Go for Cruise

Noorwegen Cruise
10 juni tot 24 juni 2018

Noorwegen Cruise
10 juni tot 24 juni 2018

vanaf €2.745
GoForCruise-Europa-NoorseFjorden-Noorwegen-Alesund2
Noorwegen Geiranger Zevenzusters
GoForCruise-Europa-NoorseFjorden-Noorwegen-Noordkaap2
Koningsdam2
GoForCruise-Europa-NoorseFjorden-Noorwegen-Alesund2
Noorwegen Geiranger Zevenzusters
GoForCruise-Europa-NoorseFjorden-Noorwegen-Noordkaap2
Koningsdam2

Genoeg strand en palmbomen gezien op uw vorige zuiderse vakantie? Dan is het nu hoogtijd om meer noordelijke horizonten op te zoeken en Noorwegen in volle glorie te ontdekken!
Noorwegen Cruise is terecht een klassieker geworden in ons aantrekkelijk Go For Cruise aanbod, aangezien deze geweldige reis al het moois van Noorwegen combineert. En Noorwegen op zich is zonder enige twijfel het mooiste land van Europa op gebied van natuur!

In 2018 wordt onze Noorwegen Cruise een nog grotere en onvergetelijke ervaring, want we trekken 2 volle weken uit voor deze schitterende Nederlandstalig begeleide rondreis.

Zeer comfortabel en zonder bagage perikelen, reizen we vanuit België naar het naburige Amsterdam per autocar, waar we aan boord gaan van de zeer recente ms Koningsdam van Holland America Line voor een onvergetelijke zeereis richting Noorwegen.

Op het programma van de Noorwegen Cruise niets minder dan integraal Noorwegen, dus ook voorbij de Noordpoolcirkel tot aan Noordkaap. M.a.w. gezellige Noorse havenstadjes en grillige Fjorden worden gecombineerd met de fameuze middernachtzon, kortom ongeschonden natuurpracht en nooit geziene landschappen.

Onze ervaren Go For Cruise reisleider zal je met veel plezier en enthousiasme op sleeptouw nemen. Daarenboven stellen we u een interessant, gevarieerd en zeer volledig excursieprogramma voor, exclusief voor onze groep Vlamingen.

Fotoreportage vorige editie

De ms Koningsdam van Holland America Line werd in mei 2016 in de vaart gebracht. Hierbij introduceerde de rederij een nieuw en innovatief design. Als eerste schip in de nieuwe ‘Pinnacle klasse’ combineert het 2.650 bedden tellende cruiseschip een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

Het thema van dit zeer recente cruiseschip is muziek. Interieurdesigner Adam D. Tihany liet zich leiden door de architectuur van de muziek en gebruikte vloeiende rondingen en sierlijke lijnen. Hij werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument.

In het hart van het schip, het centrale atrium, wordt een visueel spektakel gecreëerd. De ruimte, die 3 dekken telt, wordt opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl je ’s avonds de sterrenhemel ziet verschijnen.

De ‘Main Dining Room’ aan boord van de ms Koningsdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Het centrale zwembad, ‘De Magrodome’, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De beneden verdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de boven verdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast wordt er een exotische uitstraling gegeven aan ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

Je leest het, de ms Koningsdam is veelbelovend en daar moet Go For Cruise bij zijn!

Zondag 10 juni 2018
Autocartransfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Amsterdam, Nederland
Check-in ms Koningsdam
Amsterdam, Nederland, afvaart 17:00

Maandag 11 juni 2018
Cruisen richting Noorden

Dinsdag 12 juni 2018
Haugesund Noorwegen, 08:00 – 17:00

Woensdag 13 juni 2018
Eidfjord, Noorwegen, 08:00 – 18:00
Cruisen door de Hardangerfjord

Donderdag 14 juni 2018
Bergen, Noorwegen, 08:00 – 17:00

Vrijdag 15 juni 2018
Flam, Noorwegen, 08:00 – 18:00
Cruisen door de Sognefjord

Zaterdag 16 juni 2018
Geiranger, Noorwegen, 11:00 – 20:00
Cruisen door de Geirangerfjord

Zondag 17 juni 2018
Molde, Noorwegen, 07:00 – 15:00

Maandag 18 juni 2018
Cruisen

Dinsdag 19 juni 2018
Honningsvag, Noorwegen, 10:00 – 18:00
Cruisen langs de Noordkaap

