Go for Cruise

Go For Nepal
3 november tot 22 november 2019

Go For Nepal
3 november tot 22 november 2019

vanaf €2.495
Nepal Pokhara
Nepal PoonHill
Nepal MountEverest
Nepal Chitwan
Nepal Ghorepani
Nepal Pokhara
Nepal PoonHill
Nepal MountEverest
Nepal Chitwan
Nepal Ghorepani

Een primeur en wat voor één: onze allereerste Go For Nepal is een feit!

Zoals je van Go For Cruise gewoon bent, hebben we voor deze originele rondreis een zeer volledig en kwalitatief aanbod uitgewerkt met een 100% uniek programma. Op een leerrijke manier en met een vleugje humor nemen we jullie graag op sleeptouw door een fascinerend maar voor velen nog onbekend land. De hoogste bergtoppen ter wereld bepalen het unieke landschap. Over een afstand van 250 km, van de subtropische jungle in het zuiden, de rijstvelden op de heuvels tot de ijzige pieken in het noorden, is er een hoogteverschil van ongeveer 8.000 meter.

Hier krijg je geen spijt van, laat je Nederlandstalig begeleid onderdompelen in en ontdek met ons Nepal op een unieke manier en in de juiste periode, wanneer het zonnig en droog is. De zon schijnt overdag, terwijl het ’s nachts nog wel lekker fris kan zijn.

Dit wordt een heel mooie combinatie van de interessante drukke koningssteden in de Kathmandu-vallei, een bezoek aan het laagland van het Chitwan Nationaal Park en een zesdaagse trektocht in het Annapurna gebergte, een 55 km lang bergmassief in de Nepalese Himalaya. En om het geheel compleet te maken, gaan we aan boord van een vliegtuigje om langs de hoogste berg ter wereld te vliegen, de Mount Everest.

Logeren doen we logeren in prima hotels en onze formule is inclusief vele maaltijden, verplaatsingen, toegangen, … Geen onaangename verrassingen, je hebt het begrepen, grijp je kans en ontdek Nepal op een onvergetelijke wijze!

“If Nepal doensn’t bring a smile to your face every day, you’re a lost cause.”

Voor deze Go For Nepal verkiezen we vluchten met Turkish Airlines, vanuit Brussel naar Kathmandu met volgende uurregeling:

 • Zondag 3 november 2019 Turkish Airlines Brussel 18:15 – Istanbul 23:45
  Maandag 4 november 2019 Turkish Airlines Istanbul 01:45 – Kathmandu 11:25
 • Vrijdag 22 november 2019 Turkish Airlines Kathmandu 12:55 – Istanbul 18:50
  Vrijdag 22 november 2019 Turkish Airlines Istanbul 20:20 – Brussel 21:55

Niet aarzelen is de boodschap om vluchttoeslagen te vermijden!

Zondag 3 november 2019
Transfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Zaventem
Heenvlucht Brussel – Istanbul – Kathmandu

Maandag 4 november 2019
Aankomst in Kathmandu, transfer naar ons hotel.
Ons hotel ligt hier in de drukke, maar gezellige wijk Thamel met tientallen gezellige restaurants, cafés en winkeltjes.
Hotelovernachting in Hotel Marsyangdi *** op basis van ontbijt.

Dinsdag 5 november 2019
De reis begint in de Nepalese hoofdstad Kathmandu, een fascinerende stad vol stoepa’s, tempels, pagodes en andere heiligdommen, eigenlijk één groot openluchtmuseum waar op elke straathoek wel iets te zien is. Rond het Durbar-plein, het centrum van de stad, liggen bijzondere gebouwen. Je vindt hier onder andere het Koninklijk Paleis Hanuman Dhoka, de Taleju tempel en het huis van de levende godin Kumari. Het meisje woont tot aan haar vruchtbare leeftijd in de tempel. Vlakbij de stad liggen de boeddhistische stoepa’s Swayambhunath en Boudhanath. Swayambhunath of ‘apentempel’ biedt, behalve een combinatie van boeddhistische en hindoeïstische cultuur, een mooi uitzicht over de stad en de vallei. Bouddhanath is één van de grootste antieke stoepa’s in Zuid-Azië en is gebouwd op een oude handelsweg naar Tibet. Tot slot brengen we een bezoek aan Pashupatinath, aan de heilige Bagmathi rivier, waar rituele lijkverbrandingen plaats vinden.
Hotelovernachting in Hotel Marsyangdi *** op basis van ontbijt.

