Go for Cruise

Go For Lapland
2 tot 9 maart 2024

Go For Lapland
2 tot 9 maart 2024

vanaf €2.860
Go For Cruise Go For Lapland Noorderlicht Zweeds Lapland
Go For Cruise Go For Lapland langlaufen
Go For Cruise Go For Lapland sneeuwscooter
Go For Cruise Go For Lapland Pinetree Lodge
Go For Cruise Go For Lapland Pinetree Lodge
Go For Cruise Go For Lapland Noorderlicht Zweeds Lapland
Go For Cruise Go For Lapland langlaufen
Go For Cruise Go For Lapland sneeuwscooter
Go For Cruise Go For Lapland Pinetree Lodge
Go For Cruise Go For Lapland Pinetree Lodge

Lapland gaat in de wintermaanden schuil onder een wit deken wat pure schoonheid oplevert. Het is dan ook de plaats om het Noorderlicht te spotten. Magisch bewegende lichtsluiers die de sterrenhemel doen oplichten, van een lichte gloed tot een hevig dansend spektakel.

Het Noorderlicht waarnemen is het absolute hoogtepunt van elk verblijf in het Hoge Noorden, de droom van elke Lapland reiziger. Dit uniek en prachtig schouwspel willen we niet missen, daarom organiseert Present Travel in 2024 opnieuw een Go For Lapland reis.

Dit wordt een week vol puur avontuur. Rijden met 60 kilometer per uur op een sneeuwscooter over een grote ijsvlakte, op een slee stappen en zich laten verder trekken door enthousiaste huskyhonden, voetstappen achter laten in een onberoerd sneeuwlandschap en natuurlijk genieten van het kleurrijke spektakel van het Noorderlicht.

Uiteraard mogen ook de knapperende houtvuurtjes of een verkwikkende sauna met een dip in het ijsvak niet ontbreken tijdens dit avontuur.

Jong en oud, voor iedereen is de winter in Lapland een ongekende belevenis.

Fotoreportage vorige editie

Welkom in de Zweedse wildernis in Sarkimukka, een deeltje van het dorpje Kangos met slechts 252 inwoners, ruim 150 km ten noorden van de poolcirkel en middenin de Aurora Zone. Hier ligt de comfortabele en gezellige Pinetree Lodge. Deze charmante lodge is volledig in hout opgetrokken en idyllisch gelegen naast een prachtig bevroren meer, ideaal voor noorderlichtobservaties. Hier beleef je het pure Lapland. Naast de beide hoofdgebouwen, een lounge met haardvuur, restaurant, is er ook een sauna en gezellige bar.

HIGHLIGHTS PINETREE LODGE

 • Comfortabele lodge met faciliteiten
 • Zeer grote kans op noorderlicht al vanaf de lodge
 • Keuze uit verschillende accommodatievormen (hotelkamer, chalet of familiechalet)
 • Uitstekende Scandinavische maaltijden
 • Excursies in eigen beheer met Engelse- en Nederlandstalige gidsen
 • Gebruik van luxe thermokledij in dons voor het gehele verblijf
 • Huskykennel met 190 Alaskan Husky’s
 • Gratis gebruik van sneeuwschoenen en langlaufski’s

Zaterdag 2 maart 2024
Geniet van een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel richting Kittilä (Fins Lapland). Na slechts 3 uur vliegen komen jullie aan in het wonderlijke Lapland. Bij aankomst in Kittilä staat de transfer richting het verblijf jullie op te wachten bij de uitgang. Tijdens de 2,5 uur durende transfer zorgen we voor een tussenstop in het prachtige Lainio Snow Village. Hier bewonderen jullie sneeuwsculpturen én genieten jullie van een lekkere soeplunch. Bij aankomst in Kangos, waar jullie verblijf (Pinetree Lodge) zich bevindt, wordt er ingecheckt en passen jullie de voorziene donskledij die beschikbaar is gedurende de hele trip. ’s Avonds schuiven jullie aan tafel voor een heerlijk 2-gangen diner, bestaande uit allerlei lokale specialiteiten. Nadien is er tijd om te genieten van een drankje in de gezellige bar. Met wat geluk spotten jullie tijdens de eerste avond het Noorderlicht al!

Zondag 3 en maandag 4 maart 2024
Start de dag met een stevig ontbijt in de lodge. Maak jullie vervolgens klaar voor een tweedaagse huskysledetocht van ongeveer 35km per dag (2 pers./slede). Bestuur de eigen huskyslede en leer de vrolijke honden kennen tijdens een tocht doorheen de Zweedse wildernis. Een ervaren gids zal jullie uitleg geven en begeleiden gedurende de hele rit. Jullie kunnen uiteraard wisselen van musher (bestuurder) tijdens voorziene rustmomenten. De tocht brengt jullie naar een afgelegen wildernishut. Back to basics, zonder elektriciteit of stromend water, maar uiteraard wel mét houtsauna. Dankzij de desolate ligging zijn de kansen op Noorderlicht hier nog groter! Na deze unieke overnachting gaat de tocht terug richting de lodge. Samen met de gids maken jullie de honden klaar voor vertrek om vervolgens te beginnen aan de tocht.

