Go for Cruise

Noorse Fjorden Cruise
24 juni tot 1 juli 2018

Noorse Fjorden Cruise
24 juni tot 1 juli 2018

vanaf €1.445
GoForCruise-Europa-NoorseFjorden-Noorwegen3
Noorwegen Stavanger
Go For Cruise Europa Noorwegen Flam spoorlijn fjorden Holland America Line
GoForCruise-Koningsdam 3
Noorse fjorden 24 juni 2018 - Route
GoForCruise-Europa-NoorseFjorden-Noorwegen3
Noorwegen Stavanger
Go For Cruise Europa Noorwegen Flam spoorlijn fjorden Holland America Line
GoForCruise-Koningsdam 3
Noorse fjorden 24 juni 2018 - Route

Onze Noorse Fjorden Cruise staat voor 8 dagen ‘quality time’, een ware belevenis voor zowel ervaren als eerste-maal-cruisers. Laat je in de watten leggen aan boord van een hypermodern cruiseschip, geniet van het comfort en de super service, en ontdek tegelijkertijd de pure schoonheid van Zuid-Noorwegen!

Twijfelen hoeft echt niet, dit wordt zonder twijfel een fijne Nederlandstalig begeleide rondreis die absoluut thuis hoort in ons gevarieerd Go For Cruise aanbod.

Zeer comfortabel en zonder bagage perikelen, reizen we vanuit België naar het naburige Amsterdam per autocar, waar we aan boord gaan van de zeer recente ms Koningsdam van Holland America Line voor een onvergetelijke zeereis richting Noorwegen. Je kan er ten volle genieten van gezellige grote, kleine en nog kleinere Noorse havenstadjes gecombineerd met een ongeschonden natuurpracht en nooit geziene landschappen.

Onze ervaren Go For Cruise reisleider zal je met veel plezier en enthousiasme op sleeptouw nemen, zowel aan boord als aan land. Daarenboven stellen we u een interessant, gevarieerd en zeer volledig excursieprogramma voor, exclusief voor onze groep Vlamingen.

Fotoreportage vorige editie

De ms Koningsdam van Holland America Line werd in mei 2016 in de vaart gebracht. Hierbij introduceerde de rederij een nieuw en innovatief design. Als eerste schip in de nieuwe ‘Pinnacle klasse’ combineert het 2.650 bedden tellende cruiseschip een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

Het thema van dit zeer recente cruiseschip is muziek. Interieurdesigner Adam D. Tihany liet zich leiden door de architectuur van de muziek en gebruikte vloeiende rondingen en sierlijke lijnen. Hij werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument.

In het hart van het schip, het centrale atrium, wordt een visueel spektakel gecreëerd. De ruimte, die 3 dekken telt, wordt opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl je ’s avonds de sterrenhemel ziet verschijnen.

De ‘Main Dining Room’ aan boord van de ms Koningsdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Het centrale zwembad, ‘De Magrodome’, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De beneden verdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de boven verdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast wordt er een exotische uitstraling gegeven aan ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

Je leest het, de ms Koningsdam is veelbelovend en daar moet Go For Cruise bij zijn!

Zondag 24 juni 2018
Autocartransfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Amsterdam, Nederland
Check-in ms Koningsdam
Amsterdam, Nederland, afvaart 17:00

Maandag 25 juni 2018
Cruisen richting Noorden

Dinsdag 26 juni 2018
Oslo, Noorwegen, 08:00 – 18:00
Cruisen door de Oslofjord

Woensdag 27 juni 2018
Kristiansand, Noorwegen, 08:00 – 17:00

Donderdag 28 juni 2018
Stavanger, Noorwegen, 08:00 – 16:00

Vrijdag 29 juni 2018
Flam, Noorwegen, 08:00 – 18:00
Cruisen door de Sognefjord

Zaterdag 30 juni 2018
Cruisen richting Nederland

Zondag 1 juli 2018
Amsterdam, Nederland, aankomst 07:00
Check-out 08:30 ms Koningsdam
Autocartransfer 09:00 richting Go For Cruise Vilvoorde

