Go for Cruise

Zuidpool Expeditie Cruise
19 januari tot 3 februari 2023

Zuidpool Expeditie Cruise
19 januari tot 3 februari 2023

vanaf €9.695
GoForCruise-Zuidpoolexpeditie-Hondius Antarctica
Zuidpool Expeditie Cruise-walvis, Antarctica
Zuidpool Expeditie Cruise Antarktis
GoForCruise-Zuidpool Expeditie Cruise-Antarctica
GoForCruise-Zuidpoolexpeditie-Hondius Antarctica
Zuidpool Expeditie Cruise-walvis, Antarctica
Zuidpool Expeditie Cruise Antarktis
GoForCruise-Zuidpool Expeditie Cruise-Antarctica

Go For Cruise heeft de grote eer om jullie een onvergetelijke Zuidpool Expeditie Cruise voor te stellen!

Een expeditiecruise die ons naar de meest wonderlijke landschappen van Antarctica brengt, één van de extreemste gebieden op aarde, waar de pinguïns optreden als ster-acteurs, in totaal zelfs 7 pinguïn soorten die we hier met eigen ogen kunnen zien.

Onze reis begint aan het einde van de wereld in Ushuaia, Argentinië, de meest zuidelijke stad van de wereld, ook wel Fin del Mundo genoemd, waar we 2 comfortabele hotelnachten voor de cruise verblijven.

De filosofie van deze niet te evenaren belevingsreis is het ontdekken van de bijzondere Pool natuur, waarbij in de eerste plaats de focus ligt op een actief en educatief expeditie-reisprogramma, dus wordt er zoveel mogelijk tijd aan land doorgebracht en worden de vaarafstanden op zee zo kort mogelijk gehouden.

Een vloot krachtige zodiacs maken snelle landingen op de kusten, mede dankzij 2 uitgangen en een speciaal zodiacplatform, dat ook gebruikt kan worden bij speciale outdoor activiteiten zoals kajakken.

Tijdens deze Zuidpool Expeditie Cruise staan er 72 bemanningsleden, expeditie- en hotelstaf inbegrepen, ter beschikking van de maximum 174 passagiers.

Lees snel verder voor alle details over het schip en het programma, want deze éénmalige levenservaring wil je niet missen!

Hondius is het eerste geregistreerde Polar Class 6-schip ter wereld dat voldoet aan de nieuwste en hoogste Lloyd’s Register-normen voor ijsversterkte cruiseschepen. Hondius overtreft de vereisten van de Polar Code, aangenomen door de Internationale Maritieme Organisatie (IMO), en vertegenwoordigt het meest flexibele, geavanceerde, innovatieve vaartuig in de poolgebieden, grondig geoptimaliseerd voor verkenningsreizen die u veruit het dichtste bij de natuur in Antarctica brengen.

Gelukkige poolreizigers, gezonder polaire leefwereld
Niet alleen zullen de vele voorzieningen en het vermaak aan boord ervoor zorgen dat een reis met de Hondius echt onvergetelijk wordt, dit schip geeft u ook de gemoedsrust die hoort bij het kiezen van een van de meest milieuvriendelijke schepen op de poolzeeën. Hondius maakt gebruik van Led verlichting, stoomverwarming, biologisch afbreekbare lakken en smeermiddelen en geavanceerde systemen voor energiebeheer die het brandstofverbruik en CO2-niveau minimaal houden. Dit betekent dat wanneer je aan boord van Hondius vaart, je zoveel mogelijk kunt genieten van de exotische landschappen en dierenleven terwijl je deze zo min mogelijk beïnvloedt.

De Hondius, uitgerust met 2 hoofdmotoren en een maximale snelheid van 15 knopen, maakt zijn hoge hotel en expeditie standaard waar, hierbij een overzicht van de verschillende accommodaties:
1 ruime Hondius suite (35 m2)
6 grand suites met balkon (27 m2)
8 junior suites (19 tot 20 m2)
8 superior hutten (20 tot 21 m2)
11 twin deluxe hutten (19 tot 21 m2)
14 twin venster hutten (12 tot 14 m2)
28 twin patrijspoort hutten
2 triple patrijspoort hutten
4 quadrupel patrijspoort hutten
(de oppervlakte van de patrijspoort hutten varieert van 12 tot 18 m2)

Een dek is gereserveerd voor het geven van meertalige lezingen en presentaties in een grote observation lounge met daarbij een extra lecture room. Het schip biedt een deluxe standaard maar biedt tegelijkertijd ook de bekende gezellige en informele Oceanwide atmosfeer aan boord, uiterst geschikt dus voor een ultieme ervaring in de Poolgebieden!

