Go for Cruise

Noorwegen Cruise
1 tot 15 juli 2023

Noorwegen Cruise
1 tot 15 juli 2023

vanaf €2.745
GoForCruise-PresentTravel-NoorwegenCruisejun2019-Noordkaap
NoorseFjorden Trondheim.
GoForCruise-Noorwegen-Skjolden
Noorwegen - Noorse Fjorden - Eidfjord - Nieuw Statendam voorkant
GoForCruise-PresentTravel-NoorwegenCruisejun2019-Noordkaap
NoorseFjorden Trondheim.
GoForCruise-Noorwegen-Skjolden
Noorwegen - Noorse Fjorden - Eidfjord - Nieuw Statendam voorkant

Is voorbij, bekijk HIER de fotofilm


Uw uitgelezen kans om in 2023 heel Noorwegen te (her)ontdekken, van de Fjorden tot de Noordkaap en terug!

Zin in een echte pure vakantie vol kwaliteit? Dan is het hoogtijd om noordelijke horizonten op te zoeken en Noorwegen in volle glorie te (her)ontdekken.

Onze Noorwegen Cruise is terecht een klassieker sinds jaar en dag in ons aantrekkelijk Go For Cruise aanbod, een geweldige reis die al het moois van Noorwegen combineert, zonder enige twijfel het mooiste land van Europa op gebied van natuur!

In 2023 wordt onze Noorwegen Cruise een grote en onvergetelijke ervaring, want we trekken 2 volle weken uit voor deze schitterende Nederlandstalig begeleide rondreis.

Zeer comfortabel en zonder bagage perikelen, reizen we vanuit België naar het naburige Amsterdam per autocar, waar we aan boord gaan van de zeer recente Rotterdam van de rederij Holland America Line voor een fantastische zeereis noordwaarts.

Op het programma van de Noorwegen Cruise niets minder dan integraal Noorwegen, dus ook voorbij de Noordpoolcirkel tot aan Noordkaap. M.a.w. gezellige Noorse havenstadjes en grillige Fjorden worden gecombineerd met de fameuze middernachtzon, kortom ongeschonden natuurpracht en nooit geziene landschappen.

Onze ervaren Go For Cruise reisleider zal je met veel plezier en enthousiasme op sleeptouw nemen. Daarenboven stellen we u een interessant, gevarieerd en zeer volledig excursieprogramma voor, enkel en alleen voor onze groep Vlamingen.

Boek deze GFC topreis inclusief fooien en kies optioneel voor de Have it All formule:

 • Signature drankpakket
 • Wifi internetaansluiting
 • diner in 2 specialiteitenrestaurants

Extra Go For Cruise troef is het zo volledig mogelijk reispakket inclusief autocartransfers, cruise, taksen, fooien, excursie initiatieven, …

Fotofilm vorige editie

De Rotterdam van Holland America Line maakte haar debuut op 1 augustus 2021. Met dit nieuwe design maakt het prestigieuze cruiseschip deel uit van het meest innovatieve trio cruiseschepen dat ooit over de zeven zeeën heeft gevaren.

Het is het zusterschip van de Koningsdam en de Nieuw Statendam, en is dus het derde schip van de Pinnacle-klasse. De Rotterdam combineert met zijn 2.668 bedden een fris en eigentijds interieur dat perfect aansluit bij de gerenommeerde klassieke elegantie van de rederij.

Het thema van dit cruiseschip is muziek. Interieurdesigner Adam D. Tihany liet zich leiden door de architectuur van de muziek en gebruikte vloeiende rondingen en sierlijke lijnen. Hij werd geïnspireerd door de gedachte aan wat je zou kunnen zien aan de binnenkant van een muziekinstrument. Om dit thema zo goed mogelijk weer te geven wordt er gezorgd voor grootse ruimtes vol licht, visuele dramatiek en weelderige interieurs geïnspireerd door de vloeiende lijnen van muziekinstrumenten.

In het hart van het schip, het centrale atrium, wordt een visueel spektakel gecreëerd. De ruimte, die 3 dekken telt, wordt opgelicht door een roestvrijstalen sculptuur dat de synthese van een strijkkwartet vertegenwoordigt. Net als bij muziek, verandert de ervaring naarmate gasten zich langs de sculptuur bewegen, waardoor geen twee perspectieven hetzelfde zijn. Aan het plafond van het atrium wordt een groot projectiedoek gemonteerd dat fungeert als ‘dakraam’ naar buiten. Overdag zullen er witte wolken in een azuurblauwe lucht te zien zijn, terwijl je ’s avonds de sterrenhemel ziet verschijnen.