Woensdag 6 november 2019
Vandaag staan de Middeleeuwse koningsteden Bhaktapur en Patan op ons programma. Eerst rijden we naar Patan. Wat hier opvalt is dat er vele kleine oude pleintjes zijn waar rijst ligt te drogen en kinderen spelen met papieren vliegers. Ook zien we vele waterpompen die overal verspreid door de stad staan. Je krijgt er het gevoel van door de Middeleeuwen te lopen. Bhaktapur is rustig gelegen en heeft een autovrij centrum. Vanwege de oude gebouwen gaan we hier heel even terug in de tijd. We wandelen door deze prachtige stad, die aanvoelt als een openluchtmuseum met rijk gedecoreerde huizen en eeuwenoude pagodes. Op de pleinen zien we pottenbakkers aan het werk en liggen pepers en rijst te drogen in de zon. We bezoeken de Nyatapola tempel dat ons een machtig uitzicht geeft over het Durbar-plein.
Hotelovernachting in Heritage Hotel *** op basis van ontbijt.

Donderdag 7 november 2019
Vandaag staan we zeer vroeg op voor een spectaculaire vlucht rond de top van de Everest en over het indrukwekkende berglandschap. Naast de fantastische uitzichten, genieten we van een glaasje bubbels en ontvangen we trots ons Everst diploma.  Na deze ervaring rijden we verder naar Panauti, een klein authentiek Newari-stadje. Het is één van de oudste dorpjes in Nepal en biedt een leuke combinatie van stad en platteland. Heerlijk wandelen door de natuur of een bezoek brengen aan één van de leuke Tamang dorpjes, het kan allemaal. We verblijven bij één van de families die aangesloten zijn bij de Panauti Community Homestay, een organisatie die gerund wordt door de vrouwen van de gemeenschap. Diner en overnachting bij de Nepalese mensen thuis, die maar al te graag laten zien hoe ze hier leven.

Vrijdag 8 november 2019
Vandaag worden we opgehaald en naar Pokhara gebracht. De rit zal ongeveer 5u in beslag nemen en uiteraard valt er onderweg altijd wel iets te beleven.
Hotelovernachting in Hotel Sampada Inn *** op basis van ontbijt. 

Zaterdag 9 november 2019
Dan is het tijd voor onze 6-daagse trekking door de uitlopers van het Annapurna gebergte.We rijden naar Nayapul (1.070m), de vertrekplaats van onze tocht naar Tirkhedhunga (1.540m). Met onze dagrugzak op de rug en vergezeld door een gids en onze persoonlijke dragers begint de trekking. Terwijl we uitgewuifd worden door de dorpelingen, starten we langzaamaan onze eerste wandeling. We lopen door een dik bamboebos naar groene velden waar koeien staan te grazen. Na ongeveer 4u wandelen bereiken we onze eenvoudige lodge.
Overnachting op basis van vol pension.

Zondag 10 november 2019
Na een stevig ontbijt trekken we opnieuw onze wandelschoenen aan. Het eerste stuk is makkelijk, we lopen de vallei in, steken de rivier over en kunnen genieten van het kabbelende water dat naast ons vloeit. Hierna is het tijd voor het echte werk, via een stenen trap stijgen we rustig naar een hoogte van 2.000 meter. Tijdens deze inspanning worden we beloond door de hoge bergen die hun witte koppen boven de heuvels uitsteken. Dit is echt genieten … Na ongeveer 6u wandelen bereiken we onze eenvoudige lodge.
Overnachting op basis van vol pension.

