Go for Cruise

Moldau Elbe Riviercruise
26 augustus tot 3 september 2018

Moldau Elbe Riviercruise
26 augustus tot 3 september 2018

vanaf €VOLZET
Go For Cruise Europa Riviercruise Tsjechie Praag Moldau Croisi Europe Elbe Princesse
Croiseurope-ElbePrincesse
GoForCruise-Europa-Riviercruise-Duitsland-Berlijn
GoForCruise-route-MoldauElbeRiviercruise 2018
Go For Cruise Europa Riviercruise Tsjechie Praag Moldau Croisi Europe Elbe Princesse
Croiseurope-ElbePrincesse
GoForCruise-Europa-Riviercruise-Duitsland-Berlijn
GoForCruise-route-MoldauElbeRiviercruise 2018

De Moldau en Elbe zijn beide twee heel belangrijke rivieren in Centraal en Midden Europa.

We vliegen dan ook naar Praag, de hoofdstad van Tsjechië en ook wel de Gouden Stad van de honderd torens genoemd, met een groot en gevarieerd architecturaal aanbod. Deze stad is dan ook niet voor niets opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een groot deel van de stad is gelegen in het dal van de Moldau, welke met zijn 440 km lengte de langste rivier is van Tsjechië. 40 kilometer verder mondt deze uit in de Elbe.

De Elbe is van belang voor Duitsland qua handel met hun buurland Tsjechië. Door middel van haar 11 zijrivieren heeft de Elbe een groot bereik. Een van deze zijrivieren mondt uit in Berlijn, een wereldstad en tevens een stad met veel geschiedenis.

Naast de steden Praag en Berlijn wordt er een bezoek gebracht aan gezellige, authentieke stadjes waar u kennis kan maken met de lokale cultuur en de plaatselijke gastronomie. Een uitstekende combinatie en dus een terechte ferme GFC aanrader in ons aanbod Nederlandstalig begeleide groepsreizen. Onze ervaren Go For Cruise reisleider zal je met veel plezier en enthousiasme op sleeptouw nemen, zowel aan boord als aan land.

Aan boord van het vijf-anker-schip Elbe Princesse van CroisiEurope, ontdek je via het water deze schitterende regio op een makkelijke All Inclusive manier. Kortom, je zal het je absoluut niet beklagen om de Moldau en de Elbe op onze manier te combineren!

Welkom aan boord van het splinternieuwe ***** luxe riviercruiseschip Elbe Princesse van CroisiEurope, pas in 2016 te water gelaten en speciaal ontwikkeld om de Elbe te kunnen bevaren, ook bij laag water.

Klein genoeg om aan te leggen in een dorp, een stad, een haven, maar groot genoeg om u te voorzien van alle comfort. De Elbe Princesse is te vergelijken met een drijvend hotel. Met een capaciteit van slechts 80 passagiers biedt het u een warme en gezellige sfeer, evenals de mogelijkheid om van privacy en rust te genieten.

Het ritme van deze riviercruise is ontspannen en rustig, het landschap is prachtig en verandert van moment tot moment.

Het schip heeft een sfeervol restaurant met bar, een ruime foyer, receptie en een winkel. Uw dag start met een heerlijk, ruim gesorteerd ontbijtbuffet. De fijne lunch en het lekkere diner zijn van een hoogstand niveau.

De hutten op het hoofd- en bovendek zijn voorzien van 2 losse bedden, die ook naast elkaar als tweepersoonsbed kunnen gebruikt worden. Verder zijn alle hutten voorzien van individueel regelbare airconditioning, badkamer met douche en toilet, haardroger, satelliettelevisie, radio en kluisje.

Vanuit uw buitenkajuit of vanop het gezellige zonneterras is het genieten geblazen van het schilderachtige decor in de Moldau en Elbe vallei.

Zondag 26 augustus 2018
Transfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Zaventem
Heenvlucht naar Praag, transfer en check-in Elbe Princesse
Voorstelling van de crew en welkomstdrankje

Maandag 27 augustus 2018
In de voormiddag facultatief geleid bezoek aan de oude kern van Praag. Ontdekking van de Joodse wijk, het stadhuis en zijn beroemde astronomische klok en de Tynkerk. De namiddag is gewijd aan het facultatief bezoek aan de Kasteelwijk. We bezoeken er de St. Vitus-kathedraal, het grootste religieuze gebouw van het land en één van de meest prestigieuze gotische kathedralen van Europa, het oude Koninklijke Paleis en het Gouden straatje.

Dinsdag 28 augustus 2018
’s ochtends vroeg vertrekken we naar Horin (sluis). In de namiddag, facultatief geleid bezoek aan Litomerice, de Koninklijke stad, één van de oudste steden van Bohemen die werd gesticht in de 13e eeuw. Het oude centrum is geklasseerd als historisch monument. Terug aan boord in Roudnice en we varen naar Litomerice.

