Go for Cruise

IJsland Cruise
31 juli tot 14 augustus 2022

IJsland Cruise
31 juli tot 14 augustus 2022

vanaf €3.595
Noorwegen - Noorse Fjorden - Molde - Varden
GoForCruise-PresentTravel-IjslandCruise2019-Reykjavik
GoForCruise-Europa-Ijsland-Isafjordur2
GoForCruise-PresentTravel-Schotland-Edinburgh-MilitaryTattoo
IJsland Cruise II 2021-Route
Noorwegen - Noorse Fjorden - Molde - Varden
GoForCruise-PresentTravel-IjslandCruise2019-Reykjavik
GoForCruise-Europa-Ijsland-Isafjordur2
GoForCruise-PresentTravel-Schotland-Edinburgh-MilitaryTattoo
IJsland Cruise II 2021-Route

Is voorbij, bekijk HIER de fotofilm

 

Een reiscombinatie IJsland, Noorwegen en Schotland. Klinkt super!

Onze klassevolle 15-daagse IJsland Cruise brengt je langs adembenemende fjorden, gezellige havenstadjes, daverende watervallen, grillige kustlijnen, vulkanen, lavavelden en gletsjers. Samengevat: ongekende natuurpracht!

Dit wordt een 2-weekse droomreis aan boord van een kwalitatief en gloednieuw cruiseschip, de Rotterdam. Deze unieke en éénmalige Go For Cruise begeleide cruise staat niet in teken van snorkelen en zonnebaden, maar biedt een zeer degelijke en zeldzame blik in pittoreske dorpjes en de natuurpracht van Noord-Europa. We kozen voor onze reis de beste periode van het jaar qua klimaat, de zomer, met een groet boven de Noordpoolcirkel in IJsland.

In 2022 wordt onze IJsland Cruise alweer één grote onvergetelijke ervaring, ten eerste trekken we 2 volle weken uit voor deze schitterende Nederlandstalig begeleide rondreis, ten tweede doen we het zeer comfortabel en zonder bagage perikelen, want we reizen vanuit België naar het naburige Amsterdam per autocar, waar we aan boord gaan van de splinternieuwe Rotterdam van Holland America Line voor een onvergetelijke zeereis.

We starten met een portie Noorse Fjorden waarna het wondermooie IJsland onze volle aandacht geniet. Op de geologische grens tussen Europa en Amerika heb je ogen te kort voor alles wat moeder natuur geschonken heeft. Als ferme kers op de taart gaan we naar de Shetland Eilanden, en ‘last but not least’ naar Inverness en Edinburgh in Schotland, je hebt het begrepen, dit wordt een topper van een reis en jij mag niet ontbreken op de deelnemerslijst!

Onze ervaren Go For Cruise reisleider zal je met veel plezier en enthousiasme op sleeptouw nemen. Daarenboven stellen we u een interessant, gevarieerd en zeer volledig GFC excursieprogramma voor, exclusief voor onze groep Vlamingen.

Boek NU deze GFC klassieker met ongeziene vroegboekvoordelen zo lang de voorraad strekt:

 • fooien aan boord
 • Signature drankpakket
 • Wifi internetaansluiting
 • diner in specialiteitenrestaurant

Fotoreportage vorige editie

De Rotterdam van Holland America Line maakt haar debuut op 1 augustus 2021. Ze zal deel uitmaken van het meest innovatieve trio cruiseschepen dat ooit over de zeven zeeën heeft gevaren. De Rotterdam heeft een nieuw design. Het is het zusterschip van de Koningsdam en de Nieuw Statendam, en is dus het derde schip van de Pinnacle-klasse. De Rotterdam combineert met zijn 2.668 bedden een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

Het thema van dit cruiseschip is muziek. Interieurdesigner Adam D. Tihany liet zich leiden door de architectuur van de muziek en gebruikte vloeiende rondingen en sierlijke lijnen. Hij werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument. Om dit thema zo goed mogelijk weer te geven wordt er gezorgd voor grootse ruimtes vol licht, visuele dramatiek en weelderige interieurs geïnspireerd door de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

In het hart van het schip, het centrale atrium, wordt een visueel spektakel gecreëerd. De ruimte, die 3 dekken telt, wordt opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl je ’s avonds de sterrenhemel ziet verschijnen.

De ‘Main Dining Room’ aan boord van de Rotterdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Het centrale zwembad, ‘De Magrodome’, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De beneden verdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de boven verdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast wordt er een exotische uitstraling gegeven aan ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

Je leest het, de Rotterdam is veelbelovend en daar moet Go For Cruise bij zijn!

