L-D)
Na een vroeg ontbijt in het hotel rijden we naar Taukkyan voor een kort bezoek aan de oorlogsbegraafplaats van de Britse geallieerden. Enkele uren later genieten we van een traditionele lunch in Mawlamyine en bezoeken daar een architectonisch juweeltje: het klooster van Seindon Mibaya. De stad heeft oude koloniale gebouwen en had ooit Kipling en Orwell onder zijn inwoners. Transfer naar hotel om in te checken. Avondtransfer voor het diner in een plaatselijk restaurant en overnachting in Hotel Cinderella.

Zondag 5 november 2023, Mawlamyaing – Hpa An (O-L-D)
Na het ontbijt transfer naar de steiger voor onze boottocht naar Hpa An. Onderweg bezoeken we het dorp U Na Auk waar Kayin, Mon, Bamar en Pao samen wonen. Onderweg zijn er prachtige uitzichten op de bergen die tussen de rijstvelden oprijzen. Bij aankomst in Hpa An zijn we getuige van een prachtig schouwspel: duizenden vleermuizen vliegen elke dag bij het vallen van de avond uit op zoek naar voedsel.
Lunch en diner in een lokaal restaurant en overnachting in Zwekabin Valley Resort & Spa.

Maandag 6 november 2023, Hpa An (O-L-D)
Vandaag rijden we naar Kawkathaung en nemen een kleine kajak voor een tocht tussen de rijstvelden. We bezoeken een Kawkathaung grot en het dorp Gong Tha Phaung. Eenvoudige lunch in het dorp. Daarna rijden we verder naar de Sandar-grot en keren dan terug naar het hotel om te ontspannen. Diner en overnachting in Zwekabin Valley Resort & Spa.

Dinsdag 7 november 2023, Hpa An – Yangon (O-L-D)
De ochtend wordt sportief ingezet met een fietstocht naar Kyauk Kalat Pagoda, 10 km ten zuiden van Hpa An en verder naar de Lumbuni-tuin aan de basis van Mt. Zwekabin, het symbool van Hpa an. We rusten uit en maken een fotostop bij de Lumbuni-tuin die wel meer dan duizenden Boeddha-afbeeldingen heeft. We brengen een bezoek aan het dorp La Kha Na waar de traditionele Kayin-families leven, we keren per mountainbike terug naar Hpa An. Lunch in een lokaal restaurant. Na de lunch transfer naar hotel om te douchen en onze koffers te nemen. We rijden terug naar Yangon en als de tijd het toelaat, bezoeken we de levendige markt van Thongwa. Bij aankomst in Yangon transfer naar lokaal restaurant voor diner. Overnachting in Merchant Art Boutique Hotel.

Woensdag 8 november 2023, Yangon – Hsipaw (O-L-D)
Transfer naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht naar Lashio. Bij aankomst rijden we verder naar Hsipaw in de noordelijke staat Shan. Hsipaw was een van de laatste woningen van de Shan prinsen en speelt een prominente rol in Inge Sargents bekende boek “My Life as a Shan Princes”. Met een lokale gids wandelen we door de velden tussen typische Shan-dorpjes en bezoeken onder andere enkele lokale werkplaatsen waar cheroot (Birmese sigaren) worden gerold. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag bezoeken we Little Bagan. Uiteraard is het lang niet zo indrukwekkend als het echte Bagan, maar je vindt er wel een aantal fotogenieke stoepa’s. Little Bagan ligt een klein stukje ten zuiden van Hsipaw, in een prachtig landschap waar waterbuffels in de rijstvelden aan het werk zijn. Daarna neemt de gids ons mee naar een bijzondere plek, Sunset Hill, ook wel bekend als Nine Buddha Hill. Deze steile heuvel is gelegen ten zuiden van Hsipaw en na een klim van ongeveer 15 minuten staan we boven. Vanaf hier hebben we een geweldig uitzicht over de zonsondergang, maar we kunnen er ook een klein klooster bezoeken waar monniken aan het werk zijn. Daarna diner in een lokaal restaurant en overnachting in Hotel Mr. Charles.

