Go for Cruise

Go For Peru
26 april tot 19 mei 2022

Go For Peru
26 april tot 19 mei 2022

vanaf €5.945
Peru Chili Cruise 2022 - Lima - Kathedraal
Extra Peru 2
Extra Peru 1
GoForCruise-PanamakanaalDeluxeCruise2020-Peru
Extra Peru 7
Peru Chili Cruise 2022 - Lima - Kathedraal
Extra Peru 2
Extra Peru 1
GoForCruise-PanamakanaalDeluxeCruise2020-Peru
Extra Peru 7

Een primeur en wat voor één: onze allereerste Go For Peru 2022 is een feit!

Zoals je van Go For Cruise gewoon bent, hebben we voor deze originele rondreis een zeer volledig en kwalitatief aanbod uitgewerkt met een 100% uniek programma. Op een leerrijke manier en met veel afwisseling nemen we jullie graag op sleeptouw in de voetsporen van de Inca’s.

Hier krijg je geen spijt van, laat je Nederlandstalig begeleid onderdompelen in dit fascinerend land en ontdek met ons Peru op een unieke manier en in de juiste periode, wanneer het zonnig en droog is.

Incaruïnes, ruige natuur, kleurige poncho’s en lama’s, Peru dus, een land bomvol cultuur, imposante bouwwerken én lieve Peruanen.

Dit wordt een heel mooie combinatie van de Peruviaanse hoofdstad Lima met één van de meest magnifieke wereldwonderen Machu Picchu, tot varen op het Titicaca meer en condors spotten in de duizelingwekkende Colca Canyon. Om nog maar te zwijgen van het uitgestrekte Andesgebergte, de woestijnvlakte van Paracas Nationaal Park en de Amazone.

Logeren doen we in prima tot zeer luxueuze hotels en onze formule is inclusief talrijke maaltijden, verplaatsingen, toegangen, … Geen onaangename verrassingen, je hebt het begrepen, grijp je kans en ontdek Peru op een onvergetelijke wijze!

Minimum 10 en maximum 20 deelnemers, dus na een jaar of wie weet nog langer zonder reizen, zou het wel eens snel kunnen gaan met deze topreis

Dinsdag 26 april 2022
Transfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Zaventem
Heenvlucht Brussel – … – Lima
Aankomst in Lima, transfer en overnachting in JW Marriott Lima Hotel.

Woensdag 27 april 2022, Lima (O-L)
Na een goede nachtrust worden we opgehaald voor een volledige dag in Lima. Onze tour begint in het oude centrum, waar we het Aliaga-huis bezoeken, het oudste huis van Zuid-Amerika dat door Pizarro is afgeleverd aan één van zijn kapiteins na de oprichting van de stad. Vervolgens begeven we ons naar het hoofdplein waar Lima in 1535 gesticht werd als “de stad der koningen”. We zien hier het presidentieel paleis, het aartsbisschoppelijk paleis en de kathedraal. Daarna gaan we naar de Sint-Franciscuskerk, die een benijdenswaardige verzameling oude boeken heeft en een authentiek netwerk van catacomben dat open is voor het publiek. Lunchen doen we in Café del Museo Larco. Na deze heerlijke lunch, bezoeken we het Larco museum, gelegen in dezelfde wijk en opgericht door Rafael Larco Hoyle in 1926. Dit bezoek geeft ons inzicht in meer dan 5.000 jaar Inca geschiedenis. In de namiddag transfer naar ons hotel.
Hotelovernachting in JW Marriott Lima Hotel op basis van ontbijt.

Donderdag 28 april 2022, Lima – Cusco – Urubamba (O-L)
We worden opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Cusco. Transfer met lunchbox richting Heilige Vallei voor vrij diner en overnachting in Hotel Casa Andina Premium Sacred Valley.

