Go for Cruise

Kwissen met GFC

Icon 2 mei 2020
Icon By Tamara
Icon 0 comments

Kwissen met GFC – finale

Zoals aangekondigd is Kwissen met GFC deel 5 voorlopig de laatste ronde, of laat ons hopen de laatste want als je toch nog van ons hoort met een ronde 6, 7, … dan betekent dit dat we langer moeten thuis blijven, in plaats van op een nieuw GFC reisavontuur te kunnen vertrekken.

We legden in deel 5 de lat redelijk hoog, niet zozeer voor wat de moeilijkheidsgraad van de vragen betreft, maar vooral de vraag om eerlijk te zijn in het testen van jullie parate kennis.

Een aantal onder jullie zweren op hun communiezieltje dat ze geen hulpmiddelen hebben gebruikt, nog enkele medespelers hebben eerlijk toegegeven dat ze Google e.d. er bij hebben gehaald. Geen probleem, de leugendetectors en deurwaarders zijn besteld, dus we zullen snel weten wie de waarheid spreekt en wie niet … hahaha!

En nu even serieus, de 50 antwoorden of 50 ontbrekende woorden vind je hieronder in het rood bij deel 5.

Bij deze wensen we iedereen heel hard te bedanken om deel te nemen aan één of meerdere of alle Kwissen met GFC! Het is oprecht fijn om te lezen dat jullie ook ons bedanken voor dit initiatief, wat graag en met veel plezier gedaan is hoor, en hopelijk kunnen we een volgende kwis spelen op één of andere cruise …

Winnaar van Kwissen met GFC deel 5, met een verbluffende schore van 47 op 50, is Jos Sellekaerts, gefeliciteerd Jos met de eeuwige roem deel 5!

We mochten enkele tientallen kwissers verwelkomen, verspreid over de 5 delen, en 6 dapperen hebben het hele parcours netjes afgewerkt met bravoure, dus eigenlijk mogen we stellen dat we 6 morele winnaars mogen feliciteren.

Alles netjes opgeteld, en rekening houdend met de ‘eerlijkheidsverklaring’ in de laatste ronde, hebben we een finale eindrangschikking van Kwissen met GFC kunnen opmaken, spannend hé?

‘Overall’ winnaar, finale drager van de gele trui, officieel genietend van GFC roem tot in de eeuwen der eeuwen is … tromgeroffel … Paul Smets! Super dikke bravo Paul en geniet met volle teugen van deze geweldige overwinning, we kunnen er eentje op drinken in de Algarve eind oktober …

Het hoogste schavotje is ingevuld, maar toch zetten we graag de 5 sprinters tot op de meet evenzeer op het podium, wetende dat er amper 15 punten verschil zaten tussen de plaatsen 1 en 6:
Jean Marie Theunis
Magda en Danie De Bus
Jos Sellekaerts
Marcella en Carl Vervoort
Chris Andries

GFC groet jullie, nogmaals dank voor het enthousiasme en chapeau aan alle winnaars!

Go For Cruise Valentijnsontbijt 1


Kwissen met GFC – deel 5

Zowel aan het aantal inzendingen als aan de resultaten, was duidelijk te merken dat Kwissen met GFC deel 4 veruit het moeilijkste deel was tot nu toe. Maar het belangrijkste is dat jullie ons initiatief appreciëren en dat blijkt uit reacties als leerrijk, aangenaam tijdverdrijf, leuk amusement, zoekplezier, …

Dikke duim voor de ‘Die Hard’ deelnemers onder jullie! Trouwens iedereen is geslaagd met minstens 19 op 25, deze keer wel geen onschuldige hand nodig, want er is maar één deelnemer met een foutloze 25 op 25.

Bij deze is de winnaar van Kwissen met GFC deel 4, en tegelijk voorlopige leider in de algemene rangschikking, Marcella en Carl Vervoort, van harte gefeliciteerd met de tijdelijke eeuwige roem!

Voor de anderen, laat jullie niet ontmoedigen, want de achterstand bedraagt maar 1 punt tot maximum 9 punten, dus nog steeds kan ieder van jullie de algemene winnaar worden na deel 5.