Donderdag 9 november 2023, Hsipaw (O-L-D)
Na het ontbijt maken we een boottocht op de Dokthawaddy-rivier, en genieten ondertussen van een mooi landschap langs de bergvallei, en de vele fruitplantages langs de rivier. We onderbreken onze boottocht en maken een korte trektocht van ongeveer 45 minuten naar het oude Tai (SHAN) klooster dat 150 jaar oud is.  De weg naar het klooster brengt ons langs papaja-, sinaasappel- en ananasplantages die op grote schaal worden verbouwd. Op de terugweg bezoeken we het dorp SHAN waar we genieten van een eenvoudige lunch. Keer terug naar het hotel en diner in een lokaal restaurant. Overnachting in Hotel Mr. Charles.

Vrijdag 10 november 2023, Hsipaw (O-L-D)
We worden opgepikt door een tuk tuk en maken ons klaar voor een volledige dag wandelen in en rond Hsipaw. ’s Avonds bezoeken we de prachtige waterval alvorens te dineren in een lokaal restaurantje. Overnachting in Hotel Mr. Charles.

Zaterdag 11 november 2023, Hsipaw – Kyauk Me (O-L-D)
Vanuit Hsipaw rijden we ’s morgens vroeg naar Kyauk Me, een klein plaatsje ten noordoosten van Mandalay. Eens aangekomen, verzamelen we bij onze lokale gids voor een dagtrekking. Het is in totaal ongeveer 5 à 6 uur wandelen op een rustig tempo langs de verschillende bergdorpjes waar we kennis maken met de lokale bevolking. We genieten van een eenvoudige lunch onderweg alvorens kennis te maken met onze nieuwe slaapplaats, een eenvoudige guesthouse.

Zondag 12 november 2023, Kyauk Me – Naung Cho (O-L-D)
We verlaten onze guesthouse en begeven ons naar het station voor een fascinerende treinrit naar Naung Cho via het beroemde Gokteik viaduct, oorspronkelijk gebouwd in 1901. Onderweg genieten we van prachtige uitzichten op de bergen en het dagelijkse leven dat zich afspeelt op en rond de trein. Eens aangekomen in Naung Cho staat een busje ons op te wachten voor het vervolg van de rit naar Pyin Oo Lwin. Als de tijd het ons toelaat, brengen we nog een bezoek aan de Botanische Tuin, de Purcell Tower en de Maha Aung Kan Htoo Pagode. Diner in een lokaal restaurant. Overnachting in Hotel Win Unity.

Maandag 13 november 2023, Pyin Oo Lwin – Mandalay (O)
Na het ontbijt rijden we in ongeveer 2u naar Mandalay, waar we bij aankomst het Mahamuni Boeddhabeeld bezoeken. Dit beeld werd vermoedelijk gegoten in brons voor Boeddha zelf en tegenwoordig verguld met dik bladgoud, marmer, houtsnijwerk en wandtapijten. Transfer naar het hotel om in te checken. ’s Middags verder op verkenning naar de Kuthodaw Pagode, bekend als ’s werelds grootste boek en Mandalay Hill, een natuurlijke uitkijktoren in de vlakte van Mandalay waar we genieten van een prachtige zonsondergang. Vrij diner en overnachting in Hotel Yadanarbon.

Dinsdag 14 november 2023, Mandalay – Bagan (O-L-D)
De wekker gaat net iets vroeger af vandaag want we rijden in 6u richting Bagan. Bij aankomst transfer naar het hotel om even te relaxen. Vervolgens bezoek aan de Gubyaukgyi tempel, de 13e eeuwse grottempel met prachtige fresco’s van scènes van Jakatas en de Ananda tempel, één van de meesterwerken die Bagan overleefden en waarvan wordt aangenomen dat ze gebouwd zijn in de Mon architectuurstijl. Hierna begeven we ons naar een prachtige plek tussen de tempels voor een machtige zonsondergang. Overnachting in Hotel Aureum Palace and Resort.