Woensdag 20 juni 2018
Cruisen

Donderdag 21 juni 2018
Cruisen

Vrijdag 22 juni 2018
Stavanger, Noorwegen, 08:00 – 17:00

Zaterdag 23 juni 2018
Cruisen richting Nederland

Zondag 24 juni 2018
Amsterdam, Nederland, aankomst 07:00
Check-out 08:30 ms Koningsdam
Autocartransfer 09:00 richting Go For Cruise Vilvoorde

Prijzen per persoon logerend in een

 • 2-pers. Binnenhut cat. L, K (dek 4, 5, 6, 7, 8, 11) = 2.745 €
 • 2-pers. Buitenhut cat. cat. F, E, D, C (dek 1, 7, 11) = 3.195 €
 • 2-pers. Balkonhut cat. VE, VD (dek 5, 6, 7, 8) = 3.595 €
 • 2-pers. Vista Suite cat. B, A (dek 4, 5, 6, 7, 8) = 4.295 €
 • 1-pers. Binnenhut cat. L, K (dek 4, 5, 6, 7, 8, 11) = 4.845 €
 • 1-pers. Buitenhut cat. cat. F, E, D, C (dek 1, 7, 11) = 5.745 €
 • 1-pers. Balkonhut cat. VE, VD (dek 5, 6, 7, 8) = 6.545 €
 • 1-pers. Vista Suite cat. B, A (dek 4, 5, 6, 7, 8) = 7.945

reductie 3de en/of 4de persoon in de hut = op aanvraag
andere hutcategoriëen = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • autocartransfers Vilvoorde – Antwerpen – Amsterdam h/t
 • 15 dagen / 14 nachten Noorwegen Cruise in vol pension
 • havengelden
 • fooien aan boord
 • professionele shows en animatie aan boord
 • talrijke sport- en relaxfaciliteiten aan boord
 • GFC reisleider vanaf 15 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC rondleidingen aan boord en op diverse stopplaatsen (Bergen, Molde, …)

Niet inbegrepen in de prijzen

 • persoonlijke uitgaven
 • toegangen en facultatief transport tijdens inbegrepen rondleidingen
 • exclusieve GFC excursievoorstellen Noordkaap, Geiranger, Flam, …

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Present Travel aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Present Travel doet hiervoor een beroep op MAPFRE ASSISTANCE, de nummer 1 in reisverzekeringen.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • Annulering en Vakantieonderbreking Prestige = premie van 6,25% op de totale reissom
 • Assistance Plus met o.a.:
  . 24 uur Bijstand aan personen
  . Onbeperkte repatriëring
  . Medische kosten tot 2.000.000 €
  . Bagageverzekeringen tot 1.250 €
  . Lichamelijke ongevallen tot 12.500 €
  . Vakantieonderbreking tot 10.000 €
  . enz.
  Premie Wereld = 6 € per persoon per dag met een minimum van 30 € per persoon
 • Full Option = Combinatie van de 2 voorgaande formules = premie van 8% op de reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Speciaal voor deze Noorwegen Cruise 2018 hebben we een exclusief excursieprogramma op maat voorbereid. In samenwerking met lokale agenten werd een gevarieerd aanbod samengesteld, deels goedkoper, maar vooral veel vollediger en kwalitatiever dan via de rederij. Hieronder vind je een beschrijving van dit aanbod voor onze groep, telkens volledig privé en Nederlandstalig begeleid.

In Haugesund, Bergen en Stavanger (halve dag) zal Hilde naar Go For Cruise gewoonte initiatief nemen om de geïnteresseerden op sleeptouw te nemen en langs de belangrijkste bezienswaardigheden loodsen.

Woensdag 13 juni 2018 – Eidfjord
Het dorp Eidfjord heeft slechts zo’n 1000 inwoners, maar dankzij de productie van hydro-elektrische energie is het één van de rijkste gemeentes van Noorwegen. De 5u durende excursie begint met een rit door de spectaculaire, steile Måbødalen vallei. De rit leidt ons naar het enorme Hardangervidda-bergplateau, het grootste bergplateau in Noord-Europa. Dit bergplateau vormt ook onderdeel van het grootste nationale park in Noorwegen. We stoppen bij de Vøringsfossen-waterval, die zich over een afstand van ongeveer 180 meter in de lager gelegen, wilde Måbø-vallei stort. Voordat we terugkeren naar Eidfjord, rijden we naar de Sysen-dam, het hoofdreservoir voor de Sima-krachtcentrale en een van de grootste stuwdammen in Noorwegen. De waterdichte kern van de dam is gevuld met filterzones van zand en kiezelsteen die in elkaar worden gedrukt en worden gesteund door grote aantallen rotsen. De dam zelf is meer dan 800 meter lang, 80 meter hoog en bij de basis bijna 250 meter breed. Het Hardangervidda Natursenter is onze laatste stop. Hier kijken we naar tentoonstellingen over de fauna in het gebied en een audiovisuele presentatie over de watervallen en dammen.