De ‘Main Dining Room’ aan boord van de Rotterdam beslaat twee verdiepingen en wordt omringd door uitzicht op zee. Sterke, gebogen architectonische pilaren accentueren het hoge plafond. Meubels en moderne verlichting worden speciaal voor het schip op maat gemaakt. Het middelpunt van het restaurant is een gebogen koperen omhulsel rond een indrukwekkende, twee verdiepingen tellende, wijntoren.

Het centrale zwembad, ‘De Magrodome’, wordt uitgebreid naar twee verdiepingen. De beneden verdieping zal meer traditionele zwembadelementen bevatten, terwijl voor de boven verdieping een nieuw concept voor de rederij wordt gecreëerd. Daarnaast wordt er een exotische uitstraling gegeven aan ‘Tamarind’, het Pan-Aziatisch restaurant, welke de fundamentele elementen van de natuur benadrukt: water, hout, vuur en aarde.

Je leest het, de Rotterdam is veelbelovend en daar moet Go For Cruise bij zijn!

Dekplannen Rotterdam

Zaterdag 1 juli 2023
Autocartransfer van Vilvoorde via Antwerpen naar Amsterdam, Nederland
Check-in Rotterdam
Amsterdam, Nederland, afvaart 16:00

Zondag 2 juli 2023
Cruisen richting Noorden

Maandag 3 juli 2023
Eidfjord, Noorwegen, 07:00 – 17:00
Cruisen door de Hardangerfjord

Dinsdag 4 juli 2023
Skjolden, Noorwegen, 09:00 – 18:00
Cruisen door de Sognefjord

Woensdag 5 juli 2023
Andalsnes, Noorwegen, 10:00 – 20:00

Donderdag 6 juli 2023
Trondheim, Noorwegen, 08:00 – 17:00
Cruisen door de Trondheimsfjord

Vrijdag 7 juli 2023
Cruisen

Zaterdag 8 juli 2023
Honningsvag (Noordkaap), Noorwegen, 08:00 – 18:00
Cruisen voorbij de Noordkaap

Zondag 9 juli 2023
Cruisen

Maandag 10 juli 2023
Cruisen

Dinsdag 11 juli 2023
Lerwick, Shetland Islands, Verenigd Koninkrijk, 08:00 – 17:00

Woensdag 12 juli 2023
Bergen, Noorwegen, 08:00 – 17:00

Donderdag 13 juli 2023
Sandnes, Noorwegen, 08:00 – 18:00

Vrijdag 14 juli 2023
Cruisen richting Nederland

Zaterdag 15 juli 2023
Amsterdam, Nederland, aankomst 07:00
Check-out Rotterdam 08:30
Autocartransfer richting Antwerpen en Vilvoorde

Fotofilm vorige editie

Totale prijzen per persoon logerend in een

 • 2-pers. Binnenhut cat. L (dek 4-5-6-7-8) = 2.745 €
 • 2-pers. Buitenhut cat. C (dek 1) = 3.545 €
 • 2-pers. Balkonhut cat. VE (dek 7-8) = 3.945 €
 • 2-pers. Vista Suite cat. B (dek 8) = 4.745 € (**)
 • 1-pers. Binnenhut cat. L (dek 4-5-6-7-8) = 4.635 €
 • 1-pers. Buitenhut cat. C (dek 1) = 6.235 €
 • 1-pers. Balkonhut cat. VE (dek 7-8) = 7.035 €
 • 1-pers. Vista Suite cat. B (dek 8) = 8.535 € (**)

Have it All formule aan boord = 630 € (*)
Kom op tegen Kanker
 bijdrage = 10 € > MEER INFO

reductie 3de en/of 4de persoon in de hut = op aanvraag
andere hutcategoriëen = op aanvraag

Inbegrepen in de totale prijzen

 • autocartransfers Vilvoorde – Antwerpen – Amsterdam h/t
 • 15 dagen / 14 nachten Noorwegen Cruise in vol pension
 • havengelden
 • fooien aan boord
 • professionele shows en animatie aan boord
 • talrijke sport- en relaxfaciliteiten aan boord
 • GFC reisleider vanaf 15 deelnemers
 • gedetailleerde reismap
 • GFC schoudertas, rugzak, pet, muts of 2 mondmaskers
 • GFC rondleidingen aan boord en op diverse stopplaatsen
 • BTW en Garantiefonds Reizen

(*) Boek bij deze GFC topreis de voordelige Have it All formule en geniet aan boord van:

 • Signature drankpakket
 • Wifi internetaansluiting
 • diner in 2 specialiteitenrestaurants

(**) Vista Suites zijn +/- 5 m² groter dan Balkonhutten en bieden extra’s zoals verrekijker, verse bloemen, keuze uit stevige, medium of zachte kussens, … Kortom een mini suite met extra service!

