Go for Cruise

IJsland Cruise
26 augustus tot 9 september 2023

IJsland Cruise
26 augustus tot 9 september 2023

vanaf €3.195
Noorwegen - Noorse Fjorden - Molde - Varden
GoForCruise-PresentTravel-IjslandCruise2019-Reykjavik
GoForCruise-Europa-Ijsland-Isafjordur2
GoForCruise-PresentTravel-Schotland-Edinburgh-MilitaryTattoo
IJsland Cruise II 2021-Route
Noorwegen - Noorse Fjorden - Molde - Varden
GoForCruise-PresentTravel-IjslandCruise2019-Reykjavik
GoForCruise-Europa-Ijsland-Isafjordur2
GoForCruise-PresentTravel-Schotland-Edinburgh-MilitaryTattoo
IJsland Cruise II 2021-Route

Is voorbij, bekijk HIER de fotofilm

 

Een unieke reiscombinatie IJsland, Noorwegen en Schotland? Klinkt super!

Onze klassevolle 15-daagse IJsland Cruise brengt je langs adembenemende fjorden, gezellige havenstadjes, daverende watervallen, grillige kustlijnen, vulkanen, lavavelden en gletsjers. Samengevat: ongekende natuurpracht!

Dit wordt een 2-weekse droomreis aan boord van een kwalitatief en zeer recent cruiseschip, de elagante Rotterdam van de rederij Holland America Line.

Deze originele Go For Cruise begeleide cruise staat niet in teken van snorkelen en zonnebaden, maar biedt een bijzonder degelijke en zeldzame blik op pittoreske dorpjes en de natuurpracht van Noord-Europa, in een ideale reisperiode met een groet boven de Noordpoolcirkel in IJsland.

In 2023 wordt onze IJsland Cruise alweer één grote onvergetelijke ervaring, ten eerste trekken we 2 volle weken uit voor deze schitterende Nederlandstalig begeleide rondreis, ten tweede doen we het zeer comfortabel en zonder bagage perikelen, want we reizen vanuit België per autocar aar het naburige Amsterdam waar we aan boord gaan voor een onvergetelijke zeereis.

We starten met een portie Noorse Fjorden waarna het wondermooie IJsland onze volle aandacht geniet. Op de geologische grens tussen Europa en Amerika heb je ogen te kort voor alles wat moeder natuur geschonken heeft. Als ferme kers op de taart gaan we naar de Shetland Eilanden, en ‘last but not least’ naar Edinburgh in Schotland.

Je hebt het begrepen, dit wordt een topper van een reis en jij mag niet ontbreken op de deelnemerslijst!

Onze ervaren GFC reisleider zal je met veel plezier en enthousiasme op sleeptouw nemen. Daarenboven stellen we u een interessant, gevarieerd en zeer volledig GFC excursieprogramma voor, exclusief voor onze groep Vlamingen.

Boek deze GFC topreis inclusief fooien en kies optioneel voor de Have it All formule:

 • Signature drankpakket
 • Wifi internetaansluiting
 • diner in 2 specialiteitenrestaurants

Extra Go For Cruise troef is het zo volledig mogelijk reispakket inclusief autocartransfers, cruise, taksen, fooien, excursie initiatieven, …

Fotorfilm vorige editie

De Rotterdam van Holland America Line maakte haar debuut op 1 augustus 2021. Ze maakt deel uit van het meest innovatieve trio cruiseschepen dat ooit over de zeven zeeën heeft gevaren. De Rotterdam heeft een nieuw design. Het is het zusterschip van de Koningsdam en de Nieuw Statendam, en is dus het derde schip van de Pinnacle-klasse. De Rotterdam combineert met zijn 2.668 bedden een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

Het thema van dit cruiseschip is muziek. Interieurdesigner Adam D. Tihany liet zich leiden door de architectuur van de muziek en gebruikte vloeiende rondingen en sierlijke lijnen. Hij werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument. Om dit thema zo goed mogelijk weer te geven wordt er gezorgd voor grootse ruimtes vol licht, visuele dramatiek en weelderige interieurs geïnspireerd door de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

In het hart van het schip, het centrale atrium, wordt een visueel spektakel gecreëerd. De ruimte, die 3 dekken telt, wordt opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl je ’s avonds de sterrenhemel ziet verschijnen.

