Go for Cruise

Go For Oeganda
9 tot 27 januari 2024

Go For Oeganda
9 tot 27 januari 2024

vanaf €Volzet

Allerlaatste kamer, voor wie?

Een primeur en wat voor één: onze allereerste Go For Oeganda is een feit!

Zoals je van Go For Cruise gewoon bent, hebben we voor deze originele rondreis een zeer volledig en kwalitatief aanbod uitgewerkt met een 100% uniek programma. Op een leerrijke manier en met een vleugje humor nemen we jullie graag op sleeptouw door de parel van Afrika.

Oeganda wordt gedomineerd door grote meren maar staat vooral bekend door de enorme diversiteit aan dieren. De meeste bekende zijn uiteraard de berggorilla’s. Een bezoek aan gorilla’s in het wild staat dan ook voor velen bovenaan de bucketlist. Dus is het nu de moment! Andere hoogtepunten zijn game drives op zoek naar (boomklimmende) leeuwen en luipaarden, olifanten, bootsafari’s om nijlpaarden en krokodillen te spotten, chimpansee tracking, vulkaan beklimming en de laatste dag uitrusten in een resort.

Hier krijg je geen spijt van, laat je Nederlandstalig begeleid onderdompelen in en ontdek met ons Oeganda op een unieke manier en in de juiste periode, wanneer het zonnig en droog is.

Logeren doen we in comfortabele lodges en onze formule is inclusief alle verplaatsingen per minivan met een raamplaats voor elke passagier, toegangen, permits, … Geen onaangename verrassingen, je hebt het begrepen, grijp je kans en ontdek Oeganda op een onvergetelijke wijze!

Niet aarzelen is de boodschap, want er kunnen maar 14 personen mee op deze fantastische rondreis!

Dinsdag 9 januari 2024
Desgevallend transfer van Vilvoorde naar Zaventem voor onze heenvlucht Brussel – Entebbe.
Aankomst op de luchthaven van Entebbe, transfer en inchecken in ons hotel. Overnachting in Dream Jet Cottages op basis van ontbijt.

Woensdag 10 januari 2024
We rijden naar het oostelijke deel van Oeganda, we bezoeken het Mount Elgon Nationaal Park, met de Sipi watervallen. Sipi Falls behoort tot de vruchtbaarste gebieden van Oeganda en is dan ook ontzettend groen en weelderig, met vele bloemen en plantensoorten, waartussen kleurrijke kameleons zich verstoppen. Het gebied rond het Mount Elgon Nationaal Park staat verder bekend voor zijn koffieplantages, riviertjes, watervallen, traditionele Afrikaanse dorpjes en prachtige uitzichten op de Karamoja savannes. Overnachting in Casa Lodge op basis van ontbijt.

Donderdag 11 januari 2024
Na het ontbijt starten we de dag met een wandeling naar de drie watervallen. In de namiddag wandelen we door de kleine nederzettingen in het Mount Elgon Nationaal Park, bezoeken we een koffieplantage en maken we kennis met de lokale ‘koffieboeren’. Tijdens het bezoek aan de plantage wordt de Oegandese werkwijze en het koffieproces nader toegelicht. Overnachting in Casa Lodge op basis van ontbijt.

Vrijdag 12 januari 2024
Vroeg in de ochtend rijden we naar het noordelijke deel van Oeganda. ’s Avonds brengen we een bezoek aan de Karimajong, de lokale bevolking. Daar maken we kennis met hun traditionele gebruiken zoals het drinken van bloed en melk, breng je een bezoek aan hun Manyata en neem je deel aan hun traditionele dans. Overnachting in Mount Moroto hotel op basis van ontbijt.

Zaterdag 13 januari 2024
We rijden naar Kidepo vally National Park, het meest afgelegen Oegandese wildpark in het uiterste noordoosten van het land, grenzend aan Zuid-Sudan en Noordwest-Kenia. Glooiende savannes, onderbroken door rotspartijen en in de verte loodrechte granieten bergen, geven het park landschappelijk de fraaiste panorama’s van Oeganda. Onderweg stoppen we voor een picknick. Overnachting in Savannah Lodge op basis van ontbijt.