Prijzen per persoon logerend in een

 • 2-pers. Binnenhut cat. L, K (dek 4, 5, 6, 7, 8, 11) = 1.445 €
 • 2-pers. Buitenhut cat. cat. F, E, D, C (dek 1, 7, 11) = 1.645 €
 • 2-pers. Balkonhut cat. VE, VD (dek 5, 6, 7, 8) = 1.945 €
 • 2-pers. Vista Suite cat. B, A (dek 4, 5, 6, 7, 8) = 2.145 €
 • 1-pers. Binnenhut cat. L, K (dek 4, 5, 6, 7, 8, 11) = 2.525 €
 • 1-pers. Buitenhut cat. cat. F, E, D, C (dek 1, 7, 11) = 2.885 €
 • 1-pers. Balkonhut cat. VE, VD (dek 5, 6, 7, 8) = 3.485 €
 • 1-pers. Vista Suite cat. B, A (dek 4, 5, 6, 7, 8) = 3.885 €

reductie 3de en 4de persoon in de hut = op aanvraag
andere hutcategoriëen = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • autocartransfers Vilvoorde – Antwerpen – Amsterdam h/t
 • 8 dagen / 7 nachten Noorse Fjorden Cruise in vol pension
 • havengelden
 • fooien aan boord
 • professionele shows en animatie aan boord
 • talrijke sport- en relaxfaciliteiten aan boord
 • GFC reisleider vanaf 15 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC rondleidingen aan boord en op diverse stopplaatsen (Oslo, Kristiansand, …)

Niet inbegrepen in de prijzen

 • persoonlijke uitgaven
 • toegangen & facultatief transport tijdens inbegrepen rondleidingen
 • exclusieve GFC excursievoorstellen Stavanger, Flam

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Present Travel aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Present Travel doet hiervoor een beroep op MAPFRE ASSISTANCE, de nummer 1 in reisverzekeringen.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • Annulering en Vakantieonderbreking Prestige = premie van 6,25% op de totale reissom
 • Assistance Plus met o.a.:
  . 24 uur Bijstand aan personen
  . Onbeperkte repatriëring
  . Medische kosten tot 2.000.000 €
  . Bagageverzekeringen tot 1.250 €
  . Lichamelijke ongevallen tot 12.500 €
  . Vakantieonderbreking tot 10.000 €
  . enz.
  Premie Wereld = 6 € per persoon per dag met een minimum van 30 € per persoon
 • Full Option = Combinatie van de 2 voorgaande formules = premie van 8% op de reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Speciaal voor deze Noorse Fjorden Cruise 2018 hebben we een exclusief excursieprogramma op maat voorbereid. In samenwerking met lokale agenten werd een gevarieerd aanbod samengesteld, deels goedkoper, maar vooral veel vollediger en kwalitatiever dan via de rederij. Hieronder vind je een beschrijving van dit aanbod voor onze groep, telkens volledig privé en Nederlandstalig begeleid.

In Oslo en Kristiansand zal Hilde naar Go For Cruise gewoonte initiatief nemen om de geïnteresseerden op sleeptouw te nemen en langs de belangrijkste bezienswaardigheden loodsen.

Donderdag 28 juni 2018 – Stavanger
We gaan aan boord van een klein excursieschip om de prachtige Lysefjord te bewonderen, tijdens de 3 uur durende tocht varen we o.a. langs de bekende Pulpit Rock of Preekstoel, en genieten we van prachtige panorama’s, watervallen, …