Zaterdag 16 juni 2018 – Geiranger – Panoramische dagexcursie inclusief lunch
Mooie dagexcursie (6 uur) per autocar in en langs de mooiste en indrukwekkendste Noorse fjord, langs o.a. het kleine Geiranger dorp, naar een hoogte van 1.000m, het Djupvass meer met emerald groen water, bij mooi weer gaan we nog hoger tot 1.500m naar de top van de Dalsnibba berg, verder naar de Flydalsjuvet Canyon, Stryn bergen, we maken een stop aan het Eagles Bend uitzichtpunt, het Eidsdal meer en de kerk van Norddal. Lunchen doen we bij Petrines. Dit was van 1916 tot 1985 een bejaardenhuis en is later omgebouwd tot een pension in nostalgische Carl Larssons-stijl. Als laatste bezoeken we nog de lokale geitenboerderij Melchior… Een onvergetelijke dag vol natuurpracht en panoramische uitzichten over de valleien en de fjord-der-fjorden Geiranger, toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst!

Zondag 17 juni 2018 – Molde – Atlantic Road en Romsdal Museum
Mooie halve dag excursie per autocar, naar de top van de Vardenberg voor een panoramisch uitzicht over Molde, de fjord en de 87 Romsdal bergtoppen, vervolgens richting Atlantic Ocean Road, een indrukwekkende wegconstructie die diverse eilandjes verbindt met 8 bruggen, sinds 1989 een “must see” nabij de oceaan, vervolgens naar het vissersdorpje Bud waar we een zeer goed bewaarde Duitse bunker uit WO II bezoeken. Tenslotte gaan we nog naar het Romsdalmuseum waar we vergast worden op koffie en lokale patisserie.

Dinsdag 19 juni 2018 – Honningsvag – Noordkaap Special
Voor velen wellicht een hoogtepunt, want Honningsvag is de haven vanwaar de Noordkaap kan bereikt worden, zoals er wel meerdere zijn tijdens deze reis, is de Noordkaap ook een ‘must’! We hebben al enige ervaring met de trip naar de Noordkaap vanuit Honningsvag, zowel via de rederij als via lokaal openbaar vervoer:
* transfer incl. toegang Noordkaap kost via Holland America Line 130 EUR p.p., met +/- 1u. aan de Noordkaap
* met openbaar vervoer (per dag 1 bus heen en 1 bus terug), betaal je minder, +/- 75 min. effectief ter plaatse, maar anderen kennen de goedkopere lijnbus ook, met de nodige drukte en stress om op die bus te geraken!?
Conclusie, we hebben voor onze groep een privé excursie naar de Noordkaap uitgewerkt! Concreet:
* 4u. durende privé autocarexcursie voor onze groep
* excursie naar de Noordkaap inclusief verplichte toegang met minstens anderhalf uur (!!) verblijf ter plaatse
* onderweg extra bezoek aan het mooie vissersdorpje Kamøyvær en een typisch Kersthuisje

Dinsdag 19 juni 2018 – Honningsvag – Artico Ice Bar
Ervaar de ‘Ice Experience’ in de Arctico Icebar. De Icebar in Honningsvag wordt elk jaar volledig opnieuw opgebouwd en is daarbij ook de enige ijsbar in Europa waar je in de zomer van zowel vers ijs als verse sneeuw kan genieten. De temperatuur ligt hier constant op -5 ° C en het interieur, inclusief de glazen, is gemaakt van helder ijs afkomstig uit Lapland. We krijgen een introductiefilmpje te zien over hoe deze bar elk jaar opnieuw tot stand komt. De ijsbar ervaring omvat een warme cape, een ijs-koud gevoel en twee niet-alcoholische drankjes naar keuze geserveerd in een glas ijs.

Vrijdag 22 juni 2018 – Stavanger – Lysefjord en Pulpit Rock
We gaan aan boord van een klein excursieschip om de prachtige Lysefjord te bewonderen, tijdens de 3 uur durende tocht varen we o.a. langs de bekende Pulpit Rock of Preekstoel, en genieten we van prachtige panorama’s, watervallen, …

Prijs per persoon voor dit exclusief Go For Cruise excursiepakket Noorwegen Cruise = 435 EUR

Deze prijzen zijn steeds geldig bij een deelname van minimum 25 personen.
Ter info, via de rederij zijn de excursies Engelstalig begeleid, niet zo lang in duur, niet zo volledig, niet privé, en betaal je 590 EUR in totaal (zonder lunch in Geiranger).

