Go for Cruise

Bordeaux Riviercruise
30 mei tot 5 juni 2023

Bordeaux Riviercruise
30 mei tot 5 juni 2023

vanaf €1.445

Deze prachtige reis tussen land en zee voert u mee naar het hart van het zuidwesten van Frankrijk met All Inclusive formule!

De omgeving van Bordeaux is bekend voor zijn idyllische landschappen, tal van beroemde wijnen, historische monumenten en emblematische plaatsen klein en groot

Van Bordeaux tot Royan ontdek je een vermaard terroir, oude zeesteden en een ontegensprekelijke levenskunst.

Heel wat indrukken, belevingen en interessante bezienswaardigheden onderweg, oh ja en befaamde namen die lekker klinken: Medoc, Saint-Emilion, Pomerol, Sauternes, en noem maar op.

Onze Bordeaux Riviercruise langs de Gironde, Garonne en Dordogne wordt ongetwijfeld een geweldige en onvergetelijke 7-daagse topreis.

Verblijven doen we comfortabel aan boord van het 5-anker riviercruiseschip Cyrano de Bergerac van rederij CroisiEurope, een garantie voor een makkelijke All-In service en heerlijke gastronomie!

(Her)ontdek deze schitterende regio met Go For Cruise aan een aanlokkelijke prijs!
Geen single toeslag!

Welkom aan boord van het 5-anker riviercruiseschip Cyrano de Bergerac van rederij CroisiEurope!

Elke ruimte van de boot is gehuld in blauwe tinten, van het nachtblauw op de muren tot het pastelblauw op het leder van de zitbanken. In de salonbar zorgt een vleugje oranje voor een frisse toets.

De kajuiten op het bovendek beschikken over grote raampartijen met Franse balkons. De kajuiten op het tussendek hebben grote schuiframen. De kajuiten op het hoofddek zijn uitgerust met patrijspoorten.

Het restaurant bevindt zich op het tussendek en tijdens de cruise worden hier alle maaltijden geserveerd. In de salonbar vooraan op het tussendek kunnen de passagiers genieten van een aperitief, deelnemen aan een animatieavond, …

Aarzel niet om op het zonnedek te kuieren en te genieten van een ontspannend moment! Het dek is uitgerust met zetels en ligstoelen, om zalig te relaxen en tegelijk het panoramisch uitzicht te kunnen bewonderen.

Cyrano de Bergerac in cijfers

 • Breedte : 11.40 m
 • Type : FLUVIAL
 • Aantal passagiers : 174
 • Aantal bemanningsleden : 34
 • Lengte : 110 m
 • Bouwjaar : 2013
 • Aantal kajuiten : 87

Er bevinden zich 41 hutten met hoge schuiframen op het bovendek, 21 hutten met schuiframen op het tussendek en 25 hutten met patrijspoorten op het hoofddek. Alle hutten zijn voorzien van televisie, badkamer met douche en toilet, handdoeken, binnentelefoon, kluis, verwarming/airco, elektriciteit 220V, Wifi.

Gedetailleerde infofiche en dekplannen Cyrano de Bergerac

Dinsdag 30 mei 2023
Desgevallend transfer van Vilvoorde naar Zaventem.
Heenvlucht naar Bordeaux, transfer en check-in Cyrano de Bergerac.
Welkomstdrank en voorstelling van de bemanning.
Vertrek naar Cussac-Fort-Médoc. We varen de Garonne af en nemen de Gironde, vervolgens langs de eilanden Cazeau en Patiras om Cussac-Fort-Médoc te bereiken.

Woensdag 31 mei 2023
Optionele Klassieke excursie: circuit ter ontdekking van de Grands Crus de Médoc.
Een vermaard terroir, een uithoek met de meest prestigieuze rode wijnen ter wereld, omsloten door een oceaan en een estuarium. We doorkruisen de meeste prestigieuze appellations van de Médoc (Saint Julien, Haut-Médoc …). Op de beroemde kasteelroute houden we halt bij één van de kastelen om deel te nemen aan een degustatie van de beroemde wijnen van de streek. Onderweg zien we ook de onvermijdelijke Châteaux Lafite-Rothschild, Latour en Mouton Rothschild.
OF
Optionele Dynamische excursie: vlucht per helikopter in de Médoc en degustatie.

In de namiddag optionele excursie voor beide pakketten Klassiek en Dynamisch: Royan en zijn boulevard.
Panoramische rondrit ter ontdekking van Royan, badstad en “Stad van Kunst en Geschiedenis”. Aan de boulevard liggen villa‘s uit de Belle Epoque naast karaktervolle villa‘s in “fifties-stijl”, en in de wijk Foncillon staat de Onze-Lieve-Vrouw Kerk die deel uitmaakt van de vernieuwing van de sacrale kunst van de naoorlogse jaren; een echte architecturale reis. Vrije tijd. Door de centrale ligging van de haven in de stad kan je zelf op ontdekking gaan in het stadscentrum met zijn monumenten: de overdekte markt met zijn parachute-achtige sfeer, het congrescentrum, het auditorium, … en de haven, de waterkant met tal van cafés, winkels en restaurants waar specialiteiten worden geserveerd.