Woensdag 15 november 2023, Bagan (O-L-D)
Wie vroeg uit de veren is, kan optioneel een luchtballonvaart maken boven Bagan bij zonsopgang. Na het ontbijt bezoek aan de NyaungOo-markt, een typische lokale markt, gevolgd door bezoeken aan de meest kenmerkende pagodes zoals de Shwezigon Pagode, de heiligste waarvan wordt aangenomen dat deze is verankerd met Boeddha-tand en haar, de Dhamayangyi Tempel, het meest massieve en belangrijke monument in Bagan met het beste mortelloze metselwerk. Verder ook nog de Sulamani Tempel, dicht bij de Dhamayangyi Tempel met een meer verfijnde stijl van de latere Bagan-tempel en de Manuha Tempel, gebouwd door de vastgehouden Mon King Manuha. In de namiddag bezoeken we een lakwerkfabriek, gevolgd door een bezoek aan een lokaal dorp. Overnachting in Hotel Aureum Palace and Resort.

Donderdag 16 november 2023, Bagan (O-L-D)
Onze tweede dag in Bagan draait helemaal om gastronomie. Een wandeling door de Myinkaba markt laat ons kennismaken met typische kruiden en groenten. In lokale workshops kunnen we zien hoe tamarindepasta is gemaakt. We doen ook proeverijen in een klein lokaal klooster tijdens een echt feest met maar liefst 30 verschillende lokale hapjes. Als je niet zo’n “foodie” bent, kan je ook een 4 × 4 trip maken door de zogenaamde Dry Zone rond Bagan, langs verschillende lokale dorpjes waar je de Birmezen in al hun kleurrijke eenvoud ontmoet. In de namiddag tijd om te ontspannen van dit culinaire geweld in de rustige omgeving van ons hotel. De dag wordt afgesloten met een riviercruise waar we getrakteerd worden op cocktails tijdens de zonsondergang. Lunch in een lokaal restaurant en diner met poppenshow in restaurant Nanda. Overnachting in Hotel Aureum Palace and Resort.

Vrijdag 17 november 2023, Bagan – Heho (O-L-D)
We rijden naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht naar Heho. Bij aankomst transfer naar de heuvels rond Kalaw om het unieke olifantenreservaat te bezoeken bij het Green Hill Valley Conservation Camp. We maken kennis met de levensstijl van de lokale bevolking, met de olifantenhouders en natuurlijk met deze prachtige dieren zelf. Om naar het kamp te gaan wandelen we gedurende twee uur door de overweldigende natuur. We lunchen in het reservaat en dan is het tijd om de olifanten te wassen en te voeden. Diner in een lokaal restaurant en overnachting in Dream Villa Hotel Kalaw.

Zaterdag 18 november 2023, Kalaw – Inle Trek (O-L-D)
’s Ochtends worden we opgehaald en we rijden met de auto in ongeveer 35 minuten naar het begin van onze trektocht. We rijden door een prachtig landschap en aanschouwen de dorpelingen die op hun velden aan het werk zijn. Eens in het Pa O dorp worden we verwacht in een dorpshuisje voor een theepauze. Terwijl we een klein bamboedorp bezoeken, zien we hoe de vrouwen weven en hoe de jongens een bamboemand maken. We doorkruisen een groot bamboebos onderweg naar het dorp Danu waar een lekkere lunch op ons wacht. Na een verdiende rustpauze, wandelen we weer verder naar een ander Pa O dorp waar enkele enthousiaste dorpelingen ons een slaapplaats aanbieden. In totaal hebben we vandaag ongeveer 6u gewandeld over 20 km en kunnen we dus genieten van een welverdiende nachtrust.

Zondag 19 november 2023, Inle Trek (O-L-D)
We starten onze wandeling vandaag al rond 8u en bezoeken eerst een prachtig houten klooster en nog enkele Pa O dorpen. Eens de heuvel af, staat ons weer een overheerlijke lunch te wachten. In de namiddag nemen we de boot langs de prachtige drijvende tuinen op het machtige Inle meer. Transfer naar het hotel voor diner en overnachting in Hotel Aureum Palace and Resort.

Maandag 20 november 2023, Inle – Indein (O-L-D)
Het Inle meer is één van de meest suggestieve plekken in Myanmar. We reizen een hele dag per boot over het meer en bezoeken enkele lokale markten en pagodes, we maken kennis met de beroemde beenroeiers, we zien hoe de traditionele sigaren worden gedraaid en genieten van het kleurrijke kleurenpalet van de drijvende tuinen. Een kopje thee bij een lokaal gezin en een traditionele lunch in een Intha huis maakt het idyllische plaatje compleet. We bezoeken eveneens de ruïnes van Indein in het zuidelijke deel van het meer. Diner en overnachting in Hotel Aureum Palace and Resort.