Dekplannen Hondius

Donderdag 19 januari 2023
Desgevallend transfer van Vilvoorde naar Zaventem
Heenvlucht Brussel – … – Ushuaia

Vrijdag 20 januari 2023
Aankomst in Ushuaia, transfer en hotelovernachting

Zaterdag 21 januari 2023
Vrije tijd / bezoek Ushuaia en hotelovernachting

Zondag 22 januari 2023 – Het einde van de wereld, het begin van de reis
Vrije voormiddag en transfer naar de haven rond de middag waar we aan boord gaan en varen meteen via het schilderachtige, door ruige bergen omzoomde, Beagle Kanaal richting Antarctica.

Maandag 23 en dinsdag 24 januari 2023 – Het pad der Poolreizigers
De komende twee dagen op de Drake Passage kunnen we het zeemansleven vanuit het perspectief van de eerste poolreizigers lichtelijk meebeleven, een stevige bries, rollende golven en mogelijk al een walvis die plotseling opduikt en een ademspuit laat zien. Na de Antarctische Convergentie – Antarctica’s natuurlijke afbakening, die gevormd wordt waar koude noordwaartse oceaanstromingen en warmere sub-antarctische stromingen elkaar ontmoeten – bevinden we ons in de “Circum-Antarctic Upwelling Zone”.

Niet alleen het zeeleven maar ook het vogelleven verandert vanaf nu, verschillende albatrossoorten en stormvogels vertonen zich vrij plotseling, zoals ook Kaapse duiven en Zuidelijke stormvogels. In de buurt van de South Shetland Islands komen de eerste ijsbergen in zicht.

Woensdag 25, donderdag 26, vrijdag 27, zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 januari 2023 – Fantastisch Antarctica
Grijze rots pieken, bestreken met dikke lagen sneeuw, torens van gebroken blauwwit ijs en wonderlijke dieren die zijn aangepast aan deze extreme omgeving, verwelkomen ons terwijl we dit haast onwereldse gebied binnenvaren. We varen meteen naar ‘High Antarctica’, langs de Melchior Islands en door het Schollaert Channel, tussen Brabant en Anvers Island.

Dit zijn mogelijk te bezoeken plaatsen

Neumayer Channel – We gaan hier de beschutte wateren rond Wiencke Island per Zodiac of met de kajaks verkennen. De bergachtige omgeving biedt daarnaast uitstekende gelegenheden voor kustwandelingen met sneeuwschoenen en voor ‘soft’ alpinisme, om de heuvels en uitzichtpunten verder landinwaarts te beklimmen. Alle beklimmingen en excursies kunnen alleen worden uitgevoerd onder goede weersomstandigheden.

Port Lockroy – Nadat we door het Neumayer Channel zijn gevaren verwachten we het oude Britse onderzoeksstation ‘Port Lockroy’, op Goudier Island te kunnen bezoeken, nu een museum en postkantoor. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers broeden. Op de nabijgelegen locaties, zoals Damoy Point, is er de mogelijkheid om te sneeuwschoenwandelen naar de oude skiweg, dit is ook een van onze favoriete kampeerplekken.

Pléneau & Petermann Islands – Wanneer de ijssituatie het toelaat varen we verder zuidwaarts, richting het niet minder beroemde Lemaire Channel. Op de eilanden net ten zuiden ervan hebben we de kans om een kolonie Adéliepinguïns en Blauwoog aalscholvers te bezoeken. Rond de eilanden zien we vaak Zeeluipaarden, Bultruggen en Dwergvinvissen maar ook Orka’s. Kajakken, gletsjertochten maar ook serieuze bergsporttochten behoren hier tot de mogelijkheden.

Neko Harbour – Hier krijgen we de kans om zelf op het Antarctische continent te stappen – een episch landschap van reusachtige gletsjers en uitgeslepen, met sneeuw bedekte rotswanden. De zee bij Neko Harbour biedt fantastische mogelijkheden voor Zodiac cruises, het land grote kansen om de majestueuze Alpine pieken te bewonderen.

Paradise Bay – Ons volgende doel brengt ons naar het paradijs: Paradise Bay, zo genoemd vanwege zijn ongeëvenaarde schoonheid. Hier is er de kans om als een echte poolreiziger buiten te overnachten, om zo een ultieme Antarctische nacht te beleven.