Dinsdag 5 maart 2024
Deze dag start opnieuw met een stevig ontbijt want jullie vertrekken alweer voor een unieke dagtocht doorheen de Zweedse wildernis. Deze keer ontdekken jullie de omgeving door middel van één van de meest typische vervoersmiddelen uit Lapland, de sneeuwscooter. Opnieuw geeft de gids eerst een woordje uitleg om nadien per twee plaats te nemen op het voertuig. Tijdens de +/- 5 uur durende tocht voel je de adrenaline gieren! Rijbewijs B is vereist bij besturing van de scooter.

Woensdag 6 maart 2024
Op dag 5 staat er na een lekker ontbijt een gevarieerd programma op de planning. Te beginnen met een huskywandeling door het dik besneeuwde woud onder begeleiding van een hele roedel Alaskan husky’s. Na de wandeling voorzien we een echte Lapse lunch, samen een kampvuur opzetten in de kota (houten huisje op het meer) om nadien te genieten van overheerlijke lokale producten zoals rendier, eland en zalm! Tot slot eindigen we met een echte adrenaline kick, gordels om en gas geven met de icebuggy! Op de rivier werd een uitdagend parcours gemaakt om jullie volledig uit te leven. Iedereen kan/mag een keer besturen en een keer meerijden. Wie zet de snelste tijd neer? Deze avond worden jullie opnieuw verwacht in het restaurant voor een heerlijk 2-gangen diner.

Donderdag 7 maart 2024
Na een lekker ontbijt in het restaurant starten jullie de dag met een begeleide wandeling op langlaufski’s (2u) door de dik besneeuwde bossen. Na de soeplunch in het restaurant maken jullie je klaar voor een wandeling met sneeuwschoenen (2u) langs de prachtige witte feeërieke bossen en geniet je van de overweldigende ongerepte natuur. Onderweg toont de gids jullie alles over de fauna en flora in de Lapse wildernis. Haal diep adem, in Lapland vind je de puurste lucht ter wereld!

Vrijdag 8 maart 2024
Zet deze vrije dag volledig naar eigen hand. Kies voor één van de optionele activiteiten of trek er zelf op uit met het beschikbare materiaal van de lodge. Jullie kunnen gratis gebruik maken van de collectie sneeuwschoenen en/of crosscountry ski’s. Liever wat relaxen? Dit kan in de sauna en/of jacuzzi. Deze dienen wel vooraf gereserveerd te worden. Napraten over deze unieke ervaringen van de afgelopen dagen kan tijdens het laatste 2-gangen diner in het restaurant. Nadien is er nog tijd om te genieten van een lekker drankje in de gezellige bar.

Zaterdag 9 maart 2024
Na een laatste uitgebreid ontbijt keren jullie met een rugzak vol ervaringen en een heleboel mooie herinneringen terug naar huis. Na het uitchecken en inleveren van de kledij, zal de transfer naar het vliegveld van Kittilä jullie opwachten aan de lodge. Hier genieten jullie opnieuw van een rechtstreekse vlucht naar Brussel (3u).

(De volgorde van de activiteiten kan variëren)

Totale prijzen per persoon

 • logerend in een 2-persoonskamer = 2.860 €
 • logerend in een 1-persoonskamer = 3.245 €

Inbegrepen in de totale prijzen

 • rechtstreekse vluchten heen en terug in economy
 • luchthaventaksen
 • alle lokale transfers
 • overnachtingen in een 2-persoonskamer met privé sanitair
 • alle maaltijden, vanaf diner op de eerste avond
 • koffie, thee, berry juice gedurende de hele dag beschikbaar in het restaurant
 • alle excursies zoals beschreven in het programma
 • kleine, exclusieve groepen van max. 10-12 deelnemers
 • professionele begeleiding door Engels- en Nederlandstalige gidsen ter plaatse
 • gebruik luxe-warme expeditiekledij van Bergans, winterboots, donshandschoenen en muts
 • vrij gebruik van sneeuwschoenen, crosscountryski’s en stepsledes
 • Noorderlichtapp met real-time voorspelling
 • gedetailleerde reismap
 • BTW

Optioneel ter plaatse te reserveren

 • Lokale optionele verzekering ‘verlagen eigen risico bij schade’. Deze verzekering is enkel ter plaatse af te sluiten aan 350 SEK per persoon. Eigen risico bedraagt standaard 12.000 SEK.

Niet inbegrepen in de prijzen

 • 15 € dossierkosten per persoon
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Present Travel aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte. Present Travel doet hiervoor een beroep op Allianz.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,5% op de totale reissom
 • Exclusive Selection Europe = 100% Annulerings-, Compensatie-, Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 7,95% op de totale reissom
Icon 21 februari 2024
Icon

Uitnodiging GFC en HAL Event 2024

Vanaf €40

detail Boek nu
Icon 30 november tot 1 december 2023
Icon

Go For Cruise Event 2023

Vanaf €20

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-Sevilla
Icon 2 augustus 2018 tot 9 augustus 2018
Icon Sevilla

Guadalquivir Riviercruise
2 augustus tot 9 augustus 2018

Vanaf €1.286

detail Boek nu
Icon 2 tot 8 september 2020
Icon Düsseldorf

Luxe Kortbij Riviercruise
2 tot 8 september 2020

Vanaf €1.085

detail Boek nu