Vrijdag 29 april 2022, Urubamba (O-L)
Vandaag staat Awanacancha op het programma. Daar krijgen we een demonstratie van de wevers die tonen hoe ze met traditionele technieken wol selecteren, weven en kleuren. Na dit bezoek gaan we verder naar Pisac, bekend voor zijn kleurrijke Indianenmarkt, traditionele Incaterrassen en de ruïne. We rijden verder door naar Ollantaytambo, het enige Incadorpje dat nog bewoond is. We bezoeken dit prachtige dorpje en beklimmen er de trappen van de indrukwekkende tempel. Lunchen doen we in Waya Ranch, onder leiding van een demonstratie van Peruaanse paarden welke bekend staan voor hun typische gangen. Terug naar Hotel Casa Andina Premium Sacred Valley voor vrij diner en overnachting.

Zaterdag 30 april 2022, Urubamba – Aguas Calientes (O-L-D)
Vandaag reizen we verder naar Ollantaytambo, een typisch voorbeeld van een oude Inca nederzetting waarbij de bergen en rotsen met rust gelaten werden maar waar er enorme terrassen gebouwd werden. Transfer naar het station voor een 2u durende treinrit naar Aguas Calientes door het hooggebergte. De rit is werkelijk spectaculair. Eens aangekomen staat Machu Picchu, één van de wereldwonderen, op het programma. Aguas Calientes ‘of Macchu Picchu Pueblo’ ligt aan de voet van de verborgen Incastad. Beklim de Wayna Picchu en maak een wandeling naar de Intipunku (zonnepoort) en de Inca brug. Na dit fantastische bezoek, genieten we van een lekkere lunch alvorens in te checken in het hotel. Diner en overnachting in Hotel Inkaterra Machu Picchu Pueblo.

Zondag 1 mei 2022, Machu Picchu – Cusco (O-L)
Wie niet genoeg kan krijgen van Machu Picchu, krijgt vandaag een tweede kans. Neem die ene foto die je gisteren vergeten was, of neem deze keer misschien helemaal geen foto’s maar geniet ten volle van dit prachtige wereldwonder. In de namiddag genieten we nog van een lekkere lunch in een typisch restaurant vooraleer we de trein terug nemen naar Poroy waar de bus ons opwacht om richting Cusco te rijden. Transfer naar Hotel JW Marriott El Convento Cusco voor vrij diner en overnachting.

Maandag 2 mei 2022, Cusco (O-L)
Begeleid bezoek aan het charmante Cusco, de hoofdstad van het Inca rijk, met o.a. het Santo Domingo klooster dat boven de Coricancha tempel gebouwd is. Het was één van de belangrijkste tempels binnen het godenrijk, gewijd aan de zon en Sacsayhuaman, een archeologische site op 3.500 meter hoogte. Daarna bezoek aan de kathedraal, het meest imposante monument van de Grote Markt en bewonder uiteindelijk Puka Pukara, een Inca militair complex op een prominente heuvel. Transfer naar een lokaal restaurant voor de lunch. Daarna naar Hotel JW Marriott El Convento Cusco voor vrij diner en overnachting.

Dinsdag 3 mei 2022, Cusco (O)
Vrije dag in Cusco. Overnachting in Hotel JW Marriott El Convento Cusco.

Woensdag 4 mei 2022, Cusco – Puerto Maldonado (O-L-D)
In de ochtend nemen we een binnenlandse vlucht naar Puerto Maldonado waar we bij aankomst de nodige info krijgen over de komende dagen. Puerto Maldonado en het omliggende Amazone gebied is door de soms moeilijke toegankelijkheid nog redelijk onbekend bij de grote massa. We varen gedurende 25 minuten met een gemotoriseerde kano langs de rivier de Madre de Dios naar onze ecolodge. Bij aankomst genieten we van een lunch vol biologische ingrediënten en inheemse smaken. Na de lunch maken we een wandeling en ontdekken we een grote variëteit aan flora en fauna. We genieten in een serene omgeving van de geluiden uit de jungle. Bij valavond maken we nog een excursie per kano en leren zo meer over het gedrag van de nachtdieren en de zuidelijke sterrenbeelden. Diner en overnachting in Inkaterra Hacienda Concepcion Lodge.