De ‘Main Dining Room’ aan boord van de Rotterdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Het centrale zwembad, ‘De Magrodome’, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De beneden verdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de boven verdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast wordt er een exotische uitstraling gegeven aan ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

Je leest het, de Rotterdam is veelbelovend en daar moet Go For Cruise bij zijn!

Dekplannen Rotterdam

Zaterdag 26 augustus 2023
Autocartransfer van Vilvoorde via Antwerpen naar Amsterdam, Nederland
Check-in Rotterdam
Amsterdam, Nederland, afvaart 17:00

Zondag 27 augustus 2023
Cruisen richting Noorden

Maandag 28 augustus 2023
Bergen, Noorwegen, 08:00 – 17:00

Dinsdag 29 augustus 2023
Molde, Noorwegen, 08:00 – 17:00

Woensdag 30 augustus 2023
Cruisen

Donderdag 31 augustus 2023
Akureyri, IJsland, 10:00 – 19:00

Vrijdag 1 september 2023
Isafjordur, IJsland, 08:00 – 17:00
Cruisen door de Isafjordurdjur

Zaterdag 2 september 2023
Reykjavik, IJsland, aankomst 08:00

Zondag 3 september 2023
Reykjavik, IJsland, afvaart 15:00

Maandag 4 september 2023
Cruisen

Dinsdag 5 september 2023
Lerwick, Shetland Eilanden, Schotland, 10:00 – 18:00

Woensdag 6 september 2023
South Queensferry (Edinburgh), Schotland, aankomst 12:00

Donderdag 7 september 2023
South Queensferry (Edinburgh), Schotland, afvaart 18:00

Vrijdag 8 september 2023
Cruisen richting Nederland

Zaterdag 9 september 2023
Amsterdam, Nederland, aankomst 07:00
Check-out Rotterdam 08:30
Autocartransfer richting Antwerpen en Vilvoorde

Fotofilm vorige editie

Totale prijzen per persoon logerend in een

 • 2-pers. Binnenhut cat. K (dek 4-5-6-7-8) = 3.195 €
 • 2-pers. Buitenhut cat. D (dek 7-11) = 3.845 €
 • 2-pers. Balkonhut cat. VE (dek 7-8) = 4.345 €
 • 2-pers. Vista Suite cat. B (dek 8) = 5.295 € (*)
 • 1-pers. Binnenhut cat. K (dek 4-5-6-7-8) = 5.385 €
 • 1-pers. Buitenhut cat. D (dek 7-11) = 6.685 €
 • 1-pers. Balkonhut cat. VE (dek 7-8) = 7.685 €
 • 1-pers. Vista Suite cat. B (dek 8) = 9.485 € (*)

Voordelige Have it All formule aan boord = 630 € (**)
reductie 3de en/of 4de persoon in de hut = op aanvraag
andere hutcategoriëen = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • autocartransfers Vilvoorde – Antwerpen – Amsterdam h/t
 • 15 dagen / 14 nachten IJsland Cruise in vol pension
 • havengelden
 • fooien aan boord
 • professionele shows en animatie aan boord
 • talrijke sport- en relaxfaciliteiten aan boord
 • GFC reisleider vanaf 15 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC schoudertas, rugzak, pet of 2 mondmaskers
 • GFC rondleidingen aan boord en op diverse stopplaatsen
 • BTW en Garantiefonds Reizen

(**) Boek bij deze GFC topreis de voordelige Have it All formule en geniet aan boord van:

 • Signature drankpakket
 • Wifi internetaansluiting
 • diner in 2 specialiteitenrestaurants

(*) Vista Suites zijn +/- 5 m² groter dan Balkonhutten en bieden extra’s zoals verrekijker, verse bloemen, keuze uit stevige, medium of zachte kussens, … Kortom een mini suite met extra service!