Nieuwe kwis met een nieuw thema en bij deel 5 wordt dit zoek de ontbrekende woorden in de zin!

Opgepast, dit is de voorlopig finale test van jullie parate kennis, en dus niet hoe je iets op internet kan opzoeken, want dat zou een beetje te simpel zijn!

Doe uzelf een plezier door niet domweg Google te gebruiken, ook niet de GFC website noch fotoreportages, want dan bedrieg je niet alleen ons en uw medespelers, maar vooral uzelf, speel het spel eerlijk en als je het niet weet dat weet je het niet en dan doe je gewoon een gokje.

Het is zoals bij de talrijke studenten die nu van thuis examens moeten afleggen. De verleiding is groot om te foefelen, maar de professoren zijn snugger genoeg om dit snel in te zien, dus ook wij rekenen op jullie eerlijkheid en sportiviteit! Aangezien het de finale en allesbeslissende ronde is, mogen we deze keer als jury heel streng maar rechtvaardig optreden …

Klik HIER voor een lijst met 20 zinnen waarin 50 woorden ontbreken. Aan jou om 20 zinnen aan te vullen met in totaal 50 antwoorden, dus je kan maximaal 50 punten verdienen, met als extra tips:
… staat voor 1 ontbrekend woord, … … staat voor 2 ontbrekende woorden, enzovoort
… staat niet voor het aantal letters, maar voor een woord van eender hoeveel letters

Hierbij de 50 antwoorden of 50 ontbrekende woorden:
1) Grand Crus
2) Duitsland, Moezel
3) Phnom Penh
4) Beatles, Dublin
5) Vesuvius, Etna
6) Afrikaanse, Tanzania
7) Noorse, Spitsbergen
8) Atlantische, IJsland
9) Spaanse, Atlantische, Porto
10) Helsinki, Tallinn
11) Ushuaia, Argentinië, Antarctica of Zuidpool
12) Australië, Perth
13) Noi, Vietnam, Long (Hanoi of Halong werd ook goedgekeurd)
14) Santa, Mexico of Californië (2 juiste antwoorden), Californië
15) Santiago, Cuba, Compostella
16) Las Vegas, Myanmar, Birma
17) Bali, Java, Bali
18) Noorwegen Denemarken, Noorwegen
19) British Columbia, Newfoundland, Nova Scotia
20) Willemstad, Bonaire

We verwachten tegen uiterlijk zondag 14 juni 2020 per mail naar info@goforcruise.be jouw 50 antwoorden = 50 ontbrekende woorden, veel plezier ermee en succes gewenst!

Benieuwd naar de juiste antwoorden van Kwissen met GFC deel 4 ? Bekijk hier ons YouTube filmpje met de 25 originele foto’s en in de beschrijving vind je de correcte antwoorden vermeld van 1 tot 25:

 

Kwissen met GFC – deel 4

Jullie blijven massaal en enthousiast Kwissen met GFC, dat is heel fijn en hartverwarmend, dus doen wij ook voort om jullie kennis en geduld op de proef te stellen …

Deel 3 moest volgens onze bescheiden mening iets minder 100% correcte antwoorden opleveren, wat deels gelukt is, maar toch blijft de score bijzonder hoog, waarvoor een dikke proficiat allemaal!

Winnaar van Kwissen met GFC deel 3 is niemand minder dan Magda en Danie De Bus, van harte gefeliciteerd met de eeuwige GFC roem deel 3!

Gecumuleerd met een nog steeds foutloos parcours, tellen we na deze ronde nog 6 voorlopige leiders in de algemene rangschikking: Johan BaeckMarcella en Carl VervoortMagda en Danie De BusPaul SmetsChris Andries en Jean Marie Theunis, go go go … Maar alle anderen volgen kort in het spoor van de 6 leiders, dus volhouden want iedereen kan nog steeds winnen!

Nieuwe kwis met een nieuw thema en bij deel 4 wordt dit Allemaal Beestjes!