Donderdag 5 mei 2022, Puerto Maldonado (O-L-D)
Nieuwe ervaringen liggen in het verschiet. Na een voedzaam ontbijtbuffet, maken we ons klaar voor een lange trektocht door het Tambopata Nationaal Park richting het Sandoval Meer. Hier zal je begrijpen waarom Madre de Dios de biodiversiteitshoofdstad van Peru genoemd wordt. We leren bij over het reservaat terwijl we ons per kano over dit spiegelachtige meer navigeren, de thuisbasis van de bedreigde gigantische rivierotter, blauwe en gele ara, rode brulaap, zwarte kaaiman en ’s werelds grootste zoetwatervis, de paiche. Terug naar de lodge voor de lunch. Daarna is het tijd voor een wandeling op 28m hoogte, we steken 7 hangbruggen over die de boomtoppen met elkaar verbinden en genieten van de adembenemende vergezichten. Hier hebben we kans om toekans, spechten, trogons, eekhoornapen en de drietenige luiaard te spotten. Na het afdalen gaan we over een 200 meter lange houten brug over moerassen. We leren meer over de fauna en flora van dit overstroomde ecosysteem. Eens terug in de lodge maken we ons klaar voor een avondexcursie in het Amazone-regenwoud dat plaats maakt voor nachtdieren met intrigerende gedragspatronen en verbeterde zintuigen als aanpassingsmechanismen. Luister mee naar nachtelijke levende natuurgeluiden en dring verder door in deze verborgen wereld. Diner en overnachting in Inkaterra Hacienda Concepcion Lodge.

Vrijdag 6 mei 2022, Puerto Maldonado (O-L-D)
De zon komt weer op en na een vroeg ontbijt, gaan we naar een inheemse boerderij waar we kennis maken met de lokale teelttechnieken en waar we mogen proeven van enkele produkten. Daarna staat de Botanische tuin op het programma, we ontdekken de enorme verscheidenheid aan geneeskrachtige planten die worden beschouwd als onderdeel van de ‘natuurlijke’ apotheek die wordt gebruikt door de bewoners van het Amazonegebied. Lunchen doen we terug in de lunch, waarna we even de tijd nemen om wat uit te rusten vooraleer we op kanotocht gaan op de Inkaterra Hacienda Concepions natuurlijke vijver. We proberen de inheemse visserij met behulp van de “catch and release” techniek, terwijl we genieten van het fantastische landschap. ’s Avonds is er opnieuw de mogelijkheid voor het observeren van de nachtdieren alvorens we genieten van een gezellig diner. Overnachting in Inkaterra Hacienda Concepcion Lodge.

Zaterdag 7 mei 2022, Puerto Maldonado – Cusco (O)
Na het ontbijt, stappen we opnieuw in onze gemotoriseerde kano richting luchthaven voor onze binnenlandse vlucht naar Cusco. Onderweg brengen we nog een bezoek aan een vlinderboerderij waar we meer te weten komen over deze kleurrijke insecten. Transfer naar Hotel JW Marriott El Convento Cusco voor vrij diner en overnachting.

Zondag 8 mei 2022, Cusco – Puno (O-L)
We nemen de Titicacatrein van Cusco naar Puno en reizen door enkele van de meest verbazingwekkende landschappen van de Peruaanse hooglanden. De trein heeft een capaciteit van 132 passagiers en 4 restaurantrijtuigen, een bar en een observatiewagon. Onderweg genieten we aan boord van een gastronomische lunch bereid met typische Andesingrediënten tijdens een muziek -en dansspektakel. Eens aangekomen in Puno, transfer naar Hotel Ghl Lago Titicaca voor vrij diner en overnachting.

