Go for Cruise

Noorse Fjorden HAL Cruise
14 tot 21 augustus 2022

Noorse Fjorden HAL Cruise
14 tot 21 augustus 2022

vanaf €1.845
Noorwegen - Noorse Fjorden - Molde - Varden
Go For Cruise Europa Noorwegen Eidfjord Fjorden Holland America Line
GoForCruise-PresentTravel-NoorseFjorden-Bergen.2
Noorwegen Geiranger Zevenzusters
Noorse Fjorden HAL Cruise I 2022 - Route
Noorwegen - Noorse Fjorden - Molde - Varden
Go For Cruise Europa Noorwegen Eidfjord Fjorden Holland America Line
GoForCruise-PresentTravel-NoorseFjorden-Bergen.2
Noorwegen Geiranger Zevenzusters
Noorse Fjorden HAL Cruise I 2022 - Route

Onze Noorse Fjorden Cruise staat voor 8 dagen ‘quality time’, een ware belevenis voor zowel ervaren als eerste-maal-cruisers. Laat je in de watten leggen aan boord van een splinternieuw en modern cruiseschip, geniet van het comfort en de super service, en ontdek tegelijkertijd de pure schoonheid van Zuid-Noorwegen!

Twijfelen hoeft echt niet, dit wordt zonder twijfel een fijne Nederlandstalig begeleide rondreis die absoluut thuis hoort in ons gevarieerd Go For Cruise aanbod.

Zeer comfortabel, reizen we vanuit België naar het naburige Rotterdam per autocar, waar we aan boord gaan van de splinternieuwe ms Rotterdam van Holland America Line voor een onvergetelijke zeereis richting Noorwegen. Je kan er ten volle genieten van gezellige grote, kleine en nog kleinere Noorse havenstadjes gecombineerd met een ongeschonden natuurpracht en nooit geziene landschappen.

Onze ervaren Go For Cruise reisleider zal je met veel plezier en enthousiasme op sleeptouw nemen, zowel aan boord als aan land. Daarenboven stellen we u een interessant, gevarieerd en zeer volledig excursieprogramma voor, exclusief voor onze groep Vlamingen.

Boek NU deze GFC klassieker met ongeziene vroegboekvoordelen zo lang de voorraad strekt:

 • fooien aan boord
 • Signature drankpakket
 • Wifi internetaansluiting
 • diner in specialiteitenrestaurant

Fotoreportage vorige editie

De Rotterdam van Holland America Line maakt haar debuut op 1 augustus 2021. Ze zal deel uitmaken van het meest innovatieve trio cruiseschepen dat ooit over de zeven zeeën heeft gevaren. De Rotterdam heeft een nieuw design. Het is het zusterschip van de Koningsdam en de Nieuw Statendam, en is dus het derde schip van de Pinnacle-klasse. De Rotterdam combineert met zijn 2.668 bedden een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

Het thema van dit cruiseschip is muziek. Interieurdesigner Adam D. Tihany liet zich leiden door de architectuur van de muziek en gebruikte vloeiende rondingen en sierlijke lijnen. Hij werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument. Om dit thema zo goed mogelijk weer te geven wordt er gezorgd voor grootse ruimtes vol licht, visuele dramatiek en weelderige interieurs geïnspireerd door de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

In het hart van het schip, het centrale atrium, wordt een visueel spektakel gecreëerd. De ruimte, die 3 dekken telt, wordt opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl je ’s avonds de sterrenhemel ziet verschijnen.

De ‘Main Dining Room’ aan boord van de Rotterdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Het centrale zwembad, ‘De Magrodome’, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De beneden verdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de boven verdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast wordt er een exotische uitstraling gegeven aan ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

Je leest het, de Rotterdam is veelbelovend en daar moet Go For Cruise bij zijn!

Dekplannen Rotterdam

Zondag 14 augustus 2022
Autocartransfer van Go For Cruise Vilvoorde naar Rotterdam (**), Nederland
Check-in Rotterdam
Amsterdam, Nederland, afvaart 17:00

Maandag 15 augustus 2022
Cruisen richting Noorden

Dinsdag 16 augustus 2022
Eidfjord, Noorwegen 07:00 – 15:00
Cruisen door de Hardangerfjord

Woensdag 17 augustus 2022
Molde, Noorwegen, 10:00 – 23:00

Donderdag 18 augustus 2022
Geiranger, Noorwegen, 08:00 – 17:00
Cruisen door de Geirangerfjord

Vrijdag 19 augustus 2022
Bergen, Noorwegen, 08:00 – 17:00

Zaterdag 20 augustus 2022
Cruisen

Zondag 21 augustus 2022
Rotterdam (**), Nederland, aankomst 07:00
Check-out Rotterdam 08:30
Transfer naar Go For Cruise Vilvoorde

