Go for Cruise

Kroatië Yacht Cruise
18 tot 28 mei 2022

Kroatië Yacht Cruise
18 tot 28 mei 2022

vanaf €2.645
GoForCruise-PresentTravel-Kroatië-Mostar
Kroatië Yacht Cruise 2021 - dek vooraan
Kroatië Yacht Cruise 2021 - kleine foto 3 op rechtse pagina
Kroatië Yacht Cruise 2021 - Dubrovnik
GoForCruise-PresentTravel-KroatiëYachtCruise2020
GoForCruise-PresentTravel-Kroatië-Mostar
Kroatië Yacht Cruise 2021 - dek vooraan
Kroatië Yacht Cruise 2021 - kleine foto 3 op rechtse pagina
Kroatië Yacht Cruise 2021 - Dubrovnik
GoForCruise-PresentTravel-KroatiëYachtCruise2020

Nergens in de Adriatische Zee zijn er zoveel eilanden, baaien, inhammen, pittoreske stranden en stadjes te vinden als in Kroatië, hoe kunnen we deze pracht beter ontdekken dan aan boord van een luxe yacht?

Stap samen met Go For Cruise aan boord van het deluxe schip Ave Maria, die we voor deze speciale ervaring volledig afgehuurd hebben.

De Ave Maria heeft 19 hutten waardoor we een intieme sfeer creëren en echt het gevoel krijgen om op een echt yacht te verblijven. Het aanmeren in kleine havens en in het centrum van de schilderachtige kustplaatsjes is dan ook een groot pluspunt. Een ander voordeel zijn de heerlijke zwemstops in soms afgelegen baaien.

De bemanningsleden kennen de Kroatische kustlijn en de eilandjes als geen ander en weten de unieke plekjes te vinden. We varen relatief korte afstanden, waardoor we veel tijd hebben op de verschillende bestemmingen. Aangezien het schip in het centrum van dorpje of stad aanlegt, kunnen we extra lang van deze bijzondere plaatsen genieten.

Go For Cruise staat bekend voor een grote toegevoegde waarde, dit wordt met deze zeer speciale reis nogmaals bewezen door een heel comfortabel yacht voor jullie te selecteren, en bovendien beginnen we met liefst 3 hotelnachten in Bosnië en Herzegovina om onder andere één van de beroemdste bedevaartsoorden ter wereld te bezoeken, Medugorje. Ook de prachtige stad Mostar mag niet ontbreken op ons programma, met het historisch stadscentrum en de indrukwekkende Stari Most brug over de Neretva rivier als bekendste bezienswaardigheid.

Je hoort het al van ver, hier gaat opnieuw heel veel over gepraat worden, want onze eerste editie was een schot in de roos. Aarzel dus niet en reserveer snel 1 van onze 19 hutten aan boord van onze unieke Yacht Cruise 2022.

Fotoreportage van een vorige editie

De Ave Maria is in de vaart sinds 2018, dus vrij recent en modern ingericht, meet 49 meter lang en 8,8 meter breed. De sfeer aan boord is informeel en het ontbreekt aan niets. Doordat dit schip zeer kleinschalig is, kent de bemanning je heel snel persoonlijk. Zelfs de stuurhut van de kapitein is vrij toegankelijk voor een gezellige babbel.

Alle 19 hutten zijn modern ingericht en voorzien van een kluisje, TV, airco en audiosysteem voor aankondigingen van de kapitein. Daarnaast heeft elke hut een bureau, een kleerkast, een nachttafeltje en een kleine sofa.

Op het benedendek bevinden zicht 8 van de 19 hutten, bij het ontwaken komt de zon je tegemoet door de schattige patrijspoort. De Ave Maria beschikt ook over 11 VIP hutten met een eigen privé balkon.

Badkamers zijn voorzien van toilet, douche, wastafel en een haardroger.

Er is een ruim restaurant, een bar en een zonneterras uitgerust met voldoende ligstoelen en een jacuzzi. Het benedendek heeft een platform om makkelijk in en uit het water te gaan bij de verschillende zwemstops.

De cruise is steeds op basis van half pension, waarbij we ’s ochtends genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Middags bereidt de chef een heerlijk 3-gangen lunch voor met verse en lokale producten. één keer per week mogen we aanschuiven voor een captains diner met live entertainment. De overige dagen genieten we van de vele gezellige terrasjes en restaurants die Kroatië te bieden heeft, nog steeds aan zeer democratische prijzen.