Errera Channel – Het gebied in en rond het Errera Channel is spectaculair, met veel goede locaties voor sportieve activiteiten, bijvoorbeeld bij Danco Island en Cuverville Island of eventueel bij de minder bekende Orne Islands of bij Georges Point, op Rongé Island.

In de vroege ochtend vertrekken we, na het opbreken van ons laatste kamp. Dan varen we weer terug via de Melchior Islands, richting open zee, naar de Drake Passage, op weg naar het noorden. We hebben bij Dallmann Bay nog goede kansen op het zien van Bultruggen en we hebben opnieuw de gelegenheid vele soorten zeevogels te spotten.

Dinsdag 31 januari en woensdag 1 februari 2023 – Bekende zeeën, bekende vrienden
De weersverwachting en de zee condities op de Drake Passage bepalen het exacte moment van vertrek uit Antarctica. We varen weer noordwaarts, richting de Drake Passage. Hier ontmoeten we weer oude bekenden, zoals de vele zeevogels die we voor het eerst ontmoet hebben op de heenreis, maar die nu op ons overkomen als oude bekenden.

Donderdag 2 februari 2023 – Helemaal het einde
Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. Met een klein hartje verlaten we de Hondius in Ushuaia, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op ons gemaakt hebben. Transfer en terugvlucht Ushuaia – … – Brussel

Vrijdag 3 februari 2023
Aankomst in Zaventem en desgevallend transfer naar Vilvoorde

Let op, dit reisprogramma is enkel bedoeld als indicatie. Het uiteindelijke programma kan variëren, afhankelijk van de plaatselijke ijs- en weersomstandigheden, en om zoveel mogelijk gelegenheden te bieden om wilde dieren te zien. De expeditieleider aan boord bepaalt de uiteindelijke route. Routes kunnen plaatsen vermelden waarvoor toestemming is vereist om te landen, die moet worden verleend door de relevante nationale autoriteiten. Dergelijke toestemming wordt niet verleend voorafgaand aan het publiceren van deze routes. De gemiddelde vaarsnelheid van de Hondius is 10,5 knopen. Flexibiliteit is cruciaal voor expeditie cruises.

Totale prijzen per persoon logerend in een

 • 2-persoons buitenhut met patrijspoort = 9.695 €
 • 2-persoons buitenhut met raam = 9.995 €
 • 2-persoons deluxe buitenhut met dubbel raam = 10.395 €
 • 2-persoons superior buitenhut met dubbel raam = 10.945 €
 • 1-persoons buitenhut met patrijspoort = 14.245 €
 • 1-persoons buitenhut met raam = 14.745 €
 • 1-persoons deluxe buitenhut met dubbel raam = 15.445 €
 • 1-persoons superior buitenhut met dubbel raam = 16.395 €

Kom Op Tegen Kanker bijdrage = 10 € > MEER INFO

andere hutcategorie = op aanvraag
extra hotelnacht(en) voor en/of na de cruise = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • lijnvluchten heen en terug naar Ushuaia in economy
 • toegang Diamond Lounge Zaventem voor de heenvlucht
 • toegang VIP Lounge Ushuaia voor de terugvlucht
 • transfers luchthaven – hotel – cruiseterminal – luchthaven
 • 3 dagen / 2 hotelnachten in Ushuaia met ontbijtbuffet
 • 12 dagen / 11 nachten Zuidpool Expeditie Cruise in vol pension
 • luchthaventaksen
 • de reis aan boord zoals aangegeven in het programma
 • alle maaltijden aan boord gedurende de reis, inclusief snacks, koffie en thee
 • alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
 • alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door een ervaren expeditie team
 • gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen
 • diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
 • uitgebreide informatie voor vertrek
 • fooien aan boord
 • GFC reisleider vanaf 20 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC rugzak, schoudertas, pet of muts
 • BTW en Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen in de prijzen

 • 15 € dossierkosten per persoon
 • persoonlijke uitgaven
 • maaltijden in Ushuaia

Optionele activiteiten > MEER INFO

 • kamperen = 165 € per persoon
 • kajakken = 390 € per persoon

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijvoorbeeld een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Allianz.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,5% op de totale reissom
 • Travel Selection = Reis- en Bijstandsverzekering = premie 7 € per dag per persoon of 19 € per dag per gezin

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Tijdens deze fantastische Zuidpool Expeditie Cruise kan je optionele activiteiten reserveren.