Vrijdag 29 juni 2018 – Flam – Flam Railway
Flåm ligt het verst landinwaarts in de ruim 200 km lange Sognefjord, stap gedurende +/- 2 uur op de Flåm-spoorlijn, dit meesterlijke staaltje van technisch vakmanschap klimt van zeeniveau tot 853 meter, waarbij riviertjes worden overgestoken en 20 tunnels worden gepasseerd. Bij de adembenemende waterval Josfoss wordt halt gehouden om foto’s te nemen. Eens boven heb je iets meer dan een uur de vrije tijd om te wandelen en te genieten van het omringende bos bij Hotel Vatnahalsen, waar we eerst getrakteerd worden op koffie en een lekker stukje taart. Heen en terug geweldige panorama’s vanuit je comfortabele treinzitje.
OF
Vrijdag 29 juni 2018 – Flam – Flam Railway & natuurwandeling
Wie niet genoeg kan krijgen van de mooie natuur panorama’s, kan er voor kiezen om na de 1 uur durende treinrit naar boven, vanaf Hotel Vatnahalsen onder begeleiding naar het dal te wandelen. Je daalt gedurende ongeveer 9 km af langs kleine bospaadjes waarbij er achter elke hoek wel een nieuwe waterval opduikt. De ideale manier om te genieten van de mooie natuur en de frisse lucht die Noorwegen te bieden heeft. Halverwege Hotel Vatnahalsen en Flam stappen we terug aan boord van de Flam-spoorlijn om terug te keren naar het schip.

Prijs per persoon voor dit exclusief 2-delig Go For Cruise excursiepakket Noorse Fjorden Cruise = 190 EUR of 200 EUR indien u kiest voor de natuurwandeling
Ter info, via de rederij zijn de excursies niet zo lang in duur, niet zo volledig, niet privé, en betaal je 250 of 270 EUR in totaal.

Gelieve indien mogelijk uw gewenste excursie(s) te bevestigen uiterlijk woensdag 16 mei 2018 AUB, telefonisch op 02/253.38.87 of via email naar info@goforcruise.be
Betaling via bankoverschrijving op 330-0741039-13 / IBAN = BE08 3300 7410 3913 / BIC = BBRUBEBB

Go For Cruise en GFC reisleiders zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, programmawijzigingen in functie van verkeer, klimaat, stakingen en alle andere uitzonderlijke omstandigheden buiten onze goede wil om. Indien bepaalde excursies geheel of gedeeltelijk niet kunnen uitgevoerd worden wegens onvoorziene omstandigheden, overmacht, enzovoort, wordt het niet genoten excursiegedeelte financieel gecompenseerd met een GFC krediet dat in de nabije of verre toekomst kan gebruikt worden als korting bij een volgende Go For Cruise reservatie.

Ter info, tijdens een cruise is alles vrijblijvend, alles kan niets moet… Dus ook dit excursievoorstel. Je hebt ook de mogelijkheid om op eigen houtje en tempo van boord te gaan, en zelf de stad, streek of eiland te verkennen, alleen er voor zorgen dat je uiterlijk een half uur voor de afvaart opnieuw aan boord bent, want het schip wacht niet.

GoForCruise-ZuidAmerika-Argentinië-Buenos Aires
Icon 3 januari 2018 tot 23 januari 2018
Icon Privé: Valparaiso

Zuid-Amerika Cruise
3 januari tot 23 januari 2018

Vanaf €op aanvraag

detail Boek nu
Go For Cruise Costa Rica Azamara Club Cruises aapjes
Icon 13 januari 2018 tot 27 januari 2018
Icon San Jose

Costa Rica Cruise
13 januari tot 27 januari 2018

Vanaf €3.845

detail Boek nu
Go For Cruise Australie Koala Azamara Cruises down under
Icon 18 januari 2018 tot 10 februari 2018
Icon Bali

Australië Cruise
18 januari tot 10 februari 2018

Vanaf €5.985

detail Boek nu
Go For Cruise Azie Cambodja Mekong Riviercruise Croisi Europe Angkor
Icon 10 februari 2018 tot 24 februari 2018
Icon Ho Chi Minh

Mekong Cruise
10 februari tot 24 februari 2018

Vanaf €4.375

detail Boek nu