Dinsdag 21 november 2023, Inle (O-L-D)
De voorlaatste dag van onze Go For Myanmar rondreis brengen we door met de Pa O bevolking. In totaal wandelen we zo’n 5 à 6 uur door de heuvels van dorp naar dorp, tussen uitgestrekte plantages waar gember, kurkuma en knoflook worden verbouwd. In de dorpjes maken we kennis met de kleurrijke Pa O en genieten we van een traditionele lunch. In de namiddag keren we terug naar Inle voor een sprookjesachtige zonsondergang boven het meer. Diner en overnachting in Hotel Aureum Palace and Resort.

Woensdag 22 november 2023, Inle (O)
Onze laatste dag staat volledig in teken van rust en genieten. We kopen die laatste souvenirs en mijmeren nog even weg van alle indrukken die we de voorbije 3 weken hebben mogen ervaren. Vrij diner en overnachting in Hotel Aureum Palace and Resort.

Donderdag 23 november 2023, 
Na het ontbijt, worden we opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht naar Amsterdam.
Terugvlucht Inle – Yangon – … – Amsterdam.

Vrijdag 24 november 2023
Aankomst in Schiphol en transfer van de luchthaven naar Go For Cruise Vilvoorde.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Totale prijzen per persoon logerend in een

 • 2-persoonskamer = 5.295 EUR
 • 1-persoonskamer = 6.385 EUR

reducties 3e en/of 4e persoon in de kamer = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • transfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Amsterdam Schiphol
 • toegang Aspire Lounge Schiphol voor de heenvlucht
 • toegang VIP Lounge Yangon voor de terugvlucht
 • lijnvluchten naar Yangon heen en terug in economy
 • alle binnenlandse vluchten
 • luchthaventaksen
 • 24 dagen / 21 nachten Go For Myanmar rondreis op basis van het vermelde regime
 • 21 x ontbijt (= O), 13 x Lunch (= L), 18 x Diner (= D)
 • overnachtingen in 4- of 5-sterren hotels
 • alle verplaatsingen, tours en excursies zoals vermeld in het programma
 • alle activiteiten zoals vermeld in het programma
 • lokale Engelstalige gids ter plaatse
 • extra GFC reisleider vanaf 16 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC rugzak, schoudertas, pet, muts of 2 mondmaskers
 • BTW en Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen in de prijzen

 • 15 € dossierkosten per persoon voor het vervullen van alle vereiste douane, Covid, PLF, check-in en andere formaliteiten
 • persoonlijke uitgaven
 • dranken
 • overige maaltijden tijdens de rondreis
 • reisverzekering
 • visum
 • extra toegangen naast het inbegrepen programma

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Present Travel aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Present Travel doet hiervoor een beroep op Touring.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,3% op de totale reissom
 • All In reisverzekering = Annulerings-, Compensatie-, Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 9% op de reissom

Go For Myanmar biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Kroatië Yacht Cruise 2021 - grote foto op linkse pagina
Icon 18 tot 28 mei 2022
Icon Split

Kroatië Yacht Cruise
18 tot 28 mei 2022

Vanaf €2.985

detail Boek nu
Alaska Rondreis en Cruise 2021 - Denali - Grizzly beren 2
Icon 7 tot 25 juni 2022
Icon Seward

Alaska Rondreis en Cruise
7 tot 25 juni 2022

Vanaf €VOLZET

detail Boek nu
Noorse Fjorden Geiranger
Icon 5 tot 12 juni 2022
Icon Amsterdam

Noorse Fjorden HAL Cruise
5 tot 12 juni 2022

Vanaf €1.845

detail Boek nu
Noorwegen Geiranger Zevenzusters
Icon 19 tot 26 juni 2022
Icon Amsterdam

Noorse Fjorden Celebrity Cruise
19 tot 26 juni 2022

Vanaf €1.795

detail Boek nu