Niet inbegrepen in de prijzen

 • 15 € dossierkosten per persoon
 • persoonlijke uitgaven
 • exclusieve GFC excursievoorstellen

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Allianz.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,5% op de totale reissom
 • Exclusive Selection Europe = 100% Annulerings-, Compensatie-, Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 7,9% op de totale reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Speciaal voor deze IJsland Cruise 2023 hebben we een uniek 5-delig excursievoorstel Noorwegen / IJsland samengesteld op maat en exclusief voor onze GFC groep van 11 personen.

Al zeggen we het zelf, een kwalitatief en gevarieerd aanbod in samenwerking met onze lokale Nederlandstalige gids in IJsland, sinds jaren, deels goedkoper maar vooral veel vollediger en specialer dan via de rederij.

Om eventuele ontgoochelingen te vermijden en om organisatorisch alles in goede banen te kunnen leiden, dient ons excursievoorstel vooraf geboekt te worden, zo ben je ook zeker van de beschikbaarheid en is alles netjes geregeld voor vertrek!

In Bergen, Lerwick en Edinburgh zal Didier naar Go For Cruise gewoonte initiatief nemen om de geïnteresseerden op sleeptouw te nemen, om jullie langs de belangrijkste bezienswaardigheden te loodsen, zonder dat er vooraf iets moet geregeld worden.

EXCLUSIEF 5-DELIG GFC EXCURSIEVOORSTEL NOORWEGEN – IJSLAND

Dinsdag 29 augustus 2023 – Molde – Noorwegen – Atlantic Road en Romsdal Museum
Mooie halve dag excursie (6 uur) per autocar, naar de top van de Vardenberg voor een panoramisch uitzicht over Molde, de fjord en de 87 Romsdal bergtoppen, vervolgens richting Atlantic Ocean Road, een indrukwekkende wegconstructie die diverse eilandjes verbindt met 8 bruggen, sinds 1989 een “must see” nabij de oceaan, vervolgens naar het vissersdorpje Bud waar we een zeer goed bewaarde Duitse bunker uit WO II bezoeken. Tenslotte gaan we nog naar het Romsdalmuseum waar we vergast worden op koffie en lokale patisserie.

Donderdag 31 augustus 2023 – IJsland – Akureyri – Mývatn en Dettifoss
Dagexcursie inclusief lunch om Akureyri en de omgeving in het noorden van IJsland te verkennen. Via de waterval van Goðafoss rijden we naar het meer van Myvatn. De lunch is voorzien van IJslandse delicatessen. Een mooie gelegenheid om aan het meer van Myvatn iets te proeven van de bijzonderheden van de IJslandse keuken. We bevinden ons tegenover de pseudokraters van Skútustadir. We bezoeken de prachtige lavasculpturen in Dimmuborgir waar we een korte wandeling door de lava maken. Van de trollenrijke kastelen naar de geothermische velden onder de voet van Námafjall: Hverir.

Vrijdag 1 september 2023 – IJsland – Isafjordur – Isafjordur en Westfjorden
Dagexcursie vanuit de haven in het pittoreske Isafjordur. Vandaar rijden we via een prachtige bergroute naar de Dynjandi waterval. We lunchen onderweg in de vorm van lunchpakketjes gevuld met typische lokale lekkernijen. Prachtige valleien, fjorden en kleine dorpjes zoals Pingeyri, smalle bergwegen met waanzinnig uitzicht en met als kers op de taart de 7 watervallen bij Dynjandi. We brengen tevens een bezoek inclusief koffie aan de geboorteplaats van Jon Sigurosson in Hrafnseyri, inclusief museum. Tot slot stoppen we in Flateyri waar we meer leren over het vissersverleden en de uitdagingen in een afgelegen fjord.