(**)
Vanwege langdurige droogte in Nederland heeft de Minister van Infrastructuur en Waterstaat de openingstijden van sluizen in IJmuiden naar de Amsterdamse haven beperkt. Als gevolg van deze maatregel is het voor de rederij onmogelijk om op de geplande tijden de haven van Amsterdam te bereiken en weer uit te varen voor de volgende cruise. Hierdoor zijn wij dan ook genoodzaakt om voor de komende cruises uit te wijken naar de haven van Rotterdam en vindt de inscheping nu plaats in Rotterdam op zondag 14 augustus 2022. We willen u erop wijzen dat de online documenten en alle notificaties vanuit ons reserveringssysteem nog steeds Amsterdam laten zien. Helaas is het niet mogelijk om dit te wijzigen naar Rotterdam in ons reserveringssysteem, zo kort voor vertrekdatum. Excuses voor de mogelijke verwarring. Als gebaar van goede wil ontvangen gasten 50,00 USD krediet aan boord per persoon.

Totale prijzen per persoon logerend in een

 • 2-pers. Binnenhut cat. L,I (dek 1,4,5,6,7,8) = 1.845 €
 • 2-pers. Buitenhut cat. F,C (dek 1) = 2.145 €
 • 2-pers. Balkonhut cat. VE (dek 7,8) = 2.345 €
 • 2-pers. Vista Suite cat. B,A (dek 4,5,6,7,8) = 2.545 € (*)
 • 1-pers. Binnenhut cat. L,I (dek 1,4,5,6,7,8) = 2.635 €
 • 1-pers. Buitenhut cat. F,C (dek 1) = 3.085 €
 • 1-pers. Balkonhut cat. VE (dek 7,8) = 4.185 €
 • 1-pers. Vista Suite cat. B,A (dek 4,5,6,7,8) = 4.535 € (*)

Kom op tegen Kanker bijdrage = 10 € > MEER INFO

reductie 3de en 4de persoon in de hut = op aanvraag
andere hutcategoriëen = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • autocartransfers Vilvoorde – Antwerpen – Rotterdam heen en terug
 • 8 dagen / 7 nachten Noorse Fjorden Cruise in vol pension
 • havengelden
 • fooien aan boord
 • Signature drankpakket
 • Wifi internetaansluiting
 • diner in specialiteitenrestaurant
 • professionele shows en animatie aan boord
 • talrijke sport- en relaxfaciliteiten aan boord
 • GFC reisleider vanaf 15 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC schoudertas, rugzak, pet, muts of 2 mondmaskers
 • GFC rondleidingen aan boord en op diverse stopplaatsen (Molde, Bergen)
 • BTW en Garantiefonds Reizen

(*) Vista Suites zijn +/- 5 m² groter dan Balkonhutten en bieden extra’s zoals verrekijker, verse bloemen, keuze uit stevige, medium of zachte kussens, … Kortom een mini suite met extra service!

Niet inbegrepen in de prijzen

 • 15 € dossierkosten per persoon voor het vervullen van alle vereiste douane, Covid, PLF, check-in en andere formaliteiten
 • persoonlijke uitgaven
 • exclusieve GFC excursievoorstellen Eidfjord, Geiranger, Molde

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Allianz.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,3% op de totale reissom
 • Travel Selection Europe = 100% Annulerings-, Compensatie-, Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 7,5% op de totale reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Speciaal voor deze Noorse Fjorden HAL Cruise 2022 hebben we een exclusief excursieprogramma op maat voorbereid. In samenwerking met lokale agenten werd een gevarieerd aanbod samengesteld, deels goedkoper, maar vooral veel vollediger en kwalitatiever dan via de rederij. Hieronder vind je een beschrijving van dit aanbod voor onze groep, dus privé en Nederlandstalig begeleid.

In Bergen zal Hilde naar goede Go For Cruise gewoonte initiatief nemen om de geïnteresseerden op sleeptouw te nemen en langs de belangrijkste bezienswaardigheden loodsen.

Dinsdag 16 augustus 2022 – Eidfjord
Het dorp Eidfjord heeft slechts zo’n 1000 inwoners, maar dankzij de productie van hydro-elektrische energie is het één van de rijkste gemeentes van Noorwegen. De 5u durende excursie begint met een rit door de spectaculaire, steile Måbødalen vallei. De rit leidt ons naar het enorme Hardangervidda-bergplateau, het grootste bergplateau in Noord-Europa. Dit bergplateau vormt ook onderdeel van het grootste nationale park in Noorwegen. We stoppen bij de Vøringsfossenwaterval, die zich over een afstand van ongeveer 180 meter in de lager gelegen, wilde Måbø-vallei stort. Voordat we terugkeren naar Eidfjord, rijden we naar de Sysen-dam, het hoofdreservoir voor de Sima-krachtcentrale en een van de grootste stuwdammen in Noorwegen. De waterdichte kern van de dam is gevuld met filterzones van zand en kiezelsteen die in elkaar worden gedrukt en worden gesteund door grote aantallen rotsen. De dam zelf is meer dan 800 meter lang, 80 meter hoog en bij de basis bijna 250 meter breed. Het Hardangervidda Natursenter is onze laatste stop. Hier kijken we naar tentoonstellingen over de fauna in het gebied en een audiovisuele presentatie over de watervallen en dammen.