Kamperen in de Antarctische wildernis – 165 € per persoon
Oceanwide Expeditions biedt een unieke ‘wildernis’ kampeeroptie aan die een intense ervaring van het Antarctische gebied geeft. Geniet van het ‘wildernis’-kamperen op Antarctica. Het enige geluid dat je zal horen is afkomstig van de nabijgelegen pinguïnkolonies en de afkalvende gletsjers. Iedereen kan aan deze activiteit deelnemen. Er zijn geen fysieke vereisten, alleen het bieden van een helpende hand bij het opzetten van de tenten en het geschikt maken van de kampeerplek. Onthoud dat we niet kamperen op een camping maar dat we in Antarctica zijn. Er kunnen rotsen, sneeuw en modder liggen of de grond kan bevroren zijn. We verwachten van onze kampeerders dat ze meehelpen met het opzetten en voorbereiden van de kampeerplaats en ook met het afbreken en opruimen ervan, de volgende dag. Alle kampeermaterialen, en in het bijzonder de grondzeilen van de tenten en de slaapmatten moeten na elk gebruik aan land grondig worden schoongemaakt. Het kamperen zal door slechte weersomstandigheden bemoeilijkt kunnen worden en kan, in geval er erg slecht weer verwacht wordt, ook afgelast worden. Veiligheid staat namelijk voorop in de poolgebieden, ook bij het kamperen.

De mogelijkheid tot kamperen is enkel aanwezig op momenten dat het schip gedurende de nacht dicht genoeg bij de kust kan blijven liggen. De kampeergroep zal kort na het avondeten aan land gaan en in de vroege ochtend, net voor het ontbijt, weer terugkeren op het schip. Dit betekent dat we de nachtelijke uren aan land zullen doorbrengen. De nacht aan land zal onder toezicht staan van een ervaren kampeergids. Vergeet niet dat het kamperen altijd afhankelijk is van de weersomstandigheden, de kampeerplek en de regelgeving. Het is ons bijvoorbeeld niet toegestaan om kachels, brandstof of voedsel aan land te brengen – met uitzondering van noodrantsoenen en survivalmateriaal, drinkwater en medische benodigdheden. Alle kampeerders zullen een persoonlijke waterdichte tas krijgen met daarin een slaapmat, een polaire slaapzak met binnenslaapzak, een lakenzak en een ademende bivakzak. Naast deze persoonlijke items worden er ook andere uitrustingstukken, zoals tenten en een chemisch toilet, aan land gebracht.

Kajakvaren in Antarctica en het Noordpoolgebied – 390 € per persoon
Kajakken is één van de meest bijzondere en individuele manieren om de afgelegen en ruige kusten van het Noordpoolgebied en Antarctica te verkennen. Vergezeld door een kajakgids verlaten de kajakkers de platgetreden paden en peddelen ze in kleine groepjes tussen ijsbergen, pakijs, pinguïns, walvissen en zeehonden. Het enige geluid dat u hoort tijdens het observeren van de dieren is het klotsen in het water van de peddels. Kajakken in de poolgebieden voegt veel toe aan de al bijzondere ervaring in de ongerepte natuur te zijn.

Het tijdens onze poolreizen optionele kajak programma richt zich op alle avontuurlijke reizigers die al basiservaring hebben met kajakken. Het kajak programma is niet geschikt voor passagiers zonder enige ervaring. Basisvaardigheden zoals het besturen van een kajak in een onrustige zee met matig weer moeten deelnemers al onder de knie hebben. Het is niet noodzakelijk om een “Eskimo” rol te kunnen maken met de kajak maar u moet zich wel comfortabel voelen in een zee-kajak. Deelnemers die deze kajak vaardigheden missen kunnen worden gediskwalificeerd voor verdere kajak excursies omwille van de veiligheid en het kajak genot van de andere deelnemers aan het kajak programma.

Deel deze reis met iemand

Icon 21 februari 2024
Icon

Uitnodiging GFC en HAL Event 2024

Vanaf €40

detail Boek nu
Icon 30 november tot 1 december 2023
Icon

Go For Cruise Event 2023

Vanaf €20

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-Sevilla
Icon 2 augustus 2018 tot 9 augustus 2018
Icon Sevilla

Guadalquivir Riviercruise
2 augustus tot 9 augustus 2018

Vanaf €1.286

detail Boek nu
Icon 2 tot 8 september 2020
Icon Düsseldorf

Luxe Kortbij Riviercruise
2 tot 8 september 2020

Vanaf €1.085

detail Boek nu