Zondag 14 januari 2024
In de ochtend doen we een gamedrive door Kidepo Valley National Park op zoek naar leeuwen, luipaarden… We houden een lunchpauze en ’s avonds genieten we opnieuw van een gamedrive. Overnachting in Savannah Lodge op basis van ontbijt.

Maandag 15 januari 2024
We rijden van Kidepo naar Murchison Falls om de dag nadien het park zowel per 4×4 als per boot te verkennen. Tussentop in Gulu Town voor de lunch. Overnachting in Fort Murchison Lodge op basis van ontbijt.

Dinsdag 16 januari 2024
’s Morgens doen we een ochtend gamedrive in Murchison Falls National Park op zoek naar leeuwen, luipaarden en nog veel meer. In de namiddag doen we een boottocht op de Albert Nile waar je nijlpaarden, krokodillen en verschillende vogelsoorten kan sportten. Als afsluiter maken we een wandeling naar de tip van de waterval. Overnachting in Kabalega Resort op basis van ontbijt.

Woensdag 17 januari 2024
Na het ontbijt rijden we richting het Ziwa Rhina Sanctuary, de enige plek in Oeganda waar de wilde neushoorns leven. Hier kan je vrijblijvend en optioneel deelnemen aan neushoorntrekking. De Ziwa Rhino Sanctuary biedt een veilige plaats waar de neushoorn populatie kan worden uitgebreid door te fokken en door de neushoorns te beschermen tegen stroperij en roofdieren. Vervolgens rijden we verder naar Fort Portal met een stop op één van de vele theeplantages. Hier deel je de ervaring van het oogsten van thee. Overnachting in Hotel Reinah op basis van ontbijt.

Donderdag 18 januari 2024
Vandaag rijden we van Fort Portal naar Queen Elizabeth Nationaal Park waar we in de namiddag een boottocht maken op het Kazinga kanaal. Dit kanaal verbindt het Lake Edward met het kleinere Lake George. Langs de oever zie je buffels, olifanten en verschillende kuddes antilopen. Een zwerm pelikanen vliegen laag over het meer, op zoek naar vis. Het lijkt wel alsof ze glijden over het gladde water. Overnachting in Bush Lodge op basis van ontbijt.

Vrijdag 19 januari 2024
Hopelijk ben je uitgeslapen, want we gaan in de vroege ochtend naar het Kalinzu Forest op zoek naar onze voorouders: de chimpansees! In de namiddag bezoeken we de Katwe zoutmijnen. In deze authentieke traditionele zoutmijnen wordt nog steeds zout gewonnen op een artisanale manier. Overnachting in Bush Lodge op basis van ontbijt.

Zaterdag 20 januari 2024
Na het ontbijt bezoeken we het Zuidelijke deel van Ishasha, wat nog steeds deel uitmaakt van het Queen Elizabeth N.P. en bekend staat om haar tree climbing lions. Tijdens een game drive zullen we deze speciale katten proberen te spotten. Na (hopelijk) veel leeuwen gezien te hebben, rijden naar Kisoro nabij de Virunga Mountains, een vulkaangebied op de grens met Rwanda en Congo.Overnachting in Hotel Virunga op basis van ontbijt.

Zondag 21 januari 2024
Na het ontbijt rijden we naar Mgahinga Gorilla National Park. Al van ver zien we de dramatische bergtoppen uit het eindeloze oerwoud rijzen. We gaan op zoek naar golden monkeys of gouden meerkatten . Overnachting in Virunga Guesthouse op basis van ontbijt.

Maandag 22 januari 2024
Vandaag doe je een Gorilla trekking in Bwindi Impenetrable National Park. Zonder twijfel, het hoogtepunt van de reis. Kom oog in oog te staan met de met uitsterven bedreigde mensaap. Dit park is één van de meest diverse regenwouden in Afrika en beslaat 331 km². In dit uitgestrekte gebied van Oeganda leven ongeveer 320 berggorilla’s. Dat is iets meer dan de helft van alle gorilla’s in de wereld. Hierna hebben jullie een transfer naar Lake Bunyonyi wat betekent ‘plaats van de kleine vogels’ en is misschien wel de meest idyllische plek in Oeganda. Dit prachtige kratermeer ligt verscholen tussen vele vulkaanpieken. In dit op één na diepste meer van Afrika (900 meter) zijn er verschillende eilandjes. Overnachting in Lake Bunyonyi Eco Resort op basis van ontbijt.

