Go for Cruise

IJsland Cruise
29 juli tot 12 augustus 2023

IJsland Cruise
29 juli tot 12 augustus 2023

vanaf €3.195
Noorwegen - Noorse Fjorden - Molde - Varden
GoForCruise-PresentTravel-IjslandCruise2019-Reykjavik
GoForCruise-Europa-Ijsland-Isafjordur2
GoForCruise-PresentTravel-Schotland-Edinburgh-MilitaryTattoo
IJsland Cruise II 2021-Route
Noorwegen - Noorse Fjorden - Molde - Varden
GoForCruise-PresentTravel-IjslandCruise2019-Reykjavik
GoForCruise-Europa-Ijsland-Isafjordur2
GoForCruise-PresentTravel-Schotland-Edinburgh-MilitaryTattoo
IJsland Cruise II 2021-Route

Een unieke reiscombinatie IJsland, Noorwegen en Schotland? Klinkt super!

Onze klassevolle 15-daagse IJsland Cruise brengt je langs adembenemende fjorden, gezellige havenstadjes, daverende watervallen, grillige kustlijnen, vulkanen, lavavelden en gletsjers. Samengevat: ongekende natuurpracht!

Dit wordt een 2-weekse droomreis aan boord van een kwalitatief en zeer recent cruiseschip, de elagante Rotterdam van de rederij Holland America Line.

Deze originele Go For Cruise begeleide cruise staat niet in teken van snorkelen en zonnebaden, maar biedt een bijzonder degelijke en zeldzame blik op pittoreske dorpjes en de natuurpracht van Noord-Europa, in een ideale reisperiode met een groet boven de Noordpoolcirkel in IJsland.

In 2023 wordt onze IJsland Cruise alweer één grote onvergetelijke ervaring, ten eerste trekken we 2 volle weken uit voor deze schitterende Nederlandstalig begeleide rondreis, ten tweede doen we het zeer comfortabel en zonder bagage perikelen, want we reizen vanuit België per autocar aar het naburige Amsterdam waar we aan boord gaan voor een onvergetelijke zeereis.

We starten met een portie Noorse Fjorden waarna het wondermooie IJsland onze volle aandacht geniet. Op de geologische grens tussen Europa en Amerika heb je ogen te kort voor alles wat moeder natuur geschonken heeft. Als ferme kers op de taart gaan we naar de Shetland Eilanden, en ‘last but not least’ naar Inverness en Edinburgh in Schotland.

Je hebt het begrepen, dit wordt een topper van een reis en jij mag niet ontbreken op de deelnemerslijst!

Onze ervaren GFC reisleider zal je met veel plezier en enthousiasme op sleeptouw nemen. Daarenboven stellen we u een interessant, gevarieerd en zeer volledig GFC excursieprogramma voor, exclusief voor onze groep Vlamingen.

Boek deze GFC topreis inclusief fooien en kies optioneel voor de Have it All formule:

 • Signature drankpakket
 • Wifi internetaansluiting
 • diner in 2 specialiteitenrestaurants

Extra Go For Cruise troef is het zo volledig mogelijk reispakket inclusief autocartransfers, cruise, taksen, fooien, excursie initiatieven, …

Fotofilm vorige editie

De Rotterdam van Holland America Line maakte haar debuut op 1 augustus 2021. Ze maakt deel uit van het meest innovatieve trio cruiseschepen dat ooit over de zeven zeeën heeft gevaren. De Rotterdam heeft een nieuw design. Het is het zusterschip van de Koningsdam en de Nieuw Statendam, en is dus het derde schip van de Pinnacle-klasse. De Rotterdam combineert met zijn 2.668 bedden een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

Het thema van dit cruiseschip is muziek. Interieurdesigner Adam D. Tihany liet zich leiden door de architectuur van de muziek en gebruikte vloeiende rondingen en sierlijke lijnen. Hij werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument. Om dit thema zo goed mogelijk weer te geven wordt er gezorgd voor grootse ruimtes vol licht, visuele dramatiek en weelderige interieurs geïnspireerd door de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

In het hart van het schip, het centrale atrium, wordt een visueel spektakel gecreëerd. De ruimte, die 3 dekken telt, wordt opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl je ’s avonds de sterrenhemel ziet verschijnen.