Terugkeer aan boord. Dansavond.

Donderdag 1 juni 2023
Optionele excursie voor beide pakketten Klassiek en Dynamisch: de zeesteden Rochefort en La Rochelle.
Vertrek met de bus naar Rochefort. Rochefort, dat in de 17de eeuw werd opgericht door Colbert op verzoek van Lodewijk XIV om over land en zee te heersen, heeft zijn welvaart te danken aan het mooiste arsenaal van het koninkrijk, half verscholen in het hart van een meander van de Charente. Het historische centrum met zijn vele herenhuizen en prachtige woningen waar grote zeevaarders en ontdekkingsreizigers leefden, ademt nog steeds een sfeer van avontuur en exotisme uit. Bezoek aan de Corderie Royale, het Koninklijke Touwfabriek, symbool van het zeearsenaal. In de langste fabriek van Europa uit de 17de eeuw werden de touwen vervaardigd voor de schepen van de koning en van de zeemacht. Je ontdekt er de geschiedenis van dit prachtige gebouw, evenals de technieken voor de vervaardiging van de touwen waarmee de zeilboten werden uitgerust. Verder naar La Rochelle. Lunch in een restaurant. Als hoofdstad van de Charente Maritime onthult deze duizendjarige stad in het midden van de Atlantische kust een uitzonderlijk natuurlijk en architecturaal patrimonium. Tijdens een geleid bezoek door het hart van de oude stad en de oude haven, ontdek je de poort van de Grosse-Horloge, de straten met bogen, de mooie vakwerkhuizen, de herenhuizen met gebeeldhouwde gevels en de kathedraal. Vrije tijd.

Terugkeer aan boord en varen op de Dordogne tot in Libourne, dat we in de loop van de avond bereiken.

Vrijdag 2 juni 2023
Optionele Klassieke excursie: Saint-Emilion.
Ontdek de geschiedenis van deze middeleeuwse stad, de ondergrondse monumenten en een uitzonderlijk troglodietencomplex, waarvan het meest originele monument ongetwijfeld de monolithische kerk is. Daarna gaan we naar een wijndomein waar de verschillende stappen voor het maken van Saint-Emilion wijn worden toegelicht. Het bezoek wordt uiteraard afgesloten met een degustatie.
OF
Optionele Dynamische excursie: Libourne met de fiets en wijndegustatie.
Geleid bezoek aan de stad Libourne. Ontdekking van dit vroegere Engelse koninklijke vestingstadje. Libourne, dat zich als stad ontwikkelde rond zijn haven, ligt op de plaats waar de Isle uitmondt in de Dordogne. U bezoekt de Saint-Jean-Baptiste kerk, de Place Abel Surchamp en de toren van de grote haven. Vervolgens neem je de fiets om een wijndomein van de Pomerol te ontdekken, inclusief wijndegustatie.

Terugkeer met de bus naar Libourne en in de loop van de namiddag varen we richting Bordeaux.

Zaterdag 3 juni 2023
In de voormiddag, cruise naar Cadillac. We volgen de Garonne en varen langs de stad Bordeaux.

Optionele Klassieke excursie: geleid bezoek aan het Kasteel van Roquetaillade, dat als decor heeft gediend voor vele films, zoals “Pacte des Loups” of “Fanfan la Tulipe”. Je ontdekt de slottorens van dit prachtige en prestigieuze middeleeuwse kasteel, de eerste renaissancistische schoorstenen van de streek (1600), de unieke 19e-eeuwse interieurs en de Franse meesterwerken van Viollet-le-Duc. Daarna gaan we naar een wijndomein in het wijngebied Sauternes en degusteren een Sauternes wijn. Terugkeer naar Cadillac en geleid bezoek door de stad. De Grailly, heren van Cadillac, stichtten dit vestingdorp op de rechteroever van de Garonne. Je ontdekt de poorten en walmuren, het marktplein met de bogen, de oude huizen en de kerk uit de 15e eeuw.
OF
Optionele Dynamische excursie: gastronomische wandeling in Cadillac.
Vertrek naar de hellingen van Cadillac. Je wandelt door de stad en komt langs het vestingdorp, vervolgens doorkruis je de wijnpaden vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Garonne. De wandeling eindigt met een lekkere degustatie van wijnen en heerlijke lokale specialiteiten.

In de namiddag, vaartocht naar Bordeaux, dat we in de vroege avond bereiken. Gala-avond.

