Go for Cruise

Noorse Fjorden Cruise
30 juni tot 7 juli 2019

Noorse Fjorden Cruise
30 juni tot 7 juli 2019

vanaf €1.585
GoForCruise-PresentTravel-NoorwegenCruisejul2019-Alesund
GoForCruise-PresentTravel-Noorsefjordencruisejun22019-Bergen
GoForCruise-PresentTravel-Noorsefjordencruisejun22019-Eidfjord
GoForCruise-PresentTravel-Noorsefjordencruisejun22019-Noorwegen
GoForCruise-PresentTravel-NoorsefjordenCruise30jun2019
GoForCruise-PresentTravel-NoorwegenCruisejul2019-Alesund
GoForCruise-PresentTravel-Noorsefjordencruisejun22019-Bergen
GoForCruise-PresentTravel-Noorsefjordencruisejun22019-Eidfjord
GoForCruise-PresentTravel-Noorsefjordencruisejun22019-Noorwegen
GoForCruise-PresentTravel-NoorsefjordenCruise30jun2019

Onze Noorse Fjorden Cruise staat voor 8 dagen ‘quality time’, een ware belevenis voor zowel ervaren als eerste-maal-cruisers. Laat je in de watten leggen aan boord van een hypermodern cruiseschip, geniet van het comfort en de super service, en ontdek tegelijkertijd de pure schoonheid van Zuid-Noorwegen!

Twijfelen hoeft echt niet, dit wordt zonder twijfel een fijne Nederlandstalig begeleide rondreis die absoluut thuis hoort in ons gevarieerd Go For Cruise aanbod.

Zeer comfortabel en zonder bagage perikelen, reizen we vanuit België naar het naburige Amsterdam per autocar, waar we aan boord gaan van de gloednieuwe ms Nieuw Statendam van Holland America Line voor een onvergetelijke zeereis richting Noorwegen. Je kan er ten volle genieten van gezellige grote, kleine en nog kleinere Noorse havenstadjes gecombineerd met een ongeschonden natuurpracht en nooit geziene landschappen.

Onze ervaren Go For Cruise reisleider zal je met veel plezier en enthousiasme op sleeptouw nemen, zowel aan boord als aan land. Daarenboven stellen we u een interessant en gevarieerd excursieprogramma voor, enkel en alleen voor onze groep Vlamingen.

Fotoreportage vorige editie

De ms Nieuw Statendam van Holland America Line wordt in december 2018 in de vaart gebracht. Hierbij introduceert de rederij een nieuw en innovatief design. Het is het zusterschip van de ms Koningsdam en is het tweede schip van de Pinnacle-klasse. De ms Nieuw Statendam combineert met zijn 2.666 bedden een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

Het thema van dit splinternieuwe cruiseschip is muziek. Interieurdesigner Adam D. Tihany liet zich leiden door de architectuur van de muziek en gebruikte vloeiende rondingen en sierlijke lijnen. Hij werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument. Om dit thema zo goed mogelijk weer te geven wordt er gezorgd voor grootse ruimtes vol licht, visuele dramatiek en weelderige interieurs geïnspireerd door de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

In het hart van het schip, het centrale atrium, wordt een visueel spektakel gecreëerd. De ruimte, die 3 dekken telt, wordt opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl je ’s avonds de sterrenhemel ziet verschijnen.

De ‘Main Dining Room’ aan boord van de ms Nieuw Statendam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Het centrale zwembad, ‘De Magrodome’, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De beneden verdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de boven verdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast wordt er een exotische uitstraling gegeven aan ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

Je leest het, de ms Nieuw Statendam wordt veelbelovend en daar moet Go For Cruise bij zijn!

Zondag 30 juni 2019
Autocartransfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Amsterdam, Nederland
Check-in ms Nieuw Statendam
Amsterdam, Nederland, afvaart 17:00

Maandag 1 juli 2019
Cruisen

Dinsdag 2 juli 2019
Oslo, Noorwegen, 08:00 – 17:00
Cruisen door de Hardangerfjord

Woensdag 3 juli 2019
Kristiansand, Noorwegen, 08:00 – 17:00
Cruisen door de Sognefjord

Donderdag 4 juli 2019
Eidfjord, Noorwegen, 10:00 – 20:00

Vrijdag 5 juli 2019
Haugesund, Noorwegen, 08:00 – 17:00

Zaterdag 6 juli 2019
Cruisen

Zondag 7 juli 2019
Amsterdam, Nederland, aankomst 07:00
Check-out 08:30 ms Nieuw Statendam
Autocartransfer 09:00 richting Go For Cruise Vilvoorde

Prijzen per persoon logerend in een

 • 2-pers. Binnenhut cat. K, J (dek 1, 4, 5, 6, 7, 8, 11) = 1.585 €
 • 2-pers. Buitenhut cat. E, D, C (dek 1, 7) = 1.885 €
 • 2-pers. Balkonhut cat. VE, VD (dek 5, 6, 7, 8) = 1.985 €
 • 1-pers. Binnenhut cat. K, J (dek 1, 4, 5, 6, 7, 8, 11) = 2.645 €
 • 1-pers. Buitenhut cat. E, D, C (dek 1, 7) = 3.235 €
 • 1-pers. Balkonhut cat. VE, VD (dek 5, 6, 7, 8) = 3.435 €

toeslag 1 persoon in de hut = op aanvraag
reductie 3de en 4de persoon in de hut = op aanvraag
andere hutcategoriëen = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • autocartransfers Vilvoorde – Antwerpen – Amsterdam h/t
 • 8 dagen / 7 nachten Noorse Fjorden Cruise in vol pension
 • havengelden
 • fooien aan boord
 • professionele shows en animatie aan boord
 • talrijke sport- en relaxfaciliteiten aan boord
 • GFC reisleider vanaf 15 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC rondleidingen aan boord en op diverse stopplaatsen
 • GFC reistas