Dinsdag 23 januari 2024
Je geniet van een kanotocht op het meer, maakt een wandeling naar de top van het meer, bezoekt een lokale bar en luncht met de lokale families om daarna een aantal eilanden te bezoeken. Overnachting in Lake Bunyonyi Eco Resort op basis van ontbijt.

Woensdag 24 januari 2024
Vrije voormiddag waar je kan genieten van een mooie wandeling. Daarna rijden we door naar Lake Mburo National Park, ook wel de zebrahoofdstad van Oeganda genoemd, voor een avond gamedrive en optioneel een nacht gamedrive. Overnachting in Leopard Rest Camp op basis van ontbijt.

Donderdag 25 januari 2024
Na het ontbijt rijden we terug naar Entebbe met een tussenstop op de Oegandese evenaar. Overnachting in Dream Jet Cottages op basis van ontbijt.

Vrijdag 26 januari 2024
Helaas, het is al de laatste dag van onze onvergetelijke reis. Je hebt een vrije dag waarin je volledig kunt ontspanning met eventueel nog een boottocht in Mabamba Swamp waar je de schoenbekooievaar kunt spotten samen met de botanische tuinen. ‘s Avonds worden we opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht naar Brussel.

Zaterdag 27 januari 2024
Aankomst in Zaventem en desgevallend transfer van de luchthaven naar Vilvoorde.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Heen en terug van Brussel naar Entebbe met Brussels Airlines in economy (o.v.):

 • dinsdag 9 januari 2024 vlucht SN 465 Brussel 10:40 – Entebbe 23:15
 • zaterdag 27 januari 2024 vlucht SN 467 Entebbe 00:20 – Brussel 06:40

Niet aarzelen is de boodschap om vluchttoeslagen te vermijden!

Totale prijzen per persoon logerend in een

 • 2-persoonskamer = volzet
 • 1-persoonskamer = volzet

reducties 3e en/of 4e persoon in de kamer = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • transfer van Vilvoorde naar Zaventem heen en terug
 • toegang Diamond Lounge Zaventem
 • lijnvluchten heen en terug naar Entebbe in economy
 • luchthaventaksen
 • 18 dagen / 17 nachten Go For Oeganda rondreis op basis van logies en ontbijt
 • alle overnachtingen in charmante hotels
 • alle verplaatsingen per minivan
 • alle tours en excursies cfr. programma
 • alle toegangsgelden cfr. programma
 • Gorilla en Chimpansee permits
 • Engelstalige lokale gids
 • Nederlandstalige GFC reisleider vanaf 12 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC rugzak, schoudertas, pet of 2 mondmaskers
 • BTW

Niet inbegrepen in de prijzen

 • 15 € dossierkosten per persoon
 • visum Oeganda (o.v. 50 $)
 • persoonlijke uitgaven
 • dranken
 • overige maaltijden tijdens de rondreis
 • extra toegangen naast het inbegrepen programma

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Allianz.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,5% op de totale reissom
 • Travel Selection = Reis- en Bijstandsverzekering = premie 7,70 € per dag per persoon of 22 € per dag per gezin

Go For Oeganda biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Icon 21 februari 2024
Icon

Uitnodiging GFC en HAL Event 2024

Vanaf €40

detail Boek nu
Icon 30 november tot 1 december 2023
Icon

Go For Cruise Event 2023

Vanaf €20

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-Sevilla
Icon 2 augustus 2018 tot 9 augustus 2018
Icon Sevilla

Guadalquivir Riviercruise
2 augustus tot 9 augustus 2018

Vanaf €1.286

detail Boek nu
Icon 2 tot 8 september 2020
Icon Düsseldorf

Luxe Kortbij Riviercruise
2 tot 8 september 2020

Vanaf €1.085

detail Boek nu