Go for Cruise

Noorse Fjorden HAL Cruise
22 tot 29 juli 2023

Noorse Fjorden HAL Cruise
22 tot 29 juli 2023

vanaf €1.695
Oslo Noorse Fjorden
GoForCruise-PresentTravel-NoorseFjorden-Flam
GoForCruise-PresentTravel-NoorseFjordenCruisejun2019-Stavanger
Go For Cruise Europa Noorwegen Bergen Fjorden Holland America Line
Oslo Noorse Fjorden
GoForCruise-PresentTravel-NoorseFjorden-Flam
GoForCruise-PresentTravel-NoorseFjordenCruisejun2019-Stavanger
Go For Cruise Europa Noorwegen Bergen Fjorden Holland America Line

Is voorbij, bekijk HIER de fotofilm

 

Onze Noorse Fjorden Cruise staat voor 8 dagen ‘quality time’, een ware belevenis voor zowel ervaren als eerste-maal-cruisers. Laat je in de watten leggen aan boord van een splinternieuw en modern cruiseschip, geniet van het comfort en de super service, en ontdek tegelijkertijd de pure schoonheid van Zuid-Noorwegen!

Twijfelen hoeft echt niet, dit wordt zonder twijfel een fijne Nederlandstalig begeleide rondreis die absoluut thuis hoort in ons gevarieerd Go For Cruise aanbod.

Zeer comfortabel, reizen we vanuit België naar het naburige Amsterdam per autocar, waar we aan boord gaan van de splinternieuwe Rotterdam van Holland America Line voor een onvergetelijke zeereis richting Noorwegen. Je kan er ten volle genieten van gezellige grote, kleine en nog kleinere havenstadjes gecombineerd met een ongeschonden natuurpracht en nooit geziene landschappen.

Onze ervaren Go For Cruise reisleider zal je met veel plezier en enthousiasme op sleeptouw nemen, zowel aan boord als aan land. Daarenboven stellen we u een interessant, gevarieerd en zeer volledig excursieprogramma voor, exclusief voor onze groep Vlamingen.

Boek deze GFC klassieker inclusief fooien en kies optioneel voor de Have it All formule:

 • Signature drankpakket
 • Wifi internetaansluiting
 • diner in een specialiteitenrestaurant

Extra Go For Cruise troef is het zo volledig mogelijk reispakket inclusief autocartransfers, cruise, taksen, fooien, excursie initiatieven, …

Fotofilm vorige editie

De Rotterdam van Holland America Line maakte haar debuut op 1 augustus 2021. Met een nieuw design maakt ze deel uit van het meest innovatieve trio cruiseschepen dat ooit over de zeven zeeën heeft gevaren.

Het is het zusterschip van de Koningsdam en de Nieuw Statendam, en is dus het derde schip van de Pinnacle-klasse. De Rotterdam combineert met zijn 2.668 bedden een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

Het thema van dit cruiseschip is muziek. Interieurdesigner Adam D. Tihany liet zich leiden door de architectuur van de muziek en gebruikte vloeiende rondingen en sierlijke lijnen. Hij werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument. Om dit thema zo goed mogelijk weer te geven wordt er gezorgd voor grootse ruimtes vol licht, visuele dramatiek en weelderige interieurs geïnspireerd door de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

In het hart van het schip, het centrale atrium, wordt een visueel spektakel gecreëerd. De ruimte, die 3 dekken telt, wordt opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl je ’s avonds de sterrenhemel ziet verschijnen.

De ‘Main Dining Room’ aan boord van de Rotterdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Het centrale zwembad, ‘De Magrodome’, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De beneden verdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de boven verdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast wordt er een exotische uitstraling gegeven aan ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

Je leest het, de Rotterdam is veelbelovend en daar moet Go For Cruise bij zijn!