De ‘Main Dining Room’ aan boord van de Rotterdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Het centrale zwembad, ‘De Magrodome’, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De beneden verdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de boven verdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast wordt er een exotische uitstraling gegeven aan ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

Je leest het, de Rotterdam is veelbelovend en daar moet Go For Cruise bij zijn!

Dekplannen Rotterdam

Zaterdag 29 juli 2023
Autocartransfer van Vilvoorde via Antwerpen naar Amsterdam, Nederland
Check-in Rotterdam
Amsterdam, Nederland, afvaart 17:00

Zondag 30 juli 2023
Cruisen richting Noorden

Maandag 31 juli 2023
Bergen, Noorwegen, 08:00 – 17:00

Dinsdag 1 augustus 2023
Molde, Noorwegen, 08:00 – 17:00

Woensdag 2 augustus 2023
Cruisen

Donderdag 3 augustus 2023
Akureyri, IJsland, 10:00 – 19:00

Vrijdag 4 augustus 2023
Isafjordur, IJsland, 08:00 – 17:00
Cruisen door de Isafjordurdjur

Zaterdag 5 augustus 2023
Reykjavik, IJsland, aankomst 08:00

Zondag 6 augustus 2023
Reykjavik, IJsland, afvaart 15:00

Maandag 7 augustus 2023
Cruisen

Dinsdag 8 augustus 2023
Lerwick, Shetland Eilanden, Schotland, 10:00 – 18:00

Woensdag 9 augustus 2023
Invergordon (Inverness), Schotland, 08:00 – 17:00

Donderdag 10 augustus 2023
South Queensferry (Edinburgh), Schotland, 08:00 – 01:00

Vrijdag 11 augustus 2023
Cruisen richting Nederland

Zaterdag 12 augustus 2023
Amsterdam, Nederland, aankomst 07:00
Check-out Rotterdam 08:30
Autocartransfer richting Antwerpen en Vilvoorde

Fotofilm vorige editie

Totale prijzen per persoon logerend in een

 • 2-pers. Binnenhut cat. K (dek 4-5-6-7-8) = 3.195 €
 • 2-pers. Buitenhut cat. D (dek 7-11) = 3.845 €
 • 2-pers. Balkonhut cat. VE (dek 7-8) = 4.345 €
 • 2-pers. Vista Suite cat. B (dek 8) = 5.295 € (*)
 • 1-pers. Binnenhut cat. K (dek 4-5-6-7-8) = 5.385 €
 • 1-pers. Buitenhut cat. D (dek 7-11) = 6.685 €
 • 1-pers. Balkonhut cat. VE (dek 7-8) = 7.685 €
 • 1-pers. Vista Suite cat. B (dek 8) = 9.485 € (*)

Voordelige Have it All formule aan boord = 630 € (**)
reductie 3de en/of 4de persoon in de hut = op aanvraag
andere hutcategoriëen = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • autocartransfers Vilvoorde – Antwerpen – Amsterdam h/t
 • 15 dagen / 14 nachten IJsland Cruise in vol pension
 • havengelden
 • fooien aan boord
 • professionele shows en animatie aan boord
 • talrijke sport- en relaxfaciliteiten aan boord
 • GFC reisleider vanaf 15 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC schoudertas, rugzak, pet of 2 mondmaskers
 • GFC rondleidingen aan boord en op diverse stopplaatsen
 • BTW en Garantiefonds Reizen

(**) Boek bij deze GFC topreis de voordelige Have it All formule en geniet aan boord van:

 • Signature drankpakket
 • Wifi internetaansluiting
 • diner in 2 specialiteitenrestaurants

(*) Vista Suites zijn +/- 5 m² groter dan Balkonhutten en bieden extra’s zoals verrekijker, verse bloemen, keuze uit stevige, medium of zachte kussens, … Kortom een mini suite met extra service!

Niet inbegrepen in de prijzen

 • 15 € dossierkosten per persoon
 • persoonlijke uitgaven
 • exclusieve GFC excursievoorstellen

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Allianz.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,5% op de totale reissom
 • Exclusive Selection Europe = 100% Annulerings-, Compensatie-, Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 7,9% op de totale reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Speciaal voor deze IJsland Cruise 2023 bereiden we een aantal privé excursies op maat voor. Zo wordt in samenwerking met lokale agenten, attracties en bezienswaardigheden, een gevarieerd aanbod samengesteld, deels goedkoper maar vooral veel vollediger en kwalitatiever dan via de rederij.