Maandag 9 mei 2022, Puno (O-L)
Na een goede nachtrust en een lekker ontbijt, begeven we ons naar de haven voor een boottocht naar de drijvende eilanden van Uros.  De Uros zijn een inheemse samenleving die wonen op deze kunstmatige eilanden, gebouwd van totora planten, een soort riet dat groeit in het Titicaca meer. Na een tocht van anderhalf uur, komen we aan bij het eiland Taquile dat deel uitmaakt van het Incarijk. De inwoners spreken hier quechua en vertellen ons graag meer over de eilanden en hun samenleving. We krijgen hier een lekkere lunch alvorens we terugkeren naar Puno voor vrij diner en overnachting in Hotel Ghl Lago Titicaca.

Dinsdag 10 mei 2022, Puna – Colca ( O-L)
We worden opgehaald voor een lange rit richting Colca vallei. Onderweg passeren we Santa Lucia, Lagunillas, Imata en Patahuasi, op het Andesplateau, dat versteende bossen en hemelsblauwe meren omvat op meer dan 4.000 meter boven zeeniveau. Na een reis van 6u komen we aan in de vallei waar we overnachten. Lunchen en vrije namiddag aan de lodge. Vrij diner en overnachting in Colca Lodge Arequipa.

Woensdag 11 mei 2022, Colca (O-L)
Bezoek aan Cruz del Condor om de Colca vallei te bewonderen, de op één na diepste kloof ter wereld met meer dan 4km in het diepste deel), gevolgd door een magnifiek zicht, de grote en majestueuze Condor die slechts enkele meters ver vliegt. We genieten van een lekkere lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag gaan we naar enkele dorpjes zoals Chivay, Pinchollo, Maca en de uitkijkpunten Antahuilque en Choquetico. Vrij diner en overnachting in Colca Lodge Arequipa.

Donderdag 12 mei 2022, Colca – Arequipa (O-L)
Transfer naar Arequipa. Onderweg komen we in het Pampa Cañahuasreservaat, een uitgestrekte vlakte waar we vicuñas kunnen zien, dit zijn kameelachtigen die als nationaal symbool worden beschouwd. We passeren ook het Yura district, gekenmerkt door zijn ruige geografie van ravijnen, heuvels en canyons. Vrij diner en overnachting in Hotel Costa del Sol Wyndham.

Vrijdag 13 mei 2022, Arequipa (O-L)
We starten onze dag met een bezoek aan de stad Arequipa, ook wel bekend als “de witte stad” vanwege het witte vulkanische gesteente, sillar, dat ik vele gebouwen wordt gebruikt. Waardeer de bogen van het centrale plein, het stadhuis en de kathedraal, het belangrijkste neoklassieke religieuze gebouw van het land. Verder naar de pittoreske buitenwijken van Yanahuara, waar we een prachtig uitzicht hebben op het platteland van Arequipa en de vulkaan Mount Misti. Lunchen doen we in een lokaal restaurant. ’s Middags naar we verder met een bezoek aan het prachtige Santa Catalinaklooster, gebouwd in 1579, een ingesloten religieuze stad die tot op vandaag in gebruik is. We stoppen bij de mummie Juanita dat te zien is in het Museum van de Santa Maria Universiteit. Dit gemummificeerde vrouwtje werd gevonden op de Ampatoberg en dateert uit de tijd van de Inca’s. Vrij diner en overnachting in Hotel Costa del Sol Wyndham.

Zaterdag 14 mei 2022, Arequipa – Lima – Paracas (O)
Transfer naar de luchthaven voor onze binnenlandse vlucht naar Lima. Eens geland verder per bus naar Paracas voor wat vrije tijd. Vrij diner en overnachting in Hotel La Hacienda Bahia De Paracas.