Dekplannen Rotterdam

Zaterdag 22 juli 2023
Autocartransfer van Vilvoorde via Antwerpen naar Amsterdam, Nederland
Check-in Rotterdam
Amsterdam, Nederland, afvaart 17:00

Zondag 23 juli 2023
Cruisen richting Noorden

Maandag 24 juli 2023
Cruisen door de Oslofjord
Oslo, Noorwegen, 08:00 – 16:00

Dinsdag 25 juli 2023
Kristiansand, Noorwegen, 07:00 – 16:00

Woensdag 26 juli 2023
Eidfjord, Noorwegen, 09:00 – 16:00
Cruisen door de Hardangerfjord

Donderdag 27 juli 2023
Cruisen door de Sognefjord
Flam, Noorwegen, 07:00 – 19:00

Vrijdag 28 juli 2023
Cruisen

Zaterdag 29 juli 2023
Amsterdam, Nederland, aankomst 07:00
Check-out Rotterdam 08:30
Autocartransfer naar Antwerpen en Vilvoorde

Fotofilm vorige editie

Totale prijzen per persoon logerend in een

 • 2-pers. Binnenhut cat. K (dek 4-5-6-7-8) = 1.695 €
 • 2-pers. Buitenhut cat. D (dek 7-11) = 1.995 €
 • 2-pers. Balkonhut cat. VE (dek 7-8) = 2.095 €
 • 2-pers. Vista Suite cat. B (dek 8) = 2.295 € (**)
 • 1-pers. Binnenhut cat. K (dek 4-5-6-7-8) = 2.885 €
 • 1-pers. Buitenhut cat. D (dek 7-11) = 3.485 €
 • 1-pers. Balkonhut cat. VE (dek 7-8) = 3.685 €
 • 1-pers. Vista Suite cat. B (dek 8) = 3.985 € (**)

Have it All formule aan boord = 315 € (*)
Kom op tegen Kanker
 bijdrage = 10 € > MEER INFO

reductie 3de en/of 4de persoon in de hut = op aanvraag
andere hutcategoriëen = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • autocartransfers Vilvoorde – Antwerpen – Amsterdam h/t
 • 8 dagen / 7 nachten Noorse Fjorden HAL Cruise in vol pension
 • havengelden
 • fooien aan boord
 • professionele shows en animatie aan boord
 • talrijke sport- en relaxfaciliteiten aan boord
 • GFC reisleider vanaf 15 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC schoudertas, rugzak, pet, muts of 2 mondmaskers
 • GFC rondleidingen aan boord en op diverse stopplaatsen
 • BTW en Garantiefonds Reizen

(*) Boek bij deze GFC topreis de voordelige Have it All formule en geniet aan boord van:

 • Signature drankpakket
 • Wifi internetaansluiting
 • diner in een specialiteitenrestaurant

(**) Vista Suites zijn +/- 5 m² groter dan Balkonhutten en bieden extra’s zoals verrekijker, verse bloemen, keuze uit stevige, medium of zachte kussens, … Kortom een mini suite met extra service!

Niet inbegrepen in de prijzen

 • 15 € dossierkosten per persoon
 • persoonlijke uitgaven
 • exclusieve GFC excursievoorstellen

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Allianz.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,5% op de totale reissom
 • Exclusive Selection Europe = 100% Annulerings-, Compensatie-, Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 7,9% op de totale reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Speciaal voor deze Noorse Fjorden HAL Cruise 2023 hebben we een exclusief excursieprogramma op maat voorbereid. In samenwerking met lokale agenten werd een gevarieerd aanbod samengesteld, deels goedkoper, maar vooral veel vollediger en kwalitatiever dan via de rederij. Hieronder vind je een beschrijving van dit aanbod voor onze groep, dus privé en Nederlandstalig begeleid.

In Oslo en Kristiansand zal Didier naar goede Go For Cruise gewoonte initiatief nemen om de geïnteresseerden op sleeptouw te nemen en langs de belangrijkste bezienswaardigheden loodsen.

Woensdag 26 juli 2023 – Eidfjord 
Het dorp Eidfjord heeft slechts zo’n 1000 inwoners, maar dankzij de productie van hydro-elektrische energie is het één van de rijkste gemeentes van Noorwegen. De 5u durende excursie, onder begeleiding van een Nederlandstalige gids, begint met een rit door de spectaculaire, steile Måbødalen vallei. De rit leidt ons naar het enorme Hardangervidda-bergplateau, het grootste bergplateau in Noord-Europa. Dit bergplateau vormt ook onderdeel van het grootste nationale park in Noorwegen. We stoppen bij de Vøringsfossenwaterval, die zich over een afstand van ongeveer 180 meter in de lager gelegen, wilde Måbø-vallei stort. Voordat we terugkeren naar Eidfjord, rijden we naar de Sysen-dam, het hoofdreservoir voor de Sima-krachtcentrale en een van de grootste stuwdammen in Noorwegen. De waterdichte kern van de dam is gevuld met filterzones van zand en kiezelsteen die in elkaar worden gedrukt en worden gesteund door grote aantallen rotsen. De dam zelf is meer dan 800 meter lang, 80 meter hoog en bij de basis bijna 250 meter breed. Het Hardangervidda Natursenter is onze laatste stop. Hier kijken we naar tentoonstellingen over de fauna in het gebied en een audiovisuele presentatie over de watervallen en dammen.

