Go for Cruise

Go For Krakau
11 tot 15 december 2023

Go For Krakau
11 tot 15 december 2023

vanaf €VOLZET
Go For Krakau - Auschwitz 1
Go For Krakau - Auschwitz 1

Ga met ons mee op unieke citytrip naar de sprookjesstad Krakau!

Krakau is een jonge en levendige stad met charmante stenen straatjes, omringd door een groene omgeving en ontstaan rond de Wawel heuvel, aan de oever van de Wisla, waar de kathedraal en het kasteel boven de stad uitsteken. Tot de zeventiende eeuw was Krakau zelfs de hoofdstad van Polen. Het is de enige stad in Polen die de Tweede Wereldoorlog ongeschonden is doorgekomen, waardoor het historisch gezien veel te bieden heeft.

Vanuit Krakau is het zo’n anderhalf uur rijden naar Auschwitz, dus combineren we een stedentrip met een onuitwisbaar bezoek aan het voormalige concentratiekamp. Kom meer te weten over dit complex, opgezet tijdens de Tweede Wereldoorlog door nazi-Duitsland.

Maar ook de historische en nabij gelegen zoutmijnen ontbreken niet in ons programma. Laat je rondleiden over een ondergrondse route langs standbeelden van historische en mythische figuren, uitgehouwen in het zout.

Op de gekende Go For Cruise werkwijze, maken we er een luxueuze en culturele rondreis van, met heel veel inhoud en afwisseling in het spoor van onze lokale Nederlandstalige gids.

Logeren doen we comfortabel, zeg maar luxueus, in het 5-sterren Hotel Sheraton Grand Krakow, gelegen in het hart van de stad, aan de voet van het Koninklijk kasteel van Wawel. Geniet van de intieme sfeer, de creatieve verfijnde keuken, innovatieve drankjes en exclusieve service!

Onze Go For Krakau 2023 wordt een ontspannen 5-daagse, inclusief alle excursies en toegangen zoals vermeld in het programma.

We verwachten veel interesse, dus wacht niet langer en stel je plaats als deelnemer veilig!

Maandag 11 december 2023
Desgevallend transfer van Vilvoorde naar Zaventem
Heenvlucht naar Krakau, check-in hotel, vrij diner en overnachting in Hotel Sheraton Grand Krakow.

Dinsdag 12 december 2023
Na het ontbijt trekken we onze wandelschoenen aan en worden we tijdens een stadswandeling begeleid door onze Nederlandstalige gids die ons opsleeptouw neemt door de oude stad en de Joodse wijk Kazimierz. We zullen meerdere malen stoppen en in de oude stad worden we terug gekatapulteerd naar de Middeleeuwen. Na de oude stad gaat het richting de Joodse wijk, Kazimierz. Hier zult u teruggenomen worden naar de Tweede Wereldoorlog. Heb je de film Schindlers List gezien? We zullen diverse plaatsen bezoeken, die terugkomen in deze film. Indien je je de film niet meer goed kunt herinneren, is het aangeraden deze nogmaals te bekijken voor vertrek. Want onze wandeling eindigen we met een bezoek aan het Oscar Schindler museum. Vrij lunch.
Na een ontspannen namiddag, neemt onze Nederlandstalige gids onze mee op culinaire avondwandeling. We brengen een bezoek aan 4 unieke Poolse restaurants en genieten van een inbegrepen aperitief en 3-gangendiner. Overnachting in Hotel Sheraton Grand Krakow.

Woensdag 13 december 2023
Vandaag plannen we een volledige daguitstap, inclusief lunchbox, naar wat misschien wel het meest indrukwekkende aandenken aan de verschrikkingen van de Holocaust in de Tweede Wereldoorlog. Op korte afstand van Krakau vonden meer dan een miljoen mensen, veelal joden, een verschrikkelijke dood. Onder begeleiding van onze Nederlandstalige gids worden we rondgeleid op beide concentratie- en vernielingskampen Auschwitz – Birkenau.
Vrij diner en overnachting in Hotel Sheraton Grand Krakow.

Donderdag 14 december 2023
Net buiten Krakau, verstopt diep onder de grond, ligt een onvergetelijke bezienswaardigheid: een van de grootste zoutmijnen ter wereld. De mijngangen onder het plaatsje Wielickza zijn in totaal ruim 300 kilometer lang en gaan zo’n 350 meter de grond in. Tegenwoordig wordt er nauwelijks zout meer gewonnen en is de zoutmijn vooral een sprookjesachtig plek. Tijd om ook hier even een bezoek aan te brengen. Vrij diner en overnachting in Hotel Sheraton Grand Krakow.