Maandag 11 november 2019
Vandaag wordt het heel vroeg opstaan want het hoogtepunt van deze trekking gaat gebeuren, zonsopgang bij Poon Hill. Na een stevig kopje koffie begint de klim van ongeveer een uur naar de top van 3.190 meter. Daar aangekomen, installeren we ons en genieten we van de opkomende zon die de witte bergtoppen diep oranje kleurt. Na zonsopgang, wandelen we in ongeveer 3u verder naar Tadapani (2.590m) waar we zullen overnachten in een eenvoudige lodge.
Overnachting op basis van vol pension. 

Dinsdag 12 november 2019
Na onze intensieve dag van gisteren, mag het vandaag wat rustiger. We wandelen stilaan bergafwaarts en op vlakke paden van Tadapani (2.590m) naar Ghandruk (1.940m). Onderweg passeren we enkele huisjes waar de lokale bewoners ons hartelijk welkom heten. Overnachting in een eenvoudige lodge op basis van vol pension.

Woensdag 13 november 2019
Onze tocht leidt ons vandaag van Ghandruk (1.940m) naar Damphus (1.770m), een rustig en sereen dorpje dat naast een pittoresk uitkijkpunt ook een prima dorp is om het dagelijks leven van de Nepalezen te observeren. Overnachting in een eenvoudige lodge op basis van vol pension.

Donderdag 14 november 2019
Vandaag is de laatste dag van onze trekking aangebroken. We wandelen in ongeveer 2,5 uur van Damphus (1.770m) naar Phedi via stenen trappen en over smalle paadjes, door mooie bossen met rododendrons en groene terrasvelden. Eens aangekomen worden we per minibusjes opnieuw naar Pokhara gebracht, waar we kunnen ontspannen en nagenieten van een fantastisch avontuur.
Hotelovernachting in Hotel Sampada Inn *** op basis van ontbijt.

Vrijdag 15 november 2019
Geen bergschoenen, geen wandelingen, maar pure ontspanning vandaag. Geniet van de prachtige omgeving aan het meer of kies voor een deugddoende trekkersmassage. Alles kan en niets moet op deze vrije dag.
Hotelovernachting in Hotel Sampada Inn *** op basis van ontbijt.

Zaterdag 16 november 2019
Ondertussen zijn we al weer goed uitgerust en klaar voor een nieuw avontuur. Hoewel Nepal bekend staat om de hoge bergen vind je in het laag gelegen en tropische Terai gebied ook ongerepte natuur zoals snelstromende rivieren en tropische vegetatie. Na een korte instructie, stappen we in de raft en varen we door een groene kloof met watervallen onder de vele hangbruggen door. Af en toe komen we door een flinke stroomversnelling waar de adrenaline even gaat suizen. Van al dat peddelen, krijgen we natuurlijk ook honger, de rafts worden op het droge gehaald en wij rusten uit aan het zandstrand, terwijl de crew een lekker diner klaar maakt. ’s Avonds babbelen we nog gezellig na vooraleer we overnachten in tenten langs de rivier.

Zondag 17 november 2019
Na een lekker ontbijt, stappen we opnieuw in onze rafts voor het laatste stukje over de rivier. Naast de flinke stroomversnellingen zijn er ook heel wat stukken waar het relaxed drijven is en waar we genieten van de fantastische uitzichten. En zo varen we stilaan maar zeker richting Chitwan National Park, gelegen in de Terai, het subtropische laagland van Nepal. Hier heb je een zeer grote kans om de Aziatische neushoorn in het wild te zien. Hotelovernachting in Sapana Village Resort **** op basis van vol pension.

Maandag 18 november 2019
Vandaag staat alles in teken van de natuur. In de voormiddag gaan we onder begeleiding van een gids een wandeling maken in de jungle terwijl we in de namiddag op safari gaan met een terreinwagen door de dichtbegroeide jungle op zoek naar de vele wilde dieren die in dit park leven. Neushoorns, olifanten, tijgers, krokodillen, …ze kunnen allemaal ons pas kruisen.
Hotelovernachting in Sapana Village Resort **** op basis van vol pension.

Dinsdag 19 november 2019
Opnieuw trekken we de jungle in maar deze keer per kano. We varen over de rivier waar krokodillen op de oevers liggen te zonnen en waar we talrijke vogels kunnen spotten. Vrije namiddag om te genieten van de heerlijke loungebedden op het terras van dit gezellige resort aan de rand van het park.
Hotelovernachting in Sapana Village Resort **** op basis van vol pension.