Zondag 4 juni 2023
Optionele volle dagexcursie voor beide pakketten Klassiek en Dynamisch: door het bekken van Arcachon.
Vertrek per bus vanuit Bordeaux om het Bassin d’Arcachon te bezoeken. Wandeling en boottochtje doorheen het bekken van Arcachon. Je ziet het vogeleiland, de tchanquées-hutten, de oesterbanken. Bezoek dan het oesterhuis en het oestermuseum in de haven van Larros in Gujan Mestras. Via een moderne en interactieve scenografie zie je het werk van de oesterkwekers en de geschiedenis van de oester. Lunchen in een restaurant. In de namiddag gaan we verder naar de duin van Pilat, de hoogste van Europa met zijn 107 meter hoogte. Terugkeer naar Bordeaux en einde van de dag.
OF
Optionele halve dag Klassieke excursie: de Chartrons-wijk, het Musée du vin et du négoce (wijn- en handelsmuseum) en wijndegustatie. Ontdek in het gezelschap van uw gids de oude wijnhandelaarswijk. Tijdens een bezoek te voet kom je alle geheimen te weten van de iconische Chartrons-wijk. Ontdek het Musée du vin et de négoce (wijn- en handelsmuseum), dat de geschiedenis van de wijnhandel in Bordeaux vertelt. Wijndegustatie.
OF
Optionele halve dag Dynamische excursie: de Bassins des Lumières. Samen met uw gids ontdek je een unieke digitale tentoonstellingsplaats, gelegen in een voormalige onderzeebootbasis die de Duitsers tijdens de bezetting bouwden. Aan het einde van de oorlog werd deze basis verlaten, om elk jaar als decor van een andere tentoonstelling te dienen. Het lichtspel dat in de bassins weerspiegelt en in de vele kamers doorsijpelt zorgt voor een unieke en meeslepende ervaring.
Lunch aan boord. Vrije namiddag in Bordeaux.
Animatieavond.

Maandag 5 juni 2023
Laatste ontbijt aan boord en check-out.
Transfer en terugvlucht naar Brussel.
Aankomst in Zaventem en desgevallend transfer naar Vilvoorde.

Programma en volgorde onder voorbehoud van wijzigingen ter plaatse.

We vliegen heen en terug vanuit Zaventem naar Bordeaux met Brussels Airlines in economy:

 • dinsdag 30 mei 2023 vlucht SN 3555 Brussel 10:40 – Bordeaux 12:15
 • maandag 5 juni 2023 vlucht SN 3556 Bordeaux 13:10 – Brussel 14:40

Niet aarzelen is de boodschap om vluchttoeslagen te vermijden!

Totale prijzen per persoon logerend in een

 • 2-pers. Buitenhut op het hoofddek met patrijspoort = 1.445 €
 • 2-pers. Buitenhut op het tussendek met schuifraam = 1.595 €
 • 2-pers. Buitenhut op het bovendek met frans balkon = 1.645 €
 • 1-pers. Buitenhut op het hoofddek met patrijspoort = 1.445 €
 • 1-pers. Buitenhut op het tussendek met schuifraam = 1.595 €
 • 1-pers. Buitenhut op het bovendek met frans balkon = 1.645 €

extra privé vervoer naar Vilvoorde of Zaventem = op aanvraag

Prijzen zijn inclusief

 • rechtstreekse Brussels Airlines lijnvluchten heen en terug naar Bordeaux in economy
 • luchthaventaksen
 • toegang Diamond Lounge in Zaventem voor de heenvlucht
 • alle transfers ter plaatse
 • 7 dagen / 6 nachten Bordeaux Riviercruise in All Inclusive
 • alle maaltijden vanaf het diner op dag 1 tot het ontbijt op dag 7
 • All Inclusive formule met water, wijn, bier, fruitsap en koffie, bij de maaltijden en aan de bar (behalve champagne en à la carte wijn)
 • havengelden
 • fooien aan boord
 • zonnedek met ligstoelen
 • GFC reisleider vanaf 20 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC rugzak, schoudertas, pet of 2 mondmaskers
 • BTW

Niet inbegrepen in de prijzen

 • 15 € dossierkosten per persoon
 • persoonlijke uitgaven
 • reisverzekering
 • optionele excursies

Totale prijzen per persoon voor de excursiepakketten

 • klassiek excursiepakket met halve dag in Bordeaux = 355 €
 • klassiek excursiepakket met volledige dag in Arcachon = 445 €
 • dynamisch excursiepakket met halve dag in Bordeaux = 505 €
 • dynamisch excursiepakket met volledige dag in Arcachon = 585 €

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijvoorbeeld een annulering van de reis wegens ziekte. Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Allianz.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,5% op de totale reissom
 • Exclusive Selection Europe = 100% Annulerings-, Compensatie-, Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 7,9% op de totale reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van het klassieke voorschot en saldo, betaal je ons elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen de dag van reservatie en de datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Deel deze reis met iemand

Icon 21 februari 2024
Icon

Uitnodiging GFC en HAL Event 2024

Vanaf €40

detail Boek nu
Icon 30 november tot 1 december 2023
Icon

Go For Cruise Event 2023

Vanaf €20

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-Sevilla
Icon 2 augustus 2018 tot 9 augustus 2018
Icon Sevilla

Guadalquivir Riviercruise
2 augustus tot 9 augustus 2018

Vanaf €1.286

detail Boek nu
Icon 2 tot 8 september 2020
Icon Düsseldorf

Luxe Kortbij Riviercruise
2 tot 8 september 2020

Vanaf €1.085

detail Boek nu