Om eventuele ontgoochelingen te vermijden wegens volzet, raden wij aan om deze uitstappen, tegelijk onze aanraders, vooraf te boeken, zo bent u zeker van de beschikbaarheid en is er al één en ander geregeld vooraf!

In Bergen en Edinburgh zal Ilse naar Go For Cruise gewoonte initiatief nemen om de geïnteresseerden op sleeptouw te nemen, om jullie langs de belangrijkste bezienswaardigheden te loodsen, zonder dat er vooraf iets moet geregeld worden.

Voor de 4 dagen in IJsland, alsook voor Molde, Lerwick en Invergordon, mag je later van ons nog een excursievoorstel verwachten, maar het dringendste nu, en tevens het belangrijkste evenement, in Edinburgh is het Military Tattoo Festival van 4 tot 26 augustus 2023 en dat mogen we uiteraard niet missen. Vandaar nu al onze vraag tot deelname!

Donderdag 10 augustus 2023 – South Queensferry (Edinburgh)
Met zijn unieke mix van muziek, dans, entertainment en theater tegen de verrassende achtergrond van het Edinburgh Castle, is het Edinburgh Military Tattoo zonder twijfel één van de grootste shows ter wereld. Tijdens de Military Tattoo geniet je niet alleen van de honderden doedelzakspelers en drums maar ook van internationale artiesten uit 40 landen, orkesten, vlaggenzwaaiers, dansers, de cavalerie, …

Privé transfers heen en terug inbegrepen.
Opgelet, om het spektakel te bereiken, dient u een korte steile helling te bewandelen.


Prijs per persoon met privé transfers h/t en een zitplaats in blok 3, 4, 5, 12, 13, 14 of 15 (gele zone bovenaan) = 195 €
Prijs per persoon met privé transfers h/t en een zitplaats in blok 6, 7, 10 of 11 (bruine zone) = 245 €

De vermelde prijzen per persoon zijn geldig vanaf 12 deelnemers en blijven steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid. Ter info via de rederij betaal je maar liefst 270 $ per persoon.

Gelieve uw al of niet deelname per kerende te bevestigen AUB, telefonisch op nr. 02/253.38.87 of via e-mail naar info@goforcruise.be

Betaling via bankoverschrijving op onze ING rekening = BE08 3300 7410 3913 met als mededeling = IJsland Cruise 2023 – Tattoo

Ter info, tijdens een cruise is alles vrijblijvend, alles kan niets moet, dus ook dit excursievoorstel.

Go For Cruise en GFC reisleiders zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, programmawijzigingen in functie van verkeer, klimaat, stakingen en alle andere uitzonderlijke omstandigheden buiten onze goede wil om.

Indien bepaalde excursies geheel of gedeeltelijk niet kunnen uitgevoerd worden wegens onvoorziene omstandigheden, overmacht, enzovoort, wordt het niet genoten excursiegedeelte financieel gecompenseerd met een GFC krediet dat in de nabije of verre toekomst kan gebruikt worden als korting bij een volgende Go For Cruise reservatie.

Deel deze reis met iemand

Icon 10 tot 15 april 2023
Icon Parijs

Seine Riviercruise
10 tot 15 april 2023

Vanaf €1.145

detail Boek nu
Go For Cruise - Go For Limburg - Kasteel Van Ordingen
Icon 22 tot 24 april 2023
Icon Sint Truiden

Go For Limburg
22 tot 24 april 2023

Vanaf €345

detail Boek nu
GoForCruise-Presenttravel-Portofino
Icon 1 tot 13 mei 2023
Icon Barcelona

Middellandse Celebrity Cruise
1 tot 13 mei 2023

Vanaf €Op aanvraag

detail Boek nu
Hawaii Cruise 2022 - Oahu - baai
Icon 6 tot 23 mei 2023
Icon Honolulu

Hawaii Cruise
6 tot 23 mei 2023

Vanaf €4.645

detail Boek nu