Niet inbegrepen in de prijzen

 • 15 € dossierkosten per persoon
 • persoonlijke uitgaven
 • exclusieve GFC excursievoorstellen

Ondanks de prima voorbereiding en de uiterste zorg die Go For Cruise aan uw reis besteedt, kunnen er zich voor of tijdens de vakantie onvoorziene omstandigheden voordoen. Wij raden u dan ook sterk aan om goed verzekerd te vertrekken. Wie geen verzekering afsluit staat zelf in voor de soms hoge kosten die ontstaan door bijv. een annulering van de reis wegens ziekte.
Go For Cruise doet hiervoor een beroep op Allianz.

Wij bieden u de mogelijkheid om onderstaande polis(sen) te onderschrijven:

 • 100% Annulerings- en Compensatieverzekering = premie van 6,5% op de totale reissom
 • Exclusive Selection Europe = 100% Annulerings-, Compensatie-, Reis- en Bijstandsverzekering = premie van 7,9% op de totale reissom

Go For Cruise biedt je de kans om gebruik te maken van een gespreid betalingsplan. In plaats van klassiek voorschot en saldo, betaal je elke maand een kleiner deel van het totaal. Heel simpel: we delen de totale reissom door het aantal resterende maanden tussen dag van reservatie en datum van afreis. Daardoor betaal je maandelijks relatief kleine bedragen, voel je financieel weinig of niets aan en komt jouw droomcruise een heel stuk dichterbij.

Speciaal voor deze Noorwegen Cruise 2023 hebben we een exclusief excursieprogramma op maat voorbereid. In samenwerking met lokale agenten werd een gevarieerd aanbod samengesteld, deels goedkoper, maar vooral veel vollediger en kwalitatiever dan via de rederij. Hieronder vind je een beschrijving van dit aanbod voor onze groep, dus privé en Nederlandstalig begeleid.

In Skjolden, Trondheim, Hammersfest, Lerwick en Bergen zal Ilse naar goede Go For Cruise gewoonte initiatief nemen om de geïnteresseerden op sleeptouw te nemen en langs de belangrijkste bezienswaardigheden loodsen.

Maandag 3 juli 2023 – Eidfjord
Het dorp Eidfjord heeft slechts zo’n 1000 inwoners, maar dankzij de productie van hydro-elektrische energie is het één van de rijkste gemeentes van Noorwegen. De 5u durende excursie, onder begeleiding van een Nederlandstalige gids, begint met een rit door de spectaculaire, steile Måbødalen vallei. De rit leidt ons naar het enorme Hardangervidda-bergplateau, het grootste bergplateau in Noord-Europa. Dit bergplateau vormt ook onderdeel van het grootste nationale park in Noorwegen. We stoppen bij de Vøringsfossenwaterval, die zich over een afstand van ongeveer 180 meter in de lager gelegen, wilde Måbø-vallei stort. Voordat we terugkeren naar Eidfjord, rijden we naar de Sysen-dam, het hoofdreservoir voor de Sima-krachtcentrale en een van de grootste stuwdammen in Noorwegen. De waterdichte kern van de dam is gevuld met filterzones van zand en kiezelsteen die in elkaar worden gedrukt en worden gesteund door grote aantallen rotsen. De dam zelf is meer dan 800 meter lang, 80 meter hoog en bij de basis bijna 250 meter breed. Het Hardangervidda Natursenter is onze laatste stop. Hier kijken we naar tentoonstellingen over de fauna in het gebied en een audiovisuele presentatie over de watervallen en dammen.

Woensdag 5 juli 2023 – Andalsnes – Trollenpad – inclusief lunch
Tijdens onze 7 uur durende excursie inclusief lunch brengt de bus ons naar het land van de trollen. Onze gids zal veel interessante feiten en fascinerende verhalen met je delen. Eerst rijden we naar Sjøholt, een dorp dat vooral bekend staat om de meubelindustrie. Vanaf Sjøholt leidt de weg langs de Storfjord via Stordal en zijn Rozenkerk (gebouwd in 1789) naar Valldal, beroemd om zijn heerlijke aardbeien. De volgende stop is bij het adembenemend mooie Gudbrandsjuvet, een 5m smalle en 20-25 m diepe ravijn. Je kunt over een brug van de ene kant van het ravijn naar de andere lopen. Vanaf hier rijdt de bus door het Nationaal Park Reinheimen, naar het Trollstigen plateau. Geniet van het geweldige uitzicht over de Trollenweg (Trollstigen), de bergen, evenals de waterval Stigfossen. Bij het naar beneden rijden, over de Troll Road, zal de chauffeur ons veilig door 11 haarspeldbochten leiden. Onderaan de Troll Road is er een extra fotostop van waaruit je de beste foto’s van de Stigfossen kunt maken. De volgende stop is een bezoek aan de Troll Wall / Trollveggen, Europa’s hoogste verticale rotswand, en de indrukwekkende Romsdalshorn. Na deze stop is het tijd om terug te gaan naar Åndalsnes.