Tijdens onze talrijke GFC reizen kortbij en veraf, komen we heel wat natuur en bijhorende levende wezens tegen met veren, schubben, dons, dikke vacht, … Kleine en grote dieren, vliegende en zwemmende beestjes, kruipende en lopende figuren, in alle geuren en kleuren.

Uit ons eigen GFC foto arsenaal hebben we er 25 geselecteerd en telkens een fragmentje van uitgeknipt. Die 25 fragmentfoto’s werden in een 2 minuten durend YouTube filmpje gegoten:

 

Neem een kijkje en vertel ons per fragment welk dier jij meent te herkennen? Gokken is uiteraard toegestaan en kijk niet op een te groot scherm want dan kan het wazig worden …

We verwachten tegen uiterlijk zondag 7 juni 2020 per mail naar info@goforcruise.be jouw 25 antwoorden in volgorde van 1 tot 25 volgens de 25 fragmenten, waarbij je maximaal 25 punten kan verdienen, veel plezier ermee en succes gewenst!

Benieuwd naar de juiste antwoorden van deel 3 ? Scroll verder naar beneden …


Kwissen met GFC – deel 3

Wederom fijne reacties en enthousiaste deelnemers, waarvoor welgemene dank! Zelfs sommigen die dachten te scoren met 2 deelnames hihi …

Het vorige deel 2 leek al iets moeilijker want nu stellen we ook iets meer afscheiding vast in de rangschikking. 8 deelnemers hadden het 100% juist en vervolgens heeft de onschuldige hand beslist dat Johan Baeck de winnaar is van Kwissen met GFC deel 2 , gefeliciteerd Johan met uw eeuwige GFC roem deel 2!

Gecumuleerd, en dus dragers van de gele trui momenteel, staan er eveneens 8 deelnemers op kop, dikke bravo! Maar niet getreurd, want iedereen kan zeer makkelijk opschuiven (of afzakken) in de rangschikking, er zitten nog maar 2 punten verschil tussen de eerste en de laatste!

Benieuwd naar de juiste antwoorden? Scroll hieronder naar deel 2 …

Bij de vorige kwis was het thema stranden, bij deel 3 is het thema allerlei met als tip niet Nonkel Google maar enkel en alleen onze GFC website, klaar? Uiteraard! Hier gaan we, 10 vragen met in totaal 35 antwoorden, dus maximaal 35 punten te verdienen.

Neem deel, doe minstens een gokje en waag je kans om eeuwige GFC roem te winnen! Stuur ons uiterlijk woensdag 27 mei 2020 jouw 35 antwoorden naar info@goforcruise.be op onderstaande vragen:

1) Op 8 april 2021 staat er een fietsexcursie in onze GFC agenda, noem 4 bezienswaardigheden langs waar we die dag zullen fietsen? We zoeken 4 antwoorden, dus maximaal 4 punten te verdienen!
Joodse Museum
Kreuzberg
Tempelhof
Spoorpark
Potsdamer Platz
Holocaust monument
Brandenburgse Poort
Rijksdag

2) Als alles goed gaat en we mogen dit jaar nog reizen, dan zijn we op 7 december 2020 met liefst 4 GFC groepen op 4 verschillende plaatsen, weet jij waar en/of in welk land en in welke stad? We zoeken 7 antwoorden, dus maximaal 7 punten te verdienen!
Durban, Zuid-Afrika
Zeedag aan boord van Oceania Marina
Argentinië, Buenos Aires
Duitsland, Cochem

3) Op 28 augustus 2021 komen we thuis met 2 GFC groepen, weet jij van welke schepen van welke rederij(en) we die dag zullen ontschepen? We zoeken 3 antwoorden, dus maximaal 3 punten te verdienen!
Azamara Club Cruises
Journey
Quest

4) In augustus 2022 gaan we o.a. ijsberen begluren met een daarvoor speciaal ontworpen schip, uiteraard wil jij mee en wil jij logeren in een Grand Suite met balkon, hoeveel Grand Suites zijn er aan boord en wat is de oppervlakte van een Grand Suite? We zoeken 2 antwoorden, dus maximaal 2 punten te verdienen!
6 Grand Suites met balkon
27 m2