Dekplannen Ave Maria

Woensdag 18 mei 2022 – Split – Sinj – Medugorgje
Transfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Zaventem
Heenvlucht Brussel – Split
Aankomst in Split, transfer richting Medugorje.
Onderweg maken we een stop in één van de grootste heiligdommen in Kroatië.
Vrije tijd in Sinj vooraleer we verder rijden richting ons hotel voor diner  en overnachting.

Donderdag 19 mei 2022 – Medugorgje
Onze GFC reisleider neemt jullie vandaag graag mee op sleeptouw in Medugorje, een bergdorp in het zuiden van Bosnië en Herzegovina dat door een reeks verschijningen van Maria sinds 1981 één van de bekendste bedevaartsoorden ter wereld geworden is.
Vrije tijd en hotelovernachting

Vrijdag 20 mei 2022 – Medugorgje – Mostar – Medugorgje
’s Ochtends vertrek naar de prachtige stad Mostar voor een begeleid bezoek aan het historisch stadscentrum. De bekendste bezienswaardigheid van Mostar is de prachtige stenen brug Stari Most brug, midden in de stad, en loopt met een grote boog over de Neretva rivier. Ook de Koski Mehmed Pasha Moskee mag niet ontbreken op ons programma, waar je de minaret kan beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad en de Stari Most.
Vrij diner en hotelovernachting

Zaterdag 21 mei 2022 – Medugorgje – Split – Makarska
Transfer naar Split, check-in Ave Maria rond de middag voor vertrek uit Split. Tijdens de lunch varen we richting Makarska waar de kapitein ons laat kennis maken met een kleine baai voor een frisse duik in het water. De meer avontuurlijke onder ons kunnen optioneel gaan raften op de Cetina rivier. Avond vrij ter besteding in Makarska, een bekende badplaats met tal van restaurants en cafés. Maak zeker nog een avondwandeling langs de promenade alvorens te genieten van een welverdiende nachtrust.
Overnachting aan boord in Makarska.

Zondag 22 mei 2022 – Makarska – Bol – Stari Grad
Tijdens het ontbijt varen we verder naar het eiland Brac, meerbepaald het dorpje Bol, gekend voor haar Zlatni Rat strand waar de natuur het strand een speciale vorm gaf. Na een verfrissende duik of een rustige wandeling, varen we richting Stari Grad op het eiland Hvar, het zonnigste Adriatische eiland bekend om haar geurende lavendelvelden. Stari Grad is één van de oudste plaatsen in Kroatië.
Vrije namiddag en avond om dit uniek stadje te verkennen.
Overnachting aan boord in Stari Grad.

Maandag 23 mei 2022 – Stari Grad – Hvar
Onze volgende bestemming is de stad Hvar zelf, een populaire badplaats en erg geliefd bij royalty, jetset en vele beroemdheden. We nemen na de middag rustig de tijd om deze geweldige stad beter te leren kennen. De monumenten liggen letterlijk naast elkaar en bovenop elkaar, echt een aanrader voor cultuurliefhebbers. ’s avonds dineren we in één van de vele uitstekende restaurants die hier te vinden zijn en wie weet is er zelfs een dansje mogelijk in de lokale bars. Uiteraard mag ook een frisse duik vandaag niet ontbreken.
Overnachting aan boord in Hvar.

Dinsdag 24 mei 2022 – Hvar – Vis
We vertrekken vroeg richting Bisevo Eiland voor een facultatief bezoek aan de Blauwe Grot, een magisch natuurfenomeen. De naam van deze grot komt van het blauwe licht dat verschijnt op zonnige dagen, wanneer het zonlicht wordt gereflecteerd vanaf de bodem van de zee op de muren van kalksteen. Daarna gaan we verder richting Vis, een oud visserseiland en één van de weinige plekken waar de slogan “The Mediterranean as it once was” nog echt van toepassing is.
Vrije avond en overnachting aan boord in Vis.

Woensdag 25 mei 2022 – Vis – Korcula
Tijdens het ontbijt varen we naar Korcula. De geboorteplaats van de bekende ontdekkingsreiziger Marco Polo wordt ook wel klein Dubrovnik genoemd, omwille van de typische oude gebouwen en de prachtige stadsmuren.  Eeuwenoude religieuze ceremonies, folklore en traditioneel dansen, maken hier nog steeds deel uit van het dagelijkse leven.
Vrije tijd en overnachting aan boord in Korcula.