Woensdag 20 november 2019
Vrije dag om te relaxen en te genieten van de tropische temperaturen in dit Nepalese laagland. Ook kan je deelnemen aan één van de vele optionele activiteiten die het resort aanbiedt, zoals mountainbike tochten, baden met een olifant, … .
Hotelovernachting in Sapana Village Resort **** op basis van vol pension.

Donderdag 21 november 2019
’s morgens is het nog even nagenieten aan het meer alvorens we worden opgehaald om terug richting Kathmandu te gaan. We kennen hier de weg al een beetje en we kunnen op zoek naar dat ene souveniertje dat we nog willen vooraleer we terug richting België reizen.
Hotelovernachting in Hotel Marsyangdi **** op basis van ontbijt.

Vrijdag 22 november 2019
Na het ontbijt, worden we opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor onze terugvlucht naar Brussel.
Terugvlucht Kathmandu – Istanbul – Brussel.
Transfer van de luchthaven naar Go For Cruise Vilvoorde.

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Prijzen per persoon logerend in een

 • 2-persoonskamer = 2.495 EUR
 • 1-persoonskamer = 2.745 EUR

reducties 3e en/of 4e persoon in de kamer = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • transfer van Present Travel Vilvoorde naar Zaventem
 • toegang Diamond Lounge Zaventem
 • lijnvluchten heen en terug naar Kathmandu in economy
 • luchthaventaksen
 • 20 dagen / 19 nachten Go For Nepal rondreis op basis van logies en ontbijt
 • 11 x lunch en 11x diner
 • alle overnachtingen in 3- of 4* hotels
 • alle verplaatsingen, tours en excursies cfr. programma
 • Annapurna trekkings permit
 • Mount Everest Flightseeing ervaring
 • 1 sherpa per 2 personen tijdens de trekking
 • alle toegangsgelden
 • Engelstalige lokale gids
 • Nederlandstalige GFC reisleider vanaf 10 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC reistas

Niet inbegrepen in de prijzen

 • persoonlijke uitgaven
 • dranken
 • overige maaltijden tijdens de rondreis
 • reisverzekering
 • extra toegangen naast het inbegrepen programma

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Present Travel aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Present Travel doet hiervoor een beroep op MAPFRE ASSISTANCE, de nummer 1 in reisverzekeringen.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • Annulering en Vakantieonderbreking Prestige = premie van 6,25% op de totale reissom
 • Assistance Plus met o.a.:
  . 24 uur Bijstand aan personen
  . Onbeperkte repatriëring
  . Medische kosten tot 2.000.000 €
  . Bagageverzekeringen tot 1.250 €
  . Lichamelijke ongevallen tot 12.500 €
  . Vakantieonderbreking tot 10.000 €
  . enz.
  Premie Wereld = 6 € per persoon per dag met een minimum van 30 € per persoon
 • Full Option = Combinatie van de 2 voorgaande formules = premie van 8% op de reissom

Go For Nepal biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

GoForCruise-PresentTravel-SintPetersburg
Icon 26 juni 2019 tot 8 juli 2019
Icon Amsterdam

Baltische Cruise
26 juni tot 8 juli 2019

Vanaf €2.745

detail Boek nu
Go For Cruise Europa Noorwegen Alesund Fjorden Holland America Line
Icon 30 juni tot 7 juli 2019
Icon Amsterdam

Noorse Fjorden Cruise
30 juni tot 7 juli 2019

Vanaf €1.585

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-NoorwegenCruisejul2019-Noordkaap
Icon 7 tot 21 juli 2019
Icon Amsterdam

Noorwegen Cruise
7 tot 21 juli 2019

Vanaf €3.095

detail Boek nu
GoForCruise-Europa-MiddellandseZee-Griekenland-Mykonos
Icon 6 tot 19 juli 2019
Icon Rome

Middellandse Zee Cruise
6 tot 19 juli 2019

Vanaf €2.840

detail Boek nu