Niet inbegrepen in de prijzen

 • persoonlijke uitgaven
 • toegangen & facultatief transport tijdens inbegrepen rondleidingen
 • exclusieve GFC excursievoorstellen

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Mapfre Assistance, de nummer 1 in reisverzekeringen.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • Annulering en Vakantieonderbreking Prestige = premie van 6,25% op de totale reissom
 • Assistance Plus met o.a.:
  . 24 uur Bijstand aan personen
  . Onbeperkte repatriëring
  . Medische kosten tot 2.000.000 €
  . Bagageverzekeringen tot 1.250 €
  . Lichamelijke ongevallen tot 12.500 €
  . Vakantieonderbreking tot 10.000 €
  . enz.
  Premie Europa = 3 € per persoon per dag met een minimum van 20 € per persoon
 • Full Option = Combinatie van de 2 voorgaande formules = premie van 8% op de reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Speciaal voor deze Noorse Fjorden Cruise 2019 delen we graag onze ervaring van de voorbije jaren. In Oslo, Kristiansand en Haugesund zal Hilde naar goede Go For Cruise gewoonte initiatief nemen om de geïnteresseerden op sleeptouw te nemen en langs de belangrijkste bezienswaardigheden te loodsen.

Specifiek in Eidfjord hebben we een privé excursie op maat voorbereid. In samenwerking met onze lokale agent werd een mooi aanbod samengesteld, deels goedkoper, maar vooral veel vollediger en kwalitatiever dan via de rederij. Hieronder vind je een beschrijving van deze excursie voor onze groep, dus privé en Nederlandstalig begeleid.

Donderdag 4 juli 2019 – Eidfjord
Het dorp Eidfjord heeft slechts zo’n 1000 inwoners, maar dankzij de productie van hydro-elektrische energie is het één van de rijkste gemeentes van Noorwegen. De 5 uur durende excursie begint met een rit door de spectaculaire, steile Måbødalen vallei. De rit leidt ons naar het enorme Hardangervidda-bergplateau, het grootste bergplateau in Noord-Europa. Dit bergplateau vormt ook onderdeel van het grootste nationale park in Noorwegen. We stoppen bij de Vøringsfossen-waterval, die zich over een afstand van ongeveer 180 meter in de lager gelegen, wilde Måbø-vallei stort. Voordat we terugkeren naar Eidfjord, rijden we naar de Sysen-dam, het hoofdreservoir voor de Sima-krachtcentrale en een van de grootste stuwdammen in Noorwegen. De waterdichte kern van de dam is gevuld met filterzones van zand en kiezelsteen die in elkaar worden gedrukt en worden gesteund door grote aantallen rotsen. De dam zelf is meer dan 800 meter lang, 80 meter hoog en bij de basis bijna 250 meter breed. Het Hardangervidda Natursenter is onze laatste stop. Hier kijken we naar tentoonstellingen over de fauna in het gebied en een audiovisuele presentatie over de watervallen en dammen.

Prijs per persoon voor deze Go For Cruise excursie Noorse Fjorden Cruise = 85 EUR

Ter info, via de rederij is deze excursie Engelstalig begeleid, korter in duur, niet zo volledig, niet privé, en betaal je 120 EUR in totaal.

Deze prijzen zijn steeds geldig bij een deelname van minimum 18 personen.

Gelieve indien mogelijk uw gewenste excursie(s) te bevestigen uiterlijk maandag 6 mei 2019 AUB, telefonisch op 02/253.38.87 of via mail naar info@goforcruise.be

Betaling via bankoverschrijving op 330-0741039-13 / IBAN = BE08 3300 7410 3913 / BIC = BBRUBEBB

Go For Cruise en GFC reisleiders zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, programmawijzigingen in functie van verkeer, klimaat, stakingen en alle andere uitzonderlijke omstandigheden buiten onze goede wil om. Indien bepaalde excursies geheel of gedeeltelijk niet kunnen uitgevoerd worden wegens onvoorziene omstandigheden, overmacht, enzovoort, wordt het niet genoten excursiegedeelte financieel gecompenseerd met een GFC krediet dat in de nabije of verre toekomst kan gebruikt worden als korting bij een volgende Go For Cruise reservatie.

Ter info, tijdens een cruise is alles vrijblijvend, alles kan niets moet… Dus ook dit excursievoorstel. Je hebt ook de mogelijkheid om op eigen houtje en tempo van boord te gaan, en zelf de stad, streek of eiland te verkennen, alleen er voor zorgen dat je uiterlijk een half uur voor de afvaart opnieuw aan boord bent, want het schip wacht niet.

GoForCruise-PresentTravel-SintPetersburg
Icon 26 juni 2019 tot 8 juli 2019
Icon Amsterdam

Baltische Cruise
26 juni tot 8 juli 2019

Vanaf €2.745

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-NoorwegenCruisejul2019-Noordkaap
Icon 7 tot 21 juli 2019
Icon Amsterdam

Noorwegen Cruise
7 tot 21 juli 2019

Vanaf €3.095

detail Boek nu
GoForCruise-Europa-MiddellandseZee-Griekenland-Mykonos
Icon 6 tot 19 juli 2019
Icon Rome

Middellandse Zee Cruise
6 tot 19 juli 2019

Vanaf €2.840

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-SintPetersburg
Icon 20 juli 2019 tot 1 augustus 2019
Icon Amsterdam

Baltische Cruise
20 juli tot 1 augustus 2019

Vanaf €2.595

detail Boek nu