Woensdag 29 augustus 2018
’s Ochtends vroeg varen we verder door het prachtige Saksisch Zwitserland met zijn weiden, bossen, meren, wijngaarden en kastelen. Aankomst in Bad Schandau.
Facultatieve excursie aan het Elbsandsteingebirge (zandsteenmassief aan de Elbe in Saksisch Zwitserland). U ziet er het fort van Konigstein dat werd opgericht op de top van een rots boven een bocht van de Elbe. Terug aan boord en we varen naar Dresden. Aankomst in de avond.

Donderdag 30 augustus 2018
De voormiddag is gewijd aan het facultatief bezoek aan het “Firenze van de Elbe”. Dankzij het bloeiende architecturale en artistieke patrimonium is dit één van debelangrijkste toeristische centra van Duitsland. Terug aan boord, varen we naar Meissen. Na aankomst volgt er een facultatief bezoek aan de stad en de beroemde porseleinfabriek. We gaan verder in de stad waar u ook het Albrecht-kasteel (buitenkant) en de kathedraal (buitenkant) kunt bewonderen.
Avondshow van de bemanning.

Vrijdag 31 augustus 2018
Aankomst in Wittenberg en vertrek voor het facultatief geleid bezoek aan de stad van Luther. Bezoek aan het huis van Luther dat oorspronkelijk een Augustijnenklooster was en waar vandaag het grootste museum van de Hervorming ter wereld is gehuisvest, door de UNESCO erkend als wereldpatrimonium. ’s Namiddags varen we richting Magdeburg. Quizavond aan boord

Zaterdag 1 september 2018
s’ Ochtends vroeg varen we naar Burg voor het facultatief geleid bezoek aan Magdeburg. De kathedraal is een van de belangrijkste gotische gebouwen in Duitsland. Terug aan boord in Genthin en we varen naar Berlijn.

Zondag 2 september 2018
Facultatief geleid bezoek aan Berliijn, een jonge hoofdstad die lange tijd de tweespalt in de wereld illustreerde. In de namiddag, facultatief bezoek aan de tuinen van het paleis van Sans-Souci, een prachtig aangelegd park dat ontworpen werd tijdens het rijk van Frederik de Grote.
Gala-avond

Maandag 3 september 2018
Laatste ontbijt aan boord en check-out 09:00 Elbe Princesse
Transfer en terugvlucht naar Brussel
Aankomst in Zaventem en transfer naar Go For Cruise Vilvoorde

Prijzen per persoon logerend in een

 • 2-pers. Buitenhut, pont principal (= benedendek) = VOLZET
 • 1-pers. Buitenhut, pont principal (= benedendek) = VOLZET

extra privé vervoer naar Vilvoorde = op aanvraag

Prijzen zijn inclusief

 • rechtstreekse Brussels Airlines lijnvluchten heen naar Praag en terug vanuit Berlijn in economy
 • luchthaventaksen
 • toegang tot de Diamond Lounge in Zaventem
 • alle transfers
 • 9 dagen / 8 nachten Moldau Elbe Riviercruise in vol pension
 • All Inclusive formule met water, wijn, bier, fruitsap en koffie, bij de maaltijden en aan de bar (behalve champagne en à la carte wijn)
 • havengelden
 • zonnedek met ligstoelen
 • GFC reisleider vanaf 20 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC rugzak of schoudertas

Onze ervaren GFC reisleider zal je met veel plezier en enthousiasme op sleeptouw nemen.

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Present Travel aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Present Travel doet hiervoor een beroep op MAPFRE ASSISTANCE, de nummer 1 in reisverzekeringen.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • Annulering en Vakantieonderbreking Prestige = premie van 6,25% op de totale reissom
 • Assistance Plus met o.a.:
  . 24 uur Bijstand aan personen
  . Onbeperkte repatriëring
  . Medische kosten tot 2.000.000 €
  . Bagageverzekeringen tot 1.250 €
  . Lichamelijke ongevallen tot 12.500 €
  . Vakantieonderbreking tot 10.000 €
  . enz.
  Premie Wereld = 6 € per persoon per dag met een minimum van 30 € per persoon
 • Full Option = Combinatie van de 2 voorgaande formules = premie van 8% op de reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van het klassieke voorschot en saldo, betaal je ons elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen de dag van reservatie en de datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Go For Cruise Azie Cambodja Mekong Riviercruise Croisi Europe Angkor
Icon 10 februari 2018 tot 24 februari 2018
Icon Ho Chi Minh

Mekong Cruise
10 februari tot 24 februari 2018

Vanaf €4.375

detail Boek nu
GoForCruise-GoForRusland-StPetersburg-Hermitage
Icon 21 maart 2018 tot 28 maart 2018
Icon Moskou

Go For Rusland
21 maart tot 28 maart 2018

Vanaf €2.345

detail Boek nu
GoForCruise-Caraiben-Curacao
Icon 31 maart 2018 tot 14 april 2018
Icon Florida

Zuid-Caribische Cruise
31 maart tot 14 april 2018

Vanaf €3.445

detail Boek nu
Peniche Cruise - msRaymonde
Icon 21 april 2018 tot 27 april 2018
Icon Parijs

Péniche Cruise
21 april tot 27 april 2018

Vanaf €1.195

detail Boek nu