Woensdag 17 augustus 2022 – Molde – Atlantic Road en Romsdal Museum
Mooie halve dag excursie (5 uur) per autocar, naar de top van de Vardenberg voor een panoramisch uitzicht over Molde, de fjord en de 87 Romsdal bergtoppen, vervolgens richting Atlantic Ocean Road, een indrukwekkende wegconstructie die diverse eilandjes verbindt met 8 bruggen, sinds 1989 een “must see” nabij de oceaan, vervolgens naar het vissersdorpje Bud waar we een zeer goed bewaarde Duitse bunker uit WO II bezoeken. Tenslotte gaan we nog naar het Romsdalmuseum waar we vergast worden op koffie en lokale patisserie.

Donderdag 18 augustus 2022 – Geiranger – Panoramische dagexcursie met inbegrepen lunch
Mooie dagexcursie (7 uur) per autocar in en langs de mooiste en indrukwekkendste Noorse fjord, langs o.a. het kleine Geiranger dorp, naar een hoogte van 1.000m, het Djupvass meer met emerald groen water, bij mooi weer gaan we nog hoger tot 1.500m naar de top van de Dalsnibba berg, verder naar de Flydalsjuvet Canyon, Stryn bergen, we maken een stop aan het Eagles Bend uitzichtpunt, het Eidsdal meer en de kerk van Norddal. Lunchen doen we bij Petrines. Dit was van 1916 tot 1985 een bejaardenhuis en is later omgebouwd tot een pension in nostalgische Carl Larssons-stijl. Als laatste bezoeken we nog de lokale geitenboerderij Melchior…, waar Torunn en Petter focussen op geiten en frambozen. We bezoeken dan ook de geitenstal of begroeten de dieren buiten. Een onvergetelijke dag vol natuurpracht en panoramische uitzichten over de valleien en de fjord-der-fjorden Geiranger, toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst!

Prijs per persoon voor ons Go For Cruise excursiepakket Noorse Fjorden HAL Cruise = 425 EUR
(Geldig bij deelname van minimum 12 personen)
(ter info, via de rederij zijn de excursies niet zo lang, niet zo volledig en niet privé)

Gelieve indien mogelijk uw gewenste excursie(s) te bevestigen uiterlijk maandag 25 juli 2022 AUB, telefonisch op 02/253.38.87 of bij voorkeur via email naar info@goforcruise.be

Betaling via bankoverschrijving op 330-0741039-13 / IBAN = BE08 3300 7410 3913 / BIC = BBRUBEBB

Go For Cruise en GFC reisleiders zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, programmawijzigingen in functie van verkeer, klimaat, stakingen en alle andere uitzonderlijke omstandigheden buiten onze goede wil om. Indien bepaalde excursies geheel of gedeeltelijk niet kunnen uitgevoerd worden wegens onvoorziene omstandigheden, overmacht, enzovoort, wordt het niet genoten excursiegedeelte financieel gecompenseerd met een GFC krediet dat in de nabije of verre toekomst kan gebruikt worden als korting bij een volgende Go For Cruise reservatie.

Ter info, tijdens een cruise is alles vrijblijvend, alles kan niets moet… Dus ook dit excursievoorstel. Je hebt ook de mogelijkheid om op eigen houtje en tempo van boord te gaan, en zelf de stad, streek of eiland te verkennen, alleen er voor zorgen dat je uiterlijk een half uur voor de afvaart opnieuw aan boord bent, want het schip wacht niet.

Deel deze reis met iemand

GoForCruise-PresentTravel-IJsland-Akureyri
Icon 31 juli tot 14 augustus 2022
Icon Amsterdam

IJsland Cruise
31 juli tot 14 augustus 2022

Vanaf €3.595

detail Boek nu
Alaska Rondreis en Cruise 2021 - Denali - Kariboe
Icon 3 tot 20 augustus 2022
Icon Seward

Alaska Rondreis en Cruise
3 tot 20 augustus 2022

Vanaf €6.945

detail Boek nu
Douro Riviercruise 2020 - Portugal - Porto 4
Icon 11 tot 18 augustus 2022
Icon Porto

Douro Riviercruise III
11 tot 18 augustus 2022

Vanaf €op aanvraag

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-IjslandCruise2019-landschapAkureyri
Icon 28 augustus tot 11 september 2022
Icon Amsterdam

IJsland Cruise
28 augustus tot 11 september 2022

Vanaf €3.595

detail Boek nu