Zaterdag 8 juli 2023 – Honningsvag – Noordkaap Special
Voor velen wellicht een hoogtepunt, want Honningsvag is de haven vanwaar de Noordkaap kan bereikt worden, zoals er wel meerdere zijn tijdens deze reis, is de Noordkaap ook een ‘must’! We hebben al enige ervaring met de trip naar de Noordkaap vanuit Honningsvag, zowel via de rederij als via lokaal openbaar vervoer:
* transfer incl. toegang Noordkaap kost via Holland America Line 175 EUR p.p., met +/- 1u. aan de Noordkaap
* met openbaar vervoer (per dag 1 bus heen en 1 bus terug), betaal je minder, +/- 75 min. effectief ter plaatse, maar anderen kennen de goedkopere lijnbus ook, met de nodige drukte en stress om op die bus te geraken!?
Conclusie, we hebben voor onze groep een privé excursie naar de Noordkaap uitgewerkt! Concreet:
* 4u. durende privé autocarexcursie voor onze groep
* excursie naar de Noordkaap inclusief verplichte toegang met minstens anderhalf uur (!!) verblijf ter plaatse
* onderweg extra bezoek aan het mooie vissersdorpje Kamøyvær en een typisch Kersthuisje

Donderdag 13 juli 2023 – Sandnes – Lysefjord en Pulpit Rock
We worden aan de cruiseterminal opgewacht door onze chauffeur, welke ons in een klein halfuur tot in Stavanger brengt per privébus. Daar gaan we aan boord van het kleine excursieschip om de prachtige Lysefjord te bewonderen. Tijdens de 3 uur durende tocht varen we o.a. langs de bekende Pulpit Rock of Preekstoel, en genieten we van prachtige panorama’s, watervallen, … Na deze boottrip, nemen we uitgebreid de tijd om zowel het oude als nieuwe Stavanger verder te voet te ontdekken, alvorens we weer door onze privébus worden terug gebracht naar de cruiseterminal in Sandnes.

Prijs per persoon voor ons Go For Cruise excursiepakket Noorwegen Cruise = 550,00 €

Ter info, via de rederij zijn de excursies Engelstalig begeleid, korter in duur, niet zo volledig, niet privé, en betaal je maar liefst 700 USD.

Deze prijzen zijn steeds geldig bij een deelname van minimum 25 personen.

Gelieve indien mogelijk uw gewenste excursie(s) te bevestigen uiterlijk maandag 20 maart AUB, telefonisch op 02/253.38.87 of bij voorkeur via email naar info@goforcruise.be

Betaling via bankoverschrijving op onze ING rekening = BE08 3300 7410 3913

Go For Cruise en GFC reisleiders zijn niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen, programmawijzigingen in functie van verkeer, klimaat, stakingen en alle andere uitzonderlijke omstandigheden buiten onze goede wil om. Indien bepaalde excursies geheel of gedeeltelijk niet kunnen uitgevoerd worden wegens onvoorziene omstandigheden, overmacht, enzovoort, wordt het niet genoten excursiegedeelte financieel gecompenseerd met een GFC krediet dat in de nabije of verre toekomst kan gebruikt worden als korting bij een volgende Go For Cruise reservatie.

Ter info, tijdens een cruise is alles vrijblijvend, alles kan niets moet… Dus ook dit excursievoorstel. Je hebt ook de mogelijkheid om op eigen houtje en tempo van boord te gaan, en zelf de stad, streek of eiland te verkennen, alleen er voor zorgen dat je uiterlijk een half uur voor de afvaart opnieuw aan boord bent, want het schip wacht niet.

Deel deze reis met iemand

Icon 21 februari 2024
Icon

Uitnodiging GFC en HAL Event 2024

Vanaf €40

detail Boek nu
Icon 30 november tot 1 december 2023
Icon

Go For Cruise Event 2023

Vanaf €20

detail Boek nu
GoForCruise-PresentTravel-Sevilla
Icon 2 augustus 2018 tot 9 augustus 2018
Icon Sevilla

Guadalquivir Riviercruise
2 augustus tot 9 augustus 2018

Vanaf €1.286

detail Boek nu
Icon 2 tot 8 september 2020
Icon Düsseldorf

Luxe Kortbij Riviercruise
2 tot 8 september 2020

Vanaf €1.085

detail Boek nu