5) Friday the 13th! Vrijdag 13 mei 2016 was een legendarische GFC dag, we bevonden ons met liefst 3 GFC groepen in dezelfde stad, weet jij in welke stad in welk land? We zoeken 2 antwoorden, dus maximaal 2 punten te verdienen!
New York
USA

6) Vandaag 19 mei exact 10 jaar geleden, was het einde in zicht van een geweldige Alaska Cruise, weet jij op welk schip van welke rederij we logeerden 10 jaar geleden? We zoeken 2 antwoorden, dus maximaal 2 punten te verdienen!
Celebrity Cruises
Infinity

7) Op 26 april 2022 is er hier ten huize GFC iemand jarig, weet jij wie juist? En weet je ook in welke Verenigde Staat en stad we ons dan bevinden met een GFC groep? We zoeken 3 antwoorden, dus maximaal 3 punten te verdienen!
Didier
Californië
San Diego

8) Vandaag 19 mei exact 5 jaar geleden, waren we … op cruise!? Weet jij met welk schip van welke rederij, in welke stad en in welk land we vandaag 5 jaar geleden waren? We zoeken 4 antwoorden, dus maximaal 4 punten te verdienen!
Celebrity Cruises
Constellation
Split
Kroatië

9) Op 29 mei 2021 vertrekken we noordwaarts met 2 GFC groepen vanuit 2 verschillende havens met 2 verschillende rederijen, en dus ook 2 verschillende cruiseschepen, weet jij vanuit welke 2 havensteden we vertrekken met welke 2 rederijen aan boord van welke 2 cruiseschepen? We zoeken 6 antwoorden, dus maximaal 6 punten te verdienen!
Amsterdam, Rotterdam
Celebrity Cruises, Holland America Line
Reflection, Rotterdam

10) Nog steeds 29 mei 2021 zal een andere GFC groep iets meer zuidwaarts aan het varen zijn, weet jij met welk cruiseschip van welke rederij? We zoeken 2 antwoorden, dus maximaal 2 punten te verdienen!
Holland America Line
Ryndam

Nogmaals, alle 35 antwoorden zijn te vinden mits wat speurwerk op onze GFC website, stuur jouw antwoorden naar info@goforcruise.be

 

Kwissen met GFC – deel 2

98,21% was het geweldige resultaat, zeg maar een uitzonderlijke onderscheiding, na deel 1 van Kwissen met GFC, van harte bravo allemaal en bedankt voor het enthousiasme! Er kan maar één winnaar zijn natuurlijk, dus naast juiste antwoorden heeft de onschuldige hand beslist dat de eeuwige roem deel 1 is toegewezen aan … tromgeroffel … Mimi en François Mulleners, proficiat!

Benieuwd naar de juiste antwoorden? Scroll hieronder naar deel 1

Zo een resultaat kan betekenen dat jullie mega slim zijn, of goed gesnuisterd hebben in onze fotoreportages, of dat de vragen net iets te makkelijk waren? Laten we het bij mega slim en snuisteren houden.

Welkom bij Kwissen met GFC – deel 2, waar we de lat iets hoger leggen, waardoor er misschien net iets meer gegokt moet worden, wat ook leuk kan zijn. Er zijn ook meer punten te verdienen, zelfs bonuspunten, waardoor er enerzijds meer afscheiding in de rangschikking zal sluipen, en anderzijds kan iedereen als een raket naar boven (of naar beneden) schieten in de tabel, zelfs al was je nog niet van de partij bij ons eerste deel, dus iedereen van harte welkom om mee te spelen!

Neem deel, doe minstens een gokje en waag je kans om eeuwige GFC roem te winnen! Hier gaan we, stuur ons uiterlijk maandag 18 mei 2020 jouw 8 à 16 antwoorden naar info@goforcruise.be op onderstaande vraag.