Gelieve indien mogelijk uw gewenste excursie(s) te bevestigen uiterlijk dinsdag 15 mei 2018 AUB, telefonisch op 02/253.38.87 of via email naar info@goforcruise.be

Betaling via bankoverschrijving op 330-0741039-13 / IBAN = BE08 3300 7410 3913 / BIC = BBRUBEBB

Vrijdag 15 juni 2018 – Flam – Flam Railway = 125 EUR per persoon
Flåm ligt het verst landinwaarts in de ruim 200 km lange Sognefjord, stap gedurende +/- 2 uur op de Flåm-spoorlijn, dit meesterlijke staaltje van technisch vakmanschap klimt van zeeniveau tot 853 meter, waarbij riviertjes worden overgestoken en 20 tunnels worden gepasseerd. Bij de adembenemende waterval Josfoss wordt halt gehouden om foto’s te nemen. Eens boven heb je iets meer dan een uur de vrije tijd om te wandelen en te genieten van het omringende bos bij Hotel Vatnahalsen, waar we eerst getrakteerd worden op koffie en een lekker stukje taart. Heen en terug geweldige panorama’s vanuit je comfortabele treinzitje.

OF

Vrijdag 15 juni 2018 – Flam – Flam Railway & natuurwandeling = 135 EUR per persoon
Wie niet genoeg kan krijgen van de mooie natuur panorama’s, kan er voor kiezen om na de 1 uur durende treinrit naar boven, vanaf Hotel Vatnahalsen onder begeleiding naar het dal te wandelen. Je daalt gedurende ongeveer 9 km af langs kleine bospaadjes waarbij er achter elke hoek wel een nieuwe waterval opduikt. De ideale manier om te genieten van de mooie natuur en de frisse lucht die Noorwegen te bieden heeft. Halverwege Hotel Vatnahalsen en Flam stappen we terug aan boord van de Flam-spoorlijn om terug te keren naar het schip.

Beide excursies worden aangeboden in samenwerking met Holland America Line maar kan u via Go For Cruise net dat ietsje voordeliger reserveren.

Gelieve indien mogelijk uw gewenste excursie(s) voor Flam te bevestigen uiterlijk dinsdag 15 mei 2018 AUB, telefonisch op 02/253.38.87 of via email naar info@goforcruise.be

Betaling via bankoverschrijving op 330-0741039-13 / IBAN = BE08 3300 7410 3913 / BIC = BBRUBEBB

Go For Cruise en GFC reisleiders zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, programmawijzigingen in functie van verkeer, klimaat, stakingen en alle andere uitzonderlijke omstandigheden buiten onze goede wil om. Indien bepaalde excursies geheel of gedeeltelijk niet kunnen uitgevoerd worden wegens onvoorziene omstandigheden, overmacht, enzovoort, wordt het niet genoten excursiegedeelte financieel gecompenseerd met een GFC krediet dat in de nabije of verre toekomst kan gebruikt worden als korting bij een volgende Go For Cruise reservatie.

Ter info, tijdens een cruise is alles vrijblijvend, alles kan niets moet… Dus ook dit excursievoorstel. Je hebt ook de mogelijkheid om op eigen houtje en tempo van boord te gaan, en zelf de stad, streek of eiland te verkennen, alleen er voor zorgen dat je uiterlijk een half uur voor de afvaart opnieuw aan boord bent, want het schip wacht niet.

GoForCruise-ZuidAmerika-Argentinië-Buenos Aires
Icon 3 januari 2018 tot 23 januari 2018
Icon Privé: Valparaiso

Zuid-Amerika Cruise
3 januari tot 23 januari 2018

Vanaf €op aanvraag

detail Boek nu
Go For Cruise Costa Rica Azamara Club Cruises aapjes
Icon 13 januari 2018 tot 27 januari 2018
Icon San Jose

Costa Rica Cruise
13 januari tot 27 januari 2018

Vanaf €3.845

detail Boek nu
Go For Cruise Australie Koala Azamara Cruises down under
Icon 18 januari 2018 tot 10 februari 2018
Icon Bali

Australië Cruise
18 januari tot 10 februari 2018

Vanaf €5.985

detail Boek nu
Go For Cruise Azie Cambodja Mekong Riviercruise Croisi Europe Angkor
Icon 10 februari 2018 tot 24 februari 2018
Icon Ho Chi Minh

Mekong Cruise
10 februari tot 24 februari 2018

Vanaf €4.375

detail Boek nu