Zaterdag 2 september 2023 – IJsland – Reykjavik – Golden Circle Tour
Dagexcursie inclusief lunch in het teken van de Gouden Driehoek, zijnde een aantal van de meest bekende natuurfenomenen in IJsland. We maken een korte wandeling bij Pingvellir (Engels: Thingvellir), waar het IJslandse parlement Alþingi werd geïnstalleerd in 930. In 2004 werd het Thingvellir National Park toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoed Lijst. Verder naar Gullfoss waar we de tijd hebben om de waterval zowel te bewonderen vanaf het bovenplatform als vanaf het lager gelegen uitzichtpunt. Lunch is rijk gevuld met IJslandse gerechten bij een fantastisch uitzicht. Na de lunch verkennen we het geothermisch gebied bij Geysir. De zeer actieve Strokkur spuit zijn water wel tot 20-30 meter omhoog. Na aankomst in de haven, of ’s avonds, is er mogelijkheid om Reykjavik op eigen houtje te verkennen.

Zondag 3 september 2023 – IJsland – Reykjavik – City Tour en Blue Lagoon
Dikke halve dagexcursie waarbij we zeer vroeg vertrekken om het maximale uit de dag te halen. We beginnen met een rit van ongeveer 45 minuten door het lava landschap van Hafnafjörður naar de Blue Lagoon. We dobberen in de ochtend en laten ons verwennen door de zachtheid van het melkblauwe water. De entree is uiteraard inbegrepen evenals een welkomstdrankje en het gebruik van een handdoek. Badkleding is vereist. Na de Blue Lagoon rijden we naar de presidentiële woning in Bessastaðir. Vervolgd door Reykjavík waar we nog een stadstour maken langs de prachtige Hallgrímskirkja, het kunstwerk Sólfarið en de architectuur van Harpa. Het kleurrijke Reykjavík vormt een waardige afsluiting van het IJslandse deel van de cruise. Graag op voorhand vermelden indien je niet wenst te dobberen in de Blue Lagoon.

Prijs per persoon voor ons uniek GFC excursiepakket = 1.185,00 €
(Geldig bij deelname van minimum 10 personen zonder leeftijdsverschil)
(ter info, via de rederij kosten deze excursies duurder, zijn ze niet zo lang, niet zo volledig, niet privé en ook niet allemaal Nederlandstalig gegidst)

Gelieve uw al of niet deelname per kerende te bevestigen AUB, telefonisch op nr. 02/253.38.87 of via e-mail naar info@goforcruise.be

Betaling via bankoverschrijving op onze ING rekening = BE08 3300 7410 3913 met als mededeling = Excursies IJsland Cruise 2023

 

Ter info, tijdens een cruise is alles vrijblijvend, alles kan niets moet, dus ook dit excursievoorstel.

Go For Cruise en GFC reisleiders zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, programmawijzigingen in functie van verkeer, klimaat, stakingen en alle andere uitzonderlijke omstandigheden buiten onze goede wil om.

Indien bepaalde excursies geheel of gedeeltelijk niet kunnen uitgevoerd worden wegens onvoorziene omstandigheden, overmacht, enzovoort, wordt het niet genoten excursiegedeelte financieel gecompenseerd met een GFC krediet dat in de nabije of verre toekomst kan gebruikt worden als korting bij een volgende Go For Cruise reservatie.

Deel deze reis met iemand

Icon 30 november tot 1 december 2023
Icon

Go For Cruise Event 2023

Vanaf €20

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-Sevilla
Icon 2 augustus 2018 tot 9 augustus 2018
Icon Sevilla

Guadalquivir Riviercruise
2 augustus tot 9 augustus 2018

Vanaf €1.286

detail Boek nu
Icon 2 tot 8 september 2020
Icon Düsseldorf

Luxe Kortbij Riviercruise
2 tot 8 september 2020

Vanaf €1.085

detail Boek nu
Go For Scheveningen 2020 d
Icon 15 tot 16 september 2020
Icon

Go For Scheveningen
15 tot 16 september 2020

Vanaf €375

detail Boek nu