Donderdag 27 juli 2023 – Flam – Flam Railway
Flåm ligt het verst landinwaarts in de ruim 200 km lange Sognefjord, stap gedurende +/- 2 uur op de Flåm-spoorlijn, dit meesterlijke staaltje van technisch vakmanschap klimt van zeeniveau tot 853 meter, waarbij riviertjes worden overgestoken en 20 tunnels worden gepasseerd. Bij de adembenemende waterval Josfoss wordt halt gehouden om foto’s te nemen. Eens boven heb je iets meer dan een uur de vrije tijd om te wandelen en te genieten van het omringende bos bij Hotel Vatnahalsen. Heen en terug geweldige panorama’s vanuit je comfortabele treinzitje.
OF
Donderdag 27 juli 2023 – Flam – Flam Railway & natuurwandeling
Wie niet genoeg kan krijgen van de mooie natuur panorama’s, kan er voor kiezen om na de 1 uur durende treinrit naar boven, vanaf Hotel Vatnahalsen naar het dal te wandelen. Je daalt gedurende ongeveer 11 km af langs kleine bospaadjes waarbij er achter elke hoek wel een nieuwe waterval opduikt. De ideale manier om te genieten van de mooie natuur en de frisse lucht die Noorwegen te bieden heeft.

Prijs per persoon voor ons Go For Cruise excursiepakket Noorse Fjorden HAL Cruise = 225,00 € of 195,00 € indien u kiest voor de natuurwandeling in Flam.

Ter info, via de rederij zijn de excursies Engelstalig begeleid, korter in duur, niet zo volledig, niet privé, en betaal je veel meer.

Deze prijzen zijn steeds geldig voor iedereen vanaf 3 jaar en bij een deelname van minimum 18 personen.

Gelieve indien mogelijk uw gewenste excursie(s) te bevestigen uiterlijk woensdag 3 mei AUB, telefonisch op 02/253.38.87 of bij voorkeur via email naar info@goforcruise.be

Betaling via bankoverschrijving op onze ING rekening = BE08 3300 7410 3913

Go For Cruise en GFC reisleiders zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, programmawijzigingen in functie van verkeer, klimaat, stakingen en alle andere uitzonderlijke omstandigheden buiten onze goede wil om. Indien bepaalde excursies geheel of gedeeltelijk niet kunnen uitgevoerd worden wegens onvoorziene omstandigheden, overmacht, enzovoort, wordt het niet genoten excursiegedeelte financieel gecompenseerd met een GFC krediet dat in de nabije of verre toekomst kan gebruikt worden als korting bij een volgende Go For Cruise reservatie.

Ter info, tijdens een cruise is alles vrijblijvend, alles kan niets moet… Dus ook dit excursievoorstel. Je hebt ook de mogelijkheid om op eigen houtje en tempo van boord te gaan, en zelf de stad, streek of eiland te verkennen, alleen er voor zorgen dat je uiterlijk een half uur voor de afvaart opnieuw aan boord bent, want het schip wacht niet.

Deel deze reis met iemand

Icon 21 februari 2024
Icon

Uitnodiging GFC en HAL Event 2024

Vanaf €40

detail Boek nu
Icon 30 november tot 1 december 2023
Icon

Go For Cruise Event 2023

Vanaf €20

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-Sevilla
Icon 2 augustus 2018 tot 9 augustus 2018
Icon Sevilla

Guadalquivir Riviercruise
2 augustus tot 9 augustus 2018

Vanaf €1.286

detail Boek nu
Icon 2 tot 8 september 2020
Icon Düsseldorf

Luxe Kortbij Riviercruise
2 tot 8 september 2020

Vanaf €1.085

detail Boek nu