Vrijdag 15 december 2023
Vrije voormiddag
Transfer en terugvlucht naar Brussel
Aankomst in Zaventem en desgevallend transfer naar Vilvoorde

We verblijven in Hotel Sheraton Grand Krakow, een 5-sterrenhotel in het hart van de stad, aan de voet van het Koninklijk kasteel van Wawel. Het is het eerste internationale luxehotel van Krakau. Het historische marktplein met een groot aanbod aan restaurants, bars, cafés en clubs en de Joodse wijk Kazimierz liggen allemaal op wandelafstand.

Het hotel telt 232 kamers, een gemeenschappelijk salon, een bar en een binnenzwembad. Alle kamers beschikken over een elegant interieur, hebben een prachtig uitzicht over de stad en hebben allemaal koffie- en theevoorzieningen, rookmelders, een flatscreen TV en een badkamer voorzien van alle comfort.

Op de 5e verdieping bevindt zich The Roof Top Terrace, een loungebar met een unieke inrichting. Je kunt er tal van verfrissende cocktails en lichte snacks bestellen en genieten van het prachtige uitzicht op de rivier en het Koninklijke Kasteel van Wawel.

Het hotel heeft een recente renovatie van de lobby en het restaurant ondergaan en biedt 3 verschillende bars en restaurants met een breed scala aan menu’s en een ruime keuze aan dranken.
Anima Restaurant is het semi-informele Italiaanse restaurant van het hotel, dat zich in een spectaculair atrium met glazen dak bevindt. Hier genieten we ook van een lekker ontbijtbuffet.

Heen en terug vanuit Zaventem via Wenen naar Krakau met Austrian Airlines in economy (o.v.):

 • maandag 11 december 2023 vlucht OS 352 Brussel 09:50 – Wenen 11:35
  maandag 11 december 2023 vlucht OS 597 Wenen 12:50 – Krakau 13:50
 • vrijdag 15 december 2023 vlucht OS 598 Krakau 14:30 – Wenen 15:30
  vrijdag 15 december 2023 vlucht OS 355 Wenen 17:20 – Brussel 19:05

Niet aarzelen is de boodschap om vluchttoeslagen te vermijden!

Totale prijzen per persoon logerend in een

 • 2-persoonskamer = VOLZET
 • 1-persoonskamer = VOLZET
 • 3-persoons Junior Suite = VOLZET

Kom op tegen Kanker bijdrage = 10 € > MEER INFO

Inbegrepen in de totale prijzen

 • lijnvluchten heen en terug naar Krakau in economy
 • luchthaventaksen
 • toegang Diamond Lounge Zaventem voor de heenvlucht
 • alle lokale transfers
 • 5 dagen / 4 nachten in Hotel Sheraton Grand Krakow
 • 4x ontbijtbuffet
 • 1x lunchbox
 • 1x culinaire wandeling inclusief aperitief en 3-gangendiner
 • alle excursies en toegangen zoals beschreven in het programma
 • GFC reisleider vanaf 15 deelnemers
 • Nederlandstalige lokale gids vanaf 15 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC schoudertas, rugzak, pet of 2 mondmaskers
 • BTW en Garantiefonds Reizen

Niet inbegrepen in de prijzen

 • 15 € dossierkosten per persoon
 • persoonlijke uitgaven
 • avondmalen
 • dranken
 • reisverzekering
 • extra toegangen buiten het inbegrepen programma

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijvoorbeeld een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Allianz.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,5% op de totale reissom
 • Exclusive Selection Europe = 100% Annulerings-, Compensatie-, Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 7,95% op de totale reissom

Deel deze reis met iemand

Kerstmarkt Riviercruise - Koblenz - Munzplatz
Icon 10 tot 13 december 2023
Icon Düsseldorf

Rijn Kerstmarkt Riviercruise
10 tot 13 december 2023

Vanaf €675

detail Boek nu
GoForCruise-Wenen-DonauCruise 2019.2
Icon 28 december 2023 tot 5 januari 2024
Icon Passau

Donau Nieuwjaarscruise
28 december 2023 tot 5 januari 2024

Vanaf €Volzet

detail Boek nu
Icon 9 tot 27 januari 2024
Icon Entebbe

Go For Oeganda
9 tot 27 januari 2024

Vanaf €Volzet

detail Boek nu
Go For Cruise Zuid Amerika Argentinie Patagonie Peninsula Valdes pinguin
Icon 19 januari tot 17 februari 2024
Icon Rio de Janeiro

Zuid-Amerika XL & Antarctica Cruise
19 januari tot 17 februari 2024

Vanaf €9.180

detail Boek nu