Dekplannen Rotterdam

Zondag 31 juli 2022
Autocartransfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Amsterdam, Nederland
Check-in Rotterdam
Amsterdam, Nederland, afvaart 17:00

Maandag 1 augustus 2022
Cruisen richting Noorden

Dinsdag 2 augustus 2022
Bergen, Noorwegen, 08:00 – 17:00

Woensdag 3 augustus 2022
Molde, Noorwegen, 08:00 – 17:00

Donderdag 4 augustus 2022
Cruisen

Vrijdag 5 augustus 2022
Akureyri, IJsland, 10:00 – 19:00

Zaterdag 6 augustus 2022
Isafjordur, IJsland, 08:00 – 17:00
Cruisen door de Isafjordurdjur

Zondag 7 augustus 2022
Reykjavik, IJsland, aankomst 08:00

Maandag 8 augustus 2022
Reykjavik, IJsland, afvaart 15:00

Dinsdag 9 augustus 2022
Cruisen

Woensdag 10 augustus 2022
Lerwick, Shetland Eilanden, Schotland, 10:00 – 18:00

Donderdag 11 augustus 2022
Invergordon (Inverness), Schotland, 08:00 – 17:00

Vrijdag 12 augustus 2022
South Queensferry (Edinburgh), Schotland, 08:00 – 18:00

Zaterdag 13 augustus 2022
Cruisen richting Nederland

Zondag 14 augustus 2022
Amsterdam, Nederland, aankomst 07:00
Check-out Rotterdam 08:30
Autocartransfer 09:00 richting Go For Cruise Vilvoorde

Totale prijzen per persoon logerend in een

 • 2-pers. Binnenhut cat. L,I (dek 1,4,5,6,7,8) = 3.595 €
 • 2-pers. Buitenhut cat. F,C (dek 1) = 4.195 €
 • 2-pers. Balkonhut cat. VE (dek 7,8) = VOLZET
 • 2-pers. Vista Suite cat. B,A (dek 4,5,6,7,8) = VOLZET (*)
 • 1-pers. Binnenhut cat. L,I (dek 1,4,5,6,7,8) = 5.245 €
 • 1-pers. Buitenhut cat. F,C (dek 1) = 6.145 €
 • 1-pers. Balkonhut cat. VE (dek 7,8) = VOLZET
 • 1-pers. Vista Suite cat. B,A (dek 4,5,6,7,8) = VOLZET (*)

Kom op tegen Kanker bijdrage = 10 € > MEER INFO

reductie 3de en/of 4de persoon in de hut = op aanvraag
andere hutcategoriëen = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • autocartransfers Vilvoorde – Antwerpen – Amsterdam h/t
 • 15 dagen / 14 nachten IJsland Cruise in vol pension
 • havengelden
 • fooien aan boord
 • Signature drankpakket
 • Wifi internetaansluiting
 • diner in specialiteitenrestaurant
 • professionele shows en animatie aan boord
 • talrijke sport- en relaxfaciliteiten aan boord
 • GFC reisleider vanaf 15 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC schoudertas, rugzak, pet, muts of 2 mondmaskers
 • GFC rondleidingen aan boord en op diverse stopplaatsen (Bergen, Edinburgh, …)
 • BTW en Garantiefonds Reizen

(*) Vista Suites zijn +/- 5 m² groter dan Balkonhutten en bieden extra’s zoals verrekijker, verse bloemen, keuze uit stevige, medium of zachte kussens, … Kortom een mini suite met extra service!

Niet inbegrepen in de prijzen

 • 15 € dossierkosten per persoon voor het vervullen van alle vereiste douane, Covid, PLF, check-in en andere formaliteiten
 • persoonlijke uitgaven
 • exclusieve GFC excursievoorstellen Schotland en IJsland

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Allianz.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,3% op de totale reissom
 • Travel Selection Europe = 100% Annulerings-, Compensatie-, Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 7,5% op de totale reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Speciaal voor deze IJsland Cruise 2022 hebben we een uniek 3-delig excursievoorstel Noorwegen / Schotland en een 4-delig excursievoorstel IJsland samengesteld op maat en exclusief voor onze GFC groep van 25 personen.

Al zeggen we het zelf, een kwalitatief en gevarieerd aanbod in samenwerking met onze lokale Nederlandstalige gids sinds jaren, deels goedkoper maar vooral veel vollediger en specialer dan via de rederij.

Om eventuele ontgoochelingen te vermijden en om organisatorisch alles in goede banen te kunnen leiden, dient ons excursievoorstel vooraf geboekt te worden, zo ben je ook zeker van de beschikbaarheid en is alles netjes geregeld voor vertrek!

In Bergen en Edinburgh zal Ilse naar Go For Cruise gewoonte het initiatief nemen om de geïnteresseerden op sleeptouw te nemen om jullie langs de belangrijkste bezienswaardigheden te loodsen.