Klik op onderstaande kleine foto om te vergroten, en dan zie je 8 foto’s genummerd van 1 tot 8. In welke 8 landen vind je deze 8 stranden? Bonuspunt per foto te verdienen als je ook de naam van het strand of de plaats / stad / eiland / … correct hebt!

We verwachten dus 1 à 2 antwoorden per nummer, of 8 à 16 antwoorden in totaal:

Kwis foto 3 - Stranden klein

Correcte antwoorden zijn:
1) Brazilië, Rio de Janeiro, Copacabana
2) US Virgin Islands, St. Thomas, Magens Bay
3) Duitsland, Warnemunde
4) Argentinië, Puerto Madryn, Peninsula Valdes
5) Verenigde Stagen, Florida, Miami Beach, South Beach
6) Indonesië, Bali, Jimbaran Beach
7) Australië, Busselton
8) Griekenland, Mykonos

 

Kwissen met GFC – deel 1

Mei 2020, bijna 2 maand ver in de nu al legandarische Corona of COVID-19 fase in de geschiedenis van de mensheid, en wij mogen en moeten dat met GFC meemaken vanop de eerste rij …

Gezond blijven is en blijft de absolute prioiriteit, positief blijven is al even belangrijk, nietwaar?

99% van al onze klanten, vrienden en kennissen, dus zo goed als iedereen, gedraagt zich ook bijzonder positief, begripvol, respectvol en werkt heel vlot met ons samen om hun verdiende maar jammer genoeg mislukte 2020 vakantie te verplaatsen naar één van de volgende jaren, schitterend! Tonnen respect en een mega merci voor jullie massale vertrouwen namens het hele GFC team! De amper 1% negatievelingen wonen wellicht op een andere planeet of begrijpen geen nieuwsberichten, dus hoeven verder ook geen aandacht.

Wij blijven hoedanook even enthousiast plannen maken en beloven onze trouwe klanten nog meer service dan voorheen, maar voorlopig kunnen we alleen maar virtueel reizen en dromen van toekomstige reisavonturen.

Wellicht zullen we met zijn allen nog meerdere weken, misschien wel maanden, veel meer thuis zitten dan normaal, dus als we nu en dan eens een GFC kwis zouden uitsturen, goed idee?

Zo gezegd, zo gedaan, bij deze deel 1 van we-zien-nog-wel-hoeveel delen. Wat valt er te winnen? Eeuwige roem en een onuitwisbare plaats in de GFC geschiedenis!

Het is puur onze bedoeling om een leuke activiteit te creëren met een kwinkslag naar reizen, dus neem gewoon deel en waag je kans om die eeuwige GFC roem te winnen! Hier gaan we, stuur ons uiterlijk zondag 10 mei 2020 jouw 14 antwoorden naar info@goforcruise.be op volgende 2 vragen:

1)
Klik op onderstaande kleine foto om te vergroten, en dan zie je 6 foto’s genummerd van 1 tot 6.
Graag per foto of per nummer telkens het land en de stad vermelden waar je dit zicht, gebouw, panorama, … kan fotograferen, dus 6 x 2 of 12 antwoorden in totaal op deze vraag!

GFC Kwis foto 1 klein

Correcte antwoorden zijn:
1) Le Havre, Frankrijk
2) Stockholm, Zweden
3) Porto, Portugal
4) Wenen, Oostenrijk
5) Oslo, Noorwegen
6) Venetië, Italië

2)
Dit is een soort schiftingsvraag  in welk land EN stad bevinden Go For Cruise en de Marina zich op zondag 6 maart 2022? Wie zoekt die vindt op de GFC website.
Correct antwoord is: Alter Do Chao (Amazonerivier), Brazilië

De winnaar van onze GFC kwis deel 1 wordt op maandag 11 mei 2020 door een onschuldige hand geloot uit alle juiste antwoorden, en vervolgens bekend gemaakt … Spannend toch?
Leider in de rangschikking na deel 1 is: Mimi en François Mulleners, proficiat!

Hopelijk nemen jullie massaal deel en kan de GFC kwis uitgroeien tot een meermaalse interactieve activiteit …