Zondag 15 mei 2022, Paracas – Pisco (O)
In de ochtend worden we naar de lokale luchthaven van Pisco gebracht voor een vlucht over de Nazca-lijnen. Nazca is een kleine stad en het kan op de kaart over het hoofd gezien worden, ware het niet dat de mysterieuze figuren die over de woestijn zijn gegraveerd, de woestijn wereldberoemd hebben gemaakt. Ga de strijd aan met één van ’s werelds grootste mysteries terwijl je over de Nazca-lijnen vliegt. Vrij diner en overnachting in Hotel La Hacienda Bahia De Paracas.

Maandag 16 mei 2022, Paracas – Lima (O)
Na het ontbijt gaan we naar de pier van het hotel om aan boord te gaan van een boot om naar de Ballestas eilanden te varen. Deze eilanden zijn de thuisbasis van een grote populatie zeeleeuwen, Humboldt pinguins en andere soorten die in deze archipel voorkomen. We gaan naar het Paracas Nationaal Park, een natuurreservaat met prachtige geologische formaties, indrukwekkende kustfauna en overblijfselen van een pre-Inca-cultuur. We keren terug naar het hotel en worden daarna teruggebracht naar Lima. Vrij diner en overnachting in JW Marriott Lima Hotel.

Dinsdag 17 mei 2022, Lima (O)
Vrije dag. Overnachting in JW Marriott Lima Hotel.

Woensdag 18 mei 2022, Lima (O)
Na het ontbijt, worden we opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht naar Brussel.
Terugvlucht Lima – … – Brussel.

Woensdag 18 mei 2022
Aankomst in Zaventem en transfer van de luchthaven naar Go For Cruise Vilvoorde.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Prijzen per persoon logerend in een

 • 2-persoonskamer = 5.945 €
 • 1-persoonskamer = 8.135 €

reducties 3e en/of 4e persoon in de kamer = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • transfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Zaventem
 • toegang Diamond Lounge Zaventem voor de heenvlucht
 • toegang VIP Lounge Lima voor de terugvlucht
 • lijnvluchten naar Lima heen en terug in economy
 • alle binnenlandse vluchten
 • luchthaventaksen
 • 24 dagen / 22 nachten Go For Peru rondreis op basis van het vermelde regime
 • 22 x ontbijt (= O), 15 x Lunch (= L), 4 x Diner (= D)
 • overnachtingen in 4- of 5-sterren hotels
 • alle verplaatsingen, tours en excursies zoals vermeld in het programma
 • alle activiteiten zoals vermeld in het programma
 • lokale Engelstalige gids ter plaatse
 • extra GFC reisleider vanaf 15 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC rugzak, schoudertas, pet, muts of 2 mondmaskers
 • BTW en Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen in de prijzen

 • persoonlijke uitgaven
 • dranken
 • overige maaltijden tijdens de rondreis
 • reisverzekering
 • extra toegangen naast het inbegrepen programma

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Present Travel aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Present Travel doet hiervoor een beroep op Touring.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,3% op de totale reissom
 • All In reisverzekering = Annulerings-, Compensatie-, Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 7,5% op de reissom

Go For Peru biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Middellandse MSC Cruise - MSC Grandiosa
Icon 2 tot 9 oktober 2021
Icon Barcelona

Middellandse MSC Cruise
2 tot 9 oktober 2021

Vanaf €1.095

detail Boek nu
Icon 4 tot 8 oktober 2021
Icon Honfleur

Seine Riviercruise
4 tot 8 oktober 2021

Vanaf €925

detail Boek nu
Riviercruise-Frankrijk.2
Icon 9 tot 16 oktober 2021
Icon Lyon

Rhône Riviercruise
9 tot 16 oktober 2021

Vanaf €2.095

detail Boek nu
Go For Algarve 2020 - Tui Blue Falesia - Olhos de Agua 1
Icon 19 tot 26 oktober 2021
Icon Faro

Go For Algarve
19 tot 26 oktober 2021

Vanaf €VOLZET

detail Boek nu