EXCLUSIEF 3-DELIG GFC EXCURSIEVOORSTEL NOORWEGEN – SCHOTLAND

Woensdag 3 augustus 2022 – Molde – Noorwegen – Atlantic Road en Romsdal Museum
Mooie halve dag excursie (5 uur) per autocar, naar de top van de Vardenberg voor een panoramisch uitzicht over Molde, de fjord en de 87 Romsdal bergtoppen, vervolgens richting Atlantic Ocean Road, een indrukwekkende wegconstructie die diverse eilandjes verbindt met 8 bruggen, sinds 1989 een “must see” nabij de oceaan, vervolgens naar het vissersdorpje Bud waar we een zeer goed bewaarde Duitse bunker uit WO II bezoeken. Tenslotte gaan we nog naar het Romsdalmuseum waar we vergast worden op koffie en lokale patisserie.

Woensdag 10 augustus 2022 – Lerwick – Shetland Eilanden – Shetlandse kennismaking
Onze toer start met een rit naar de havenstad Scalloway, de oude hoofdstad van Shetland, waar earl Patrick Stewart, de graaf van Orkney en een wrede despoot uit de zestiende eeuw, zijn onderdanen dwong tot herendienst en dat met zijn terechtstelling moest bekopen. We bezoeken zijn kasteel en het museum. We nemen dan de route door Tingwall Valley, de plaats van het Viking-parlement, om de Shetlandpony’s te ontmoeten voordat we noordwaarts gaan door Voe en Brae naar Mavis Grind of beter bekend als de smalle scheiding tussen de Noordzee en de Atlantische Oceaan)waar de geologie behoorlijk dramatisch verandert in rood graniet. Na een kleine en lichte lunch (soep en een broodje, koffie, thee en zelfgebakken producten) in het St Magnus Bay Hotel in Hillswick, gaan we verder naar het noorden naar het Tangwick Haa Museum en tot slot de spectaculaire Cliffs of Eshaness.

Donderdag 11 augustus 2022 – Invergordon – Schotland – Schotse kennismaking
Gedurende een mooie excursie van 7 uur worden we ondergedompeld in de sfeer en de verhalen van Schotland, met prachtige uitzichten en natuurlijk ook de Schotse Whisky. De rit per bus naar Loch Ness is zeer schilderachtig langs glooiende heuvels en landbouwgrond. Onderweg krijgen van onze gids één en ander te horen over de geschiedenis van het gebied en het leven in de Schotse Highlands, en nemen we foto’s langs de oever van Loch Ness. Volgende stop bij de ruïnes van het legendarische Urquhart Castle, met een interessant bezoekerscentrum en uiteraard prachtige uitzichten van en naar het kasteel bij Loch Ness. Blijf geconcentreerd kijken naar het meer en wie weet spot je het monster Nessie wel… Als we het monster van Loch Ness overleefd hebben, rijden we verder naar Glen Ord, want wie Schotland zegt, zegt Whisky, wel we hebben goed nieuws, want op ons traject bezoeken we de Glen Ord Distillery, één van de meest pittoreske producenten van Schotland met een goede rondleiding om meer te weten te komen over het oude ‘vuurwater’, ook eens proeven? Vervolgens houden we halt bij de Rogie Falls, via makkelijke wandelpaden toegankelijk voor alle leeftijden, met zicht op het zogenaamde Zwarte Water naar de waterval, een prachtige plek en met een beetje geluk komen we wilde zalm tegen… Of wat zou je denken van een lokaal biertje bij de watervallen vooraleer terug richting Inverness te rijden waar we een uurtje vrije tijd spenderen. Om praktische redenen is het mogelijk dat de excursie in een andere volgorde wordt uitgevoerd.

Prijs per persoon voor ons uniek GFC excursiepakket Noorwegen / Schotland = 365 EUR
(Geldig bij deelname van minimum 20 personen zonder leeftijdsverschil)
(ter info, via de rederij zijn de excursies niet zo lang, niet zo volledig en niet privé)

EXCLUSIEF 4-DELIG GFC EXCURSIEVOORSTEL IJSLAND

Vrijdag 5 augustus 2022 – IJsland – Akureyri – Mývatn en Dettifoss
Dagexcursie inclusief lunch om Akureyri en de omgeving in het noorden van IJsland te verkennen. Via de waterval van Goðafoss rijden we naar het meer van Myvatn. De lunch is voorzien van IJslandse delicatessen. Een mooie gelegenheid om aan het meer van Myvatn iets te proeven van de bijzonderheden van de IJslandse keuken. We bevinden ons tegenover de pseudokraters van Skútustadir. We bezoeken de prachtige lavasculpturen in Dimmuborgir waar we een korte wandeling door de lava maken. Van de trollenrijke kastelen naar de geothermische velden onder de voet van Námafjall: Hverir.