Donderdag 26 mei 2022 – Korcula – Mljet – Sipan
We cruisen verder naar één van de groenste Adriatische eilanden, het eiland Mljet, meerbepaald naar het westen waar ook het nationaal park gelegen is, bekend om zijn zoutwatermeren. Door de eeuwen heen zijn ze in verbinding gekomen met de zee via de Baai van Soline en sindsdien is het water zout. Vrije tijd om te genieten van dit unieke fenomeen. Na de lunch varen we richting Sipan, ooit het geliefde toevluchtsoord van de aristocratie van Dubrovnik. Zij lieten op dit groene eiland hun rijk versierde renaissance zomerpaleizen optrekken.
Vrij diner en overnachting aan boord in Sipan.

Vrijdag 27 mei 2022 – Sipan – Dubrovnik
Voor het ontbijt vertrekken we al naar onze eindbestemming. We maken onderweg nog tijd voor een duik in het water vooraleer we toekomen in Dubrovnik waar we de rest van de namiddag en avond vrij vertoeven.
Hier genieten we van onze laatste vrije avond en overnachting aan boord.

Zaterdag 28 mei 2022 – Dubrovnik
Laatste ontbijt en check-out Ave Maria
Transfer en terugvlucht Dubrovnik – Brussel
Aankomst in Zaventem en transfer naar Go For Cruise Vilvoorde

Route steeds onder voorbehoud van wijzigingen!

Prijzen per persoon logerend in een

 • 2-persoons Buitenhut benedendek = 2.645 €
 • 2-persoons Balkonhut bovendek = VOLZET
 • 1-persoons Buitenhut benedendek = 3.535 €
 • 1-persoons Balkonhut bovendek = VOLZET

Kom op tegen Kanker bijdrage = 10 € > MEER INFO

Inbegrepen in de totale prijzen

 • lijnvluchten Brussel – Split heen en terug Dubrovnik – Brussel in economy
 • toegang Diamond Lounge Zaventem voor de heenvlucht
 • alle transfers
 • 4 dagen / 3 hotelnachten in Medugorje met ontbijtbuffet
 • 1 x diner bij aankomst in Medugorje
 • 8 dagen / 7 nachten Kroatië Yacht Cruise in half pension
 • havengelden en bezoekerstaksen
 • begeleide wandelingen in Mostar
 • toegang tot de moskee en het Turks huis in Mostar
 • 1 x Captains Diner aan boord met aperitief en live entertainment
 • welkomstcocktail, water, thee en koffie aan boord
 • olijfolie- en wijnproeverij aan boord
 • dagelijks vers fruit en versnaperingen
 • wifi aan boord
 • bezoekerstaksen
 • fooien aan boord
 • GFC reisleider vanaf 20 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC rugzak, schoudertas, pet, muts of 2 mondmaskers
 • aantal inbegrepen excursies en rondleidingen her en der
 • BTW en Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen in de prijzen

 • persoonlijke uitgaven
 • maaltijden niet vermeld in het programma

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijvoorbeeld een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Touring.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 7,5% op de totale reissom
 • All In reisverzekering = 100% Annulerings-, Compensatie-, Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 9% op de reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Deel deze reis met iemand

Go For Algarve 2020 - Tui Blue Falesia - Olhos de Agua 1
Icon 19 tot 26 oktober 2021
Icon Faro

Go For Algarve
19 tot 26 oktober 2021

Vanaf €VOLZET

detail Boek nu
Go For Limburg - Domaine La Butte aux Bois 2
Icon 21 tot 23 november 2021
Icon

Go For Limburg
21 tot 23 november 2021

Vanaf €635

detail Boek nu
Kerstmarkt Riviercruise 2021 - hartje
Icon 15 tot 18 december 2021
Icon Düsseldorf

Kerstmarkt Riviercruise
15 tot 18 december 2021

Vanaf €495

detail Boek nu
Zuidpool Expeditie Cruise 2021 - Hondius - Antarctica - coverfoto
Icon 19 januari tot 1 februari 2022
Icon Ushuaia

Zuidpool Expeditie Cruise
19 januari tot 1 februari 2022

Vanaf €9.695

detail Boek nu