Zaterdag 6 augustus 2022 – IJsland – Isafjordur – Isafjordur en Westfjorden
Dagexcursie vanuit de haven in het pittoreske Isafjordur. Vandaar rijden we via een prachtige bergroute naar de Dynjandi waterval. We lunchen onderweg in de vorm van lunchpakketjes gevuld met typische lokale lekkernijen. Prachtige valleien, fjorden en kleine dorpjes zoals Pingeyri, smalle bergwegen met waanzinnig uitzicht en met als kers op de taart de 7 watervallen bij Dynjandi. We brengen tevens een bezoek inclusief koffie aan de geboorteplaats van Jon Sigurosson in Hrafnseyri, inclusief museum.

Zondag 7 augustus 2022 – IJsland – Reykjavik – Golden Circle Tour
Dagexcursie inclusief lunch in het teken van de Gouden Driehoek, zijnde een aantal van de meest bekende natuurfenomenen in IJsland. We maken een korte wandeling bij Pingvellir (Engels: Thingvellir), waar het IJslandse parlement Alþingi werd geïnstalleerd in 930. In 2004 werd het Thingvellir National Park toegevoegd aan de UNESCO Werelderfgoed Lijst. Verder naar Gullfoss waar we de tijd hebben om de waterval zowel te bewonderen vanaf het bovenplatform als vanaf het lager gelegen uitzichtpunt. Lunch is rijk gevuld met IJslandse gerechten bij een fantastisch uitzicht. Na de lunch verkennen we het geothermisch gebied bij Geysir. De zeer actieve Strokkur spuit zijn water wel tot 20-30 meter omhoog. Na aankomst in de haven, of ’s avonds, is er mogelijkheid om Reykjavik op eigen houtje te verkennen.

Maandag 8 augustus 2022 – IJsland – Reykjavik – City Tour en Blue Lagoon
Dikke halve dagexcursie voor een stadsrondrit in Reykjavik gecombineerd met de Blue Lagoon! De Blue Lagoon is een unieke geothermale Spa, gelegen in het jongste lavaveld van westelijk IJsland. Eénmaal in de Blue Lagoon kan je genieten van verschillende ontspannende opties, zoals wandelen in de spectaculaire omgeving, baden in het blauw-groene water, relaxen in een geothermaal stoombad of ontstressen onder een Blue Lagoon waterval … De toegang is uiteraard inbegrepen, evenals een welkomstdrankje en het gebruik van een handdoek. Badkleding dien je zelf te voorzien. Na de Blue Lagoon rijden we terug naar Reykjavík waar we nog een stadstour maken langs de prachtige Hallgrímskirkja, het kunstwerk Sólfarið en de architectuur van Harpa. Het kleurrijke Reykjavik vormt een waardige afsluiting van het IJslandse deel van de cruise.

Prijs per persoon voor ons uniek GFC excursiepakket IJsland = 785 EUR
(Geldig bij deelname van minimum 24 personen zonder leeftijdsverschil)
(ter info, via de rederij zijn de excursies niet zo lang, niet zo volledig, niet privé en ook niet Nederlandstalig gegidst)

Gelieve uw deelname uiterlijk 20 juli 2022 per kerende email te bevestigen op info@goforcruise.be AUB

Betaling via bankoverschrijving op onze ING rekening = BE08 3300 7410 3913 met mededeling = Excursies GFC IC I 2022

Ter info, tijdens een cruise is alles vrijblijvend, alles kan niets moet … Dus ook dit excursievoorstel.

Go For Cruise en reisleiders zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, programmawijzigingen in functie van verkeer, klimaat, stakingen en alle andere uitzonderlijke omstandigheden buiten onze goede wil om.

Indien bepaalde excursies geheel of gedeeltelijk niet kunnen uitgevoerd worden wegens onvoorziene omstandigheden, overmacht, enzovoort, wordt het niet genoten excursiegedeelte financieel gecompenseerd met een GFC krediet dat in de nabije of verre toekomst kan gebruikt worden als korting bij een volgende Go For Cruise reservatie.

Deel deze reis met iemand

GoForCruise-PresentTravel-Sevilla
Icon 2 augustus 2018 tot 9 augustus 2018
Icon Sevilla

Guadalquivir Riviercruise
2 augustus tot 9 augustus 2018

Vanaf €1.286

detail Boek nu
Icon 2 tot 8 september 2020
Icon Düsseldorf

Luxe Kortbij Riviercruise
2 tot 8 september 2020

Vanaf €1.085

detail Boek nu
Go For Scheveningen 2020 d
Icon 15 tot 16 september 2020
Icon

Go For Scheveningen
15 tot 16 september 2020

Vanaf €375

detail Boek nu
Go For Moezel 2020 - Bernkastel-Kues - Schloss Lieser - 44
Icon 20 tot 22 september 2020
Icon

Go For Moezel
20 tot 22 september 